6 φορές που πρέπει να αποφεύγετε το κολύμπι

6 φορές που πρέπει να αποφεύγετε το κολύμπι

Mai 1, 2023 0 Von admin

Λέγεται συχνά ότι η καλύτερη στιγμή για να κάνετε κάτι είναι τώρα, αλλά σε ορισμένες περιπτώσεις, αυτό μπορεί να μην ισχύει πάντα. Πάρτε το κολύμπι, για παράδειγμα. δεν είναι κάθε φορά καλή στιγμή για κολύμπι. Υπάρχει μια ποικιλία περιβαλλοντικών ή προσωπικών συνθηκών που σημαίνει ότι πρέπει να αποφεύγετε το κολύμπι.

Εδώ είναι 6 καταστάσεις όπου μπορεί να είναι καλύτερα να βρείτε κάτι άλλο να κάνετε από το να πατήσετε στην πισίνα.

1. Όταν είσαι άρρωστος

Όταν είστε άρρωστοι, θα πρέπει να αποφεύγετε το κολύμπι γιατί μπορείτε εύκολα να κουραστείτε τον εαυτό σου έξω. Μπορεί επίσης να εμποδίσει την ικανότητα του ανοσοποιητικού σας συστήματος να θεραπεύεται από την ασθένεια που σημαίνει ότι η ασθένειά σας θα μπορούσε να επιδεινωθεί. Εξάλλου, το να κολυμπάς ενώ είσαι άρρωστος θέτει άλλους ανθρώπους στο νερό σε κίνδυνο μόλυνσης. Η πισίνα μπορεί ακόμη και να χρειαστεί να κλείσει για καθαρισμό και απολύμανση, επομένως είναι καλύτερο να αποφύγετε το κολύμπι ενώ είστε κάτω από τον καιρό.

2. Όταν είσαι τραυματίας

Μπορεί να είσαι εξαιρετικός κολυμβητής όταν είσαι σε καλή κατάσταση, αλλά όταν δεν είσαι, είναι εύκολο να το παρακάνεις χωρίς να το καταλάβεις. Λόγω της έλλειψης βαρύτητας αισθάνεστε μέσα στο νερό, μπορείτε γρήγορα να ξεχάσετε ότι είστε τραυματισμένοι ή να πείσετε τον εαυτό σας ότι μπορείτε να προπονηθείτε κανονικά, αλλά αυτό δεν ισχύει.

Η μόνη εξαίρεση σε αυτόν τον κανόνα είναι εάν σας έχει πει να αποκαταστήσετε τον τραυματισμό σας στην πισίνα από εξουσιοδοτημένο ιατρό. Αλλά αν δεν έχετε σημείωμα γιατρού, είναι καλύτερο να αφήσετε το σώμα σας να θεραπευτεί και να αποφύγετε το κολύμπι μέχρι να αναρρώσετε πλήρως.

3. Όταν ο καιρός είναι κακός

Εάν κολυμπάτε σε εξωτερικούς χώρους, πρέπει πάντα να λαμβάνετε υπόψη τον καιρό πριν αποφασίσετε εάν είναι ασφαλές να κολυμπήσετε. Το κολύμπι όταν το νερό είναι υπερβολικά κρύο μπορεί να έχει ως αποτέλεσμα να πιάσετε ρίγη ή, χειρότερα, υπερθερμία. Ο υπερβολικός άνεμος μπορεί να κάνει το νερό επικίνδυνα ασταθές και απρόβλεπτο και το κολύμπι όταν υπάρχει πιθανότητα κεραυνού (ή κατά τη διάρκεια μιας ενεργής καταιγίδας) μπορεί να είναι ακόμα πιο επικίνδυνο.

Δεν χρειάζεται να περιμένετε 30 βαθμούς και ηλιοφάνεια, αλλά εάν προβλέπονται δυσμενείς καιρικές συνθήκες, καλό είναι να αποφύγετε το κολύμπι έξω.

4. Όταν είσαι μόνος

Όσο καλός κολυμβητής κι αν είσαι, μπορεί να συμβούν ατυχήματα. Αν σας συμβεί ποτέ κάτι – κράμπα, γλίστρημα ή πτώση, κατάποση ή εισπνοή νερού – θέλετε να βεβαιωθείτε ότι υπάρχει τουλάχιστον ένα άλλο άτομο γύρω σας για να το παρατηρήσετε και να κάνετε δυνητικά σωτήρια δράση.

Για το λόγο αυτό, αποφύγετε να κολυμπάτε μόνοι σας ή σε νερό χωρίς επίβλεψη. Υμπορεί επίσης να θέλετε να αποφύγετε το κολύμπι όταν ο συνοδός ή ο ναυαγοσώστης στην υπηρεσία φαίνεται αποσπασμένη? αυτό είναι ουσιαστικά τόσο καλό όσο το να κολυμπάς μόνος.

5. Όταν οι συνθήκες του νερού είναι κακές

Οι κακές συνθήκες νερού μπορεί να προκαλέσουν πολλούς κινδύνους, από ασθένεια έως τραυματισμό. Υπάρχουν πολλά πράγματα που μπορεί να συνιστούν κακές συνθήκες νερού, όπως:

  • Τραχύ νερό ή ρεύμα σχισμής
  • Θολό ή μολυσμένο νερό
  • Φύκια
  • ακατάλληλα διατηρημένα επίπεδα χλωρίου/αλατιού

Εάν κολυμπάτε σε ανοιχτά νερά, αποφύγετε να κολυμπήσετε σε άγνωστα νερά, στάσιμα νερά ή όταν το νερό είναι τραχύ. Για οικιακές ή δημόσιες πισίνες, εάν φαίνεται ή μυρίζει, αποφύγετε να κολυμπήσετε μέχρι να ελέγξετε ότι το νερό είναι ασφαλές.

6. Όταν το νερό έχει πολύ κόσμο

Όταν το νερό είναι γεμάτο, κινδυνεύετε περισσότερο να τραυματιστείτε (σε εσάς ή στους άλλους). Είναι επίσης πιο δύσκολο για τον ναυαγοσώστη να παρακολουθεί τους κολυμβητές. Είναι καλύτερο να αποφύγετε το κολύμπι σε πολυσύχναστα νερά για τη δική σας ασφάλεια, αλλά δεν είναι επίσης τόσο διασκεδαστικό.

Εάν η πισίνα είναι γεμάτη, δεν μπορείτε να ολοκληρώσετε σωστά τα χτυπήματά σας και μπορεί να βρεθείτε συνεχώς κολλημένοι πίσω από τον κολυμβητή που έχετε μπροστά σας.

συμπέρασμα

Είτε σε πισίνα, λίμνη ή στον ωκεανό, το κολύμπι μπορεί να είναι μια διασκεδαστική δραστηριότητα, αλλά μπορεί επίσης να είναι μια σοβαρή και δυνητικά επικίνδυνη. Το να γνωρίζετε πότε πρέπει να αποφεύγετε το κολύμπι διασφαλίζει ότι έχετε μια ασφαλή και διασκεδαστική εμπειρία κάθε φορά.

Εάν αναγκαστείτε να καθίσετε στην επόμενη συνεδρία κολύμβησης, εξετάστε το ενδεχόμενο να παρακολουθήσετε μια ταινία. „The Perfect Storm“ (σε DIRECTV STREAM) απεικονίζει ένα πλήρωμα αλιείας βαθέων υδάτων που επιλέγει τη λάθος ώρα για να κάνει μια αποστολή — αν αυτό δεν σας καθησυχάζει ότι πήρατε τη σωστή απόφαση, τίποτα δεν θα το κάνει!