5 Χρήσιμες συμβουλές για να ενισχύσετε την αντοχή και την αντοχή στο κολύμπι!

5 Χρήσιμες συμβουλές για να ενισχύσετε την αντοχή και την αντοχή στο κολύμπι!

Mai 5, 2023 0 Von admin

Η ανάπτυξη της αντοχής και της αντοχής στην κολύμβηση είναι ζωτικής σημασίας για την καλή κολύμβηση. Είτε είστε επαγγελματίας είτε απλά κολυμπάτε για διασκέδαση, είναι σημαντικό να το κάνετε χωρίς να κουράζεστε – ειδικά όταν κολυμπάτε σε ανοιχτά νερά. Η καλύτερη αντοχή καθιστά δυνατή την περαιτέρω και ταχύτερη κολύμβηση για παρατεταμένη χρονική περίοδο, συμβάλλοντας στο να αποκομίσετε περισσότερα από τα πολλά οφέλη που προσφέρει η κολύμβηση

Μάθετε πώς να αυξήσετε την αντοχή και την αντοχή σας στο κολύμπι για μεγαλύτερα χρονικά διαστήματα χωρίς να κουράζεστε εύκολα!

1) Ξεκινήστε με μια αργή και συνεπή ρουτίνα

Το αργό και σταθερό κερδίζει σίγουρα τον αγώνα όταν πρόκειται να αποκτήσει αντοχή και αντοχή στην κολύμβηση. Επινοήστε μια σταθερή ρουτίνα για να εξασκηθείτε και όσο γίνεστε καλύτεροι, συνεχίστε να προσαρμόζετε τη ρουτίνα σας κάνοντας την πιο δύσκολη.

Με κάθε συνεδρία, θα θέλετε να θέσετε έναν νέο στόχο για να ωθήσετε το σώμα σας προς καλύτερη απόδοση. Για παράδειγμα, από εβδομάδα σε εβδομάδα, μπορεί να θέσετε ως στόχο να κολυμπήσετε μεγαλύτερη απόσταση ή να κολυμπήσετε για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα χωρίς να σταματήσετε. Το σημαντικό πράγμα που πρέπει να θυμάστε είναι να κάνετε αυτές τις αλλαγές σταδιακά για να αποφύγετε την εξάντληση ή την απογοήτευση.

αντοχή στην κολύμβηση, αντοχή στην κολύμβηση, αντοχή, αντοχή, κολύμβηση, γύροι κολύμβησης, κολύμβηση διαδρόμου

2) Ασκήσεις αναπνοής

Οι αναπνευστικές ασκήσεις είναι ζωτικής σημασίας για τη βελτίωση της αντοχής στην κολύμβηση. Αυτές οι ασκήσεις εκπαιδεύουν τους πνεύμονές σας και αυξάνουν την ικανότητα και τη δύναμή τους, γεγονός που επιτρέπει την πιο αποτελεσματική αναπνοή.

Οι ασκήσεις αναπνοής σας βοηθούν να βρείτε τον σωστό ρυθμό αναπνοής καθώς κολυμπάτε επίσης. Με τη σειρά του, αυτό παρέχει στους μύες σας περισσότερο οξυγόνο με κάθε αναπνοή. Αυτή η βελτιστοποίηση σας εμποδίζει να κουράζεστε γρήγορα, επιτρέποντάς σας να κολυμπήσετε μακρύτερα, πιο γρήγορα.

Πώς μοιάζει η αποτελεσματική αναπνοή; Οι εισπνοές σας είναι μεγαλύτερες, που σημαίνει ότι δεν χρειάζεται να εισπνέετε συχνά. Αυτό σας επιτρέπει να κάνετε πολλά εγκεφαλικά επεισόδια πριν νιώσετε την ανάγκη να εισπνεύσετε ξανά.

3) Cross Training

Η προπόνηση έξω από το νερό είναι εξίσου σημαντική με την προπόνηση στο νερό, επειδή η προπόνηση στην ξηρά σάς επιτρέπει να στοχεύσετε συγκεκριμένους μύες με μοναδικούς τρόπους που μπορεί να μην μπορείτε στο νερό. Εκτός από το κολύμπι πολλές φορές την εβδομάδα, σκεφτείτε να συμπληρώσετε τη ρουτίνα σας με μια ποικιλία άλλων σωματικών δραστηριοτήτων.

Η διαγώνια προπόνηση είναι ένας αποτελεσματικός τρόπος για να χτίσετε μυϊκή δύναμη και αντοχή, καθώς στοχεύει τα χέρια, τα πόδια, τον πυρήνα και τους μύες της πλάτης και των ώμων σας. Άλλες μορφές άσκησης που πρέπει να συμπεριληφθούν είναι

  • άρση βαρών
  • γιόγκα
  • squats & άλλες ασκήσεις σωματικού βάρους
  • καρδιο όπως τρέξιμο ή ποδήλατο
αντοχή στην κολύμβηση, αντοχή, αντοχή στην κολύμβηση, cross training, άσκηση, άσκηση σε ξηρή γη, σχοινιά

4) Βελτίωση Εγκεφαλικού

Όσο περισσότερο τελειοποιείτε την τεχνική σας, τόσο περισσότερο θα βελτιώσετε την αποτελεσματικότητά σας στο νερό. Η αποδοτικότητα στο νερό σημαίνει ότι εξοικονομείτε ενέργεια, εργάζεστε λιγότερο για να πάτε μακρύτερα, επομένως η αντοχή σας αυξάνεται. Σκεφτείτε το ενδεχόμενο να κάνετε ένα μάθημα κολύμβησης με έναν έμπειρο εκπαιδευτή ή προπονητή που μπορεί να σας βοηθήσει να ρυθμίσετε με ακρίβεια τη θέση, την αναπνοή, την τεχνική του λακτίσματος και του εγκεφαλικού.

Η βελτίωση της απόδοσης του εγκεφαλικού επεισοδίου, με τη σειρά του, αυξάνει την ταχύτητά σας στο νερό. Η ανάπτυξη στοιχείων όπως το μήκος και η συχνότητα διαδρομής σάς επιτρέπουν να ταξιδεύετε στη λωρίδα γρηγορότερα. Σας δίνει τη δυνατότητα να κολυμπήσετε περισσότερους γύρους σε μικρότερο χρονικό διάστημα.

5) Τρυπάνια

Οι ασκήσεις κολύμβησης έχουν δημιουργηθεί με σαφή σκοπό την απομόνωση συγκεκριμένων δεξιοτήτων κολύμβησης για τη βελτίωση της τεχνικής τους. Τα τρυπάνια σας βοηθούν να τελειοποιήσετε την τεχνική μέσω της επανάληψης, η οποία σας επιτρέπει να κολυμπάτε για περισσότερη ώρα χωρίς να κουράζεστε. Υπάρχουν διάφορες ασκήσεις ανάλογα με το τι θέλετε να στοχεύσετε, αλλά εδώ είναι ένα λίστα ασκήσεων για να σας βοηθήσει να αποκτήσετε αντοχή στην κολύμβηση και να βελτιώσετε την τεχνική κολύμβησης.

Στο τέλος της ημέρας, η οικοδόμηση αντοχής και αντοχής στην κολύμβηση έχει να κάνει με την εξάσκηση, την επιμονή και την υπομονή! Κανείς δεν τρέχει μαραθώνιο την πρώτη φορά που φοράει ένα ζευγάρι παπούτσια τρεξίματος και η κολύμβηση δεν διαφέρει. Φορέστε και εμφανιστείτε με συνέπεια στην προπόνησή σας και θα κολυμπάτε γύρους για ώρες ασταμάτητα σε χρόνο μηδέν!