People Power και New York City Parks

People Power και New York City Parks

September 30, 2022 0 Von admin

People Power και New York City Parks

Το περασμένο καλοκαίρι η συνάδελφός μου από την Κολούμπια Λουίζ Ρόζεν και εγώ κάναμε μια εκδρομή στο Marine Park στο Μπρούκλιν. Το Marine Park ήταν το πλησιέστερο πάρκο γειτονιάς στο παιδικό μου σπίτι στο Μπρούκλιν. Μας έκαναν μια υπέροχη ξενάγηση στο πάρκο από τη Maria Carro-D’Alessandro, την πρόεδρο της Marine Park Alliance, και τη Margot Perron, τη διευθύντρια του πάρκου. Όταν ήμουν παιδί, το πάρκο ήταν μια οβάλ πίστα που περιέβαλλε μια τεράστια έκταση από γήπεδα με μπάλα. Σήμερα, αυτό το τμήμα του πάρκου είναι ακόμα εκεί, αλλά τώρα υπάρχει επίσης ένα κέντρο ανώτερης ηλικίας, ένα οικολογικό κέντρο και μια όμορφη πλωτή οδός με υγροτόπους που κυριολεκτικά αφθονούν σε υδρόβια και ορνιθοπανίδα. Μια περιοχή που κάποτε αποτελούσε χωματερή για εγκαταλελειμμένα αυτοκίνητα και θύματα πλήθους βίας είναι τώρα ένα απίστευτα όμορφο, αν και υποτιμημένο, μέρος του φυσικού τοπίου της Νέας Υόρκης. Σύμφωνα με την Ιστοσελίδα Marine Park Alliance:

«Το Forever Wild είναι μια πρωτοβουλία που δημιουργήθηκε από την NYC Parks για να διατηρήσει και να προστατεύσει από την τοπική νομοθεσία τις οικολογικά πολύτιμες εκτάσεις στους πέντε δήμους. Το μεγαλύτερο πάρκο του Μπρούκλιν, το Marine Park, διαθέτει 530 στρέμματα αυτού του προστατευμένου τοπίου που μπορείτε να εξερευνήσετε. Περίπου τέσσερα μίλια μονοπατιών της φύσης διασχίζουν τα λιβάδια στην ανατολική πλευρά του κολπίσκου Gerritsen και περισσότερα μονοπάτια διασχίζουν τα ορεινά δάση στη δυτική πλευρά του κολπίσκου — όλα με θέα στην αλυκή που προστατεύει την ενδοχώρα από καταστροφικές καταιγίδες.

Την άνοιξη του 2023, οι μεταπτυχιακοί φοιτητές της Κολούμπια θα συνεργαστούν με αξιωματούχους και εθελοντές του Marine Park για να βοηθήσουν στη χάραξη μιας στρατηγικής για τη συνεχή ανάπτυξη του πάρκου. Ανάλογη προσπάθεια ανέλαβε για το Morningside Park την περασμένη άνοιξη ο επίκουρος καθηγητής της Κολούμπια και ηγέτης περιβαλλοντικής δικαιοσύνης της Νέας Υόρκης Kizzy-Charles Guzman και μια ομάδα Διαχείριση Αειφορίας Φοιτητές.

Μένω απέναντι από το Morningside Park από το 1990 και είναι ένας όμορφος και πολύτιμος πόρος, αν και με έλλειψη προσωπικού, στη γειτονιά μου. Αυτό οδηγεί στο κύριο σημείο αυτού του κομματιού: Τα πάρκα μας υποχρηματοδοτούνται συνεχώς. Απλώς δεν μπορούν να ανταγωνιστούν για κρατικούς πόρους με τρομερές ανάγκες όπως η έλλειψη στέγης, η εγκληματικότητα και η παιδική φτώχεια. Ενώ ο δήμαρχος ελπίζει να αφιερώσει το 1% του προϋπολογισμού της πόλης στα πάρκα, αυτό φαίνεται να είναι περισσότερο φιλόδοξος στόχος παρά λειτουργική πραγματικότητα. Αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να αυξήσουμε τα κεφάλαια των πόλεων με εθελοντές—ανθρώπινη δύναμη. Πρέπει να συνεισφέρουμε το μυαλό μας και, αν έχουμε, το μυαλό μας στη συντήρηση των πάρκων μας. Και πάλι, σύμφωνα με το Ιστοσελίδα Marine Park Alliance:

«Σε αντίθεση με τη δημοφιλή πεποίθηση, η φύση δεν «φροντίζει τον εαυτό της» σε ένα αστικό περιβάλλον. Εμφανίζονται ζιζάνια, καταπάτηση και παράνομη απόρριψη. Η Marine Park Alliance έχει τακτικές ημέρες εθελοντισμού για την απομάκρυνση των επεμβατικών ζιζανίων και την απομάκρυνση των σκουπιδιών. Χιλιάδες εθελοντές συμμετέχουν για να βοηθήσουν στην καταπολέμηση αυτής της κατάχρησης και να προωθήσουν τη βιοποικιλότητα στα λιβάδια και τους βάλτους μας».

Τα πάρκα μας μας χρειάζονται. Χρειάζονται την πολιτική μας υποστήριξη, τις οικονομικές συνεισφορές μας, αν μπορούμε να αντέξουμε οικονομικά, και την εργασία μας. Όσοι μένουμε σε πολυκατοικίες έχουμε περιορισμένη πρόσβαση στον εξωτερικό χώρο. Τα πάρκα είναι η πίσω αυλή όλων. Το Τμήμα Πάρκων και Αναψυχής της Νέας Υόρκης έχει μικρό προϋπολογισμό σε σχέση με τις αρμοδιότητές του. Σύμφωνα με την ιστοσελίδα του τμήματος:

«Η NYC Parks είναι ο διαχειριστής περισσότερων από 30.000 στρεμμάτων γης – 14 τοις εκατό της πόλης της Νέας Υόρκης – συμπεριλαμβανομένων περισσότερων από 5.000 μεμονωμένων ακινήτων που κυμαίνονται από Παραλία Coney Island και Κεντρικό πάρκο προς την κοινοτικούς κήπους και Greenstreets. Λειτουργούμε περισσότερα από 800 αθλητικά γήπεδα και σχεδόν 1.000 παιδικές χαρές1.800 γήπεδα μπάσκετ550 γήπεδα τέννις65 δημόσιες πισίνες51 εγκαταστάσεις αναψυχής15 κέντρα της φύσης14 μαθήματα γκολφκαι 14 μίλια από παραλίες. Φροντίζουμε για 1.200 μνημεία και 23 ιστορικά οικιακά μουσεία. Προσέχουμε 600.000 δέντρα του δρόμουκαι άλλα δύο εκατομμύρια σε πάρκα».

ο προϋπολογισμός της πόλης φέτος διαθέτει περίπου 523 εκατομμύρια δολάρια σε πάρκα. Το τμήμα έχει συνολικό αριθμό εργαζομένων 4.260 υπαλλήλων, εκ των οποίων 3.523 είναι θέσεις πλήρους απασχόλησης που χρηματοδοτούνται από την πόλη. Η Νέα Υόρκη έχει περισσότερα χώρο πρασίνου από οποιαδήποτε άλλη αμερικανική πόλη, αλλά 35 άλλες αμερικανικές πόλεις έχουν περισσότερο χώρο πρασίνου κατά κεφαλήν από τα 7.087 τετραγωνικά πόδια κατά κεφαλήν πάρκου που απολαμβάνουν οι Νεοϋορκέζοι.

Τα πάρκα της πόλης και το Τμήμα Πάρκων χρειάζονται τη βοήθειά μας. Ενώ η δημοτική αρχή μπορεί και πρέπει να κάνει περισσότερα, το ίδιο πρέπει να κάνουμε όλοι μας. Τα πάρκα χρειάζονται περισσότερο αμειβόμενο προσωπικό, και αυτό θα απαιτήσει χρήματα. Οι παραχωρήσεις πάρκων όπως εστιατόρια, διασκέδαση και σνακ μπαρ μπορούν να αποφέρουν έσοδα για την υποστήριξη των πάρκων, αλλά πρέπει να ληφθεί μέριμνα ώστε τα πάρκα να μην γίνουν πολύ εμπορικά. Ένα από τα σημαντικά χαρακτηριστικά των πάρκων μας είναι ότι είναι δωρεάν και είναι ένας εκδημοκρατικός χώρος συγκέντρωσης όλων των μερών του κοινού. Σε αντίθεση με ένα εμπορικό strip, ένας γονέας μπορεί να φέρει ένα παιδί σε ένα πάρκο και να μην πιεστεί να ξοδέψει χρήματα. Δεν υπάρχουν σχοινιά για είσοδο στα αξιοθέατα του πάρκου. Αυτό δεν είναι επιχείρημα κατά των παραχωρήσεων, απλώς υποστηρίζω την ισορροπία και τη φροντίδα κατά τη χρήση του χώρου του πάρκου για εμπορικούς σκοπούς.

Κατά τη διάρκεια της πανδημίας, τα πάρκα ήταν η σωτηρία μας για την κανονικότητα. Ενώ περιπλανιόμασταν μασκοφόροι και κοινωνικά απομακρυσμένοι και περνούσαμε κλειδωμένες παιδικές χαρές εκείνη τη φρικτή άνοιξη του 2020, τα φύλλα δέντρων μεγάλωσαν και τα λουλούδια άνθισαν στα πάρκα μας. Η φύση δεν ήξερε τρόπο να φοράει μάσκα και να είναι απόμακρη, και μπορούσαμε να δούμε ότι η ζωή συνεχιζόταν και θα συνεχιζόταν. Την περασμένη εβδομάδα, η φοιτήτρια της Κολούμπια Isabella Noonen έγραψε ένα υπέροχο κομμάτι με τίτλο «Το Morningside Park και οι άνθρωποι που το αγαπούν» στο φοιτητικό περιοδικό The Eye του Πανεπιστημίου Κολούμπια. Ο Noonen παρατήρησε ότι:

«Επισκέφτηκα το Morningside Park για δεύτερη φορά στα μέσα Ιουνίου—ένα χρόνο αφότου μετακόμισα στο διαμέρισμά μου δύο τετράγωνα μακριά. Ήταν μια Ημέρα Εθελοντισμού του Δεύτερου Σαββάτου, όταν οι εθελοντές του Friends of Morningside Park συγκεντρώθηκαν στην κεντρική λιμνούλα για τις χελώνες για μερικές ώρες βελτίωσης του πάρκου. Παρά τις πρώτες πρωινές ώρες και τον καιρό, το Morningside Park έσφυζε από ζωή. Τζόγκερ έτρεξαν στα μονοπάτια. Οικογένειες με σκύλους και καρότσια κουβέντιασαν κοντά στον εξοπλισμό της παιδικής χαράς. Ένα ενθουσιώδες παιχνίδι μπάσκετ pickup ξεκίνησε στα κοντινά γήπεδα. Ένας γελοίος αριθμός χελωνών κολύμπησε στη λίμνη. Και μερικές δεκάδες εθελοντές σκύψαμε σε μια ζαρντινιέρα έξω από την παιδική χαρά 116th Street, μαζεύοντας σκουπίδια και βοτάνισμα – ή, στην περίπτωσή μου, προσπαθώντας απεγνωσμένα να βεβαιωθώ ότι τα κομμάτια πρασίνου που έβγαζα ήταν στην πραγματικότητα ζιζάνια και όχι αυτοφυή φυτά . Ήμουν, απ‘ όσο μπορώ να πω, ο μόνος φοιτητής της Κολούμπια μεταξύ των εθελοντών – ειρωνικό, καθώς το Friends of Morningside Park ιδρύθηκε στην πραγματικότητα τη δεκαετία του ’80 από έναν φοιτητή της Κολούμπια, τον Thomas Kiel που αποφοίτησε από το Columbia College το 1982.

Το κομμάτι της παρουσιάζει ένα υπέροχο ιστορία του Morningside Park που περιελάμβανε την ηλίθια προσπάθεια της Κολούμπια στα τέλη της δεκαετίας του 1960 να χτίσει ένα γυμναστήριο σε γη σε πάρκο. Η άτυχη απόπειρα να χτιστεί αυτό το γυμναστήριο οδήγησε σε φοιτητικές διαμαρτυρίες και τελικά οδήγησε σε μια φοιτητική κατάληψη πολλών κτιρίων στην Κολούμπια και σε βίαιη έξωση αυτών των φοιτητών από το NYPD. Το γυμναστήριο δεν χτίστηκε ποτέ, και το 1989 και το 1990, ο κρατήρας που σκάβονταν για να δημιουργήσει τα θεμέλια του κτιρίου μετατράπηκε σε μια λίμνη που τώρα φιλοξενεί εκείνες τις χελώνες στις οποίες αναφέρεται η Ιζαμπέλα στη γραφή της.

Τόσο στο Marine Park όσο και στο Morningside Park, μικρές ομάδες ανθρώπων που αγαπούν τα πάρκα της γειτονιάς τους έχουν δημιουργήσει μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς για να κινητοποιήσουν τις κοινότητές τους και τους φίλους τους για να βοηθήσουν τα πάρκα τους. Το Τμήμα Πάρκων και το City Parks Foundation έχουν δημιουργήσει Συνεργασίες για Πάρκα για να βοηθήσουν στην ενθάρρυνση της δημιουργίας ομάδες υποστήριξης πάρκου. Το Marine Park Alliance και το Friends of Morningside Park είναι δύο από σχεδόν 70 παρόμοιες οργανώσεις στη Νέα Υόρκη. Ο ιστότοπος του Τμήματος Πάρκων παραθέτει πολλούς από αυτούς τους οργανισμούς. Ορισμένες, όπως το Central Park Conservancy και το Friends of the High Line, είναι άκρως επαγγελματίες, αλλά οι περισσότερες είναι μικρές, ανεπίσημες επιχειρήσεις. Όλοι αναζητούν και οργανώνουν εθελοντές (και μετρητά) για βοήθεια στα πάρκα.

Η Νέα Υόρκη έχει πάνω από οκτώ εκατομμύρια ανθρώπους. Τα πάρκα μπορεί να μην λαμβάνουν το 1% του προϋπολογισμού των 100 δισεκατομμυρίων δολαρίων της πόλης, αλλά αν το 1% των 8,4 εκατομμυρίων ανθρώπων της πόλης προσφερόταν εθελοντικά να εργαστεί στο τοπικό τους πάρκο, αυτοί οι 84.000 άνθρωποι θα μπορούσαν να μαζέψουν πολλά σκουπίδια και πολλά ζιζάνια. χώρο πρασίνου. Η ισχύς των ανθρώπων και η ισότητα θα μπορούσαν να μας κάνουν να ξεκινήσουμε και να συμβάλει στη βελτίωση όλων των πάρκων μας, και ελπίζουμε ότι θα ακολουθήσουν κάποια μετρητά.