5 Συμβουλές για να αποτρέψετε την ομίχλη στα γυαλιά κολύμβησης

5 Συμβουλές για να αποτρέψετε την ομίχλη στα γυαλιά κολύμβησης

Mai 3, 2023 0 Von admin

Τα γυαλιά κολύμβησης έχουν την ενοχλητική και δυνητικά επικίνδυνη συνήθεια να θολώνουν αμέσως μόλις βουτήξετε στην πισίνα. Όποιος το έχει εμπειρία ξέρει ότι τα ομιχλώδη γυαλιά κολύμβησης μπορούν να εκτινάξουν εντελώς τον ρυθμό σας. Είτε συμβαίνει κατά τη διάρκεια της προπόνησης είτε στη μέση μιας σημαντικής κολυμβητικής συνάντησης, πιθανότατα θα βρεθείτε να παραπαίετε. Εξάλλου, η όρασή σας θα παρεμποδιστεί, οι στροφές σας δεν θα είναι στο σημείο και διατρέχετε τον κίνδυνο τραυματισμού.

Τα καλά νέα είναι ότι αυτό το απίστευτα κοινό ζήτημα έχει μια σειρά από αποτελεσματικές λύσεις. Ανεξάρτητα από το πού βρίσκεστε, τι έχετε στη διάθεσή σας ή ποιος μπορεί να είναι ο προϋπολογισμός σας, είναι βέβαιο ότι θα βρείτε έναν τρόπο να διατηρήσετε το όραμά σας αξιόπιστα καθαρό καθώς προχωράτε στους γύρους σας.

Ξεκινήστε με ένα δροσερό πρόσωπο

Η ομίχλη εμφανίζεται κάθε φορά που συγκρούονται κρύες και ζεστές θερμοκρασίες. Έτσι, τα ομιχλώδη γυαλιά κολύμβησης είναι ουσιαστικά μια αντίδραση που προκαλείται από το κρύο νερό στο εξωτερικό των γυαλιών σας και την υγρή θερμότητα από το πρόσωπό σας. Αν έχετε μαζέψει τα πράγματά σας και βγήκατε έξω από την πόλη για έναν αγώνα κολύμβησης αλλά ξεχάσατε να φέρετε μαζί σας οτιδήποτε για να αποφύγετε την ομίχλη, το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να δροσίσετε το πρόσωπό σας. Αυτό μπορεί να είναι τόσο απλό όσο να κάνετε μερικές βουτιές κάτω από την επιφάνεια του νερού πριν βάλετε το s σαςκολυμπώντας γυαλιά επάνω. Εάν η θερμοκρασία του προσώπου σας είναι παρόμοια με τη θερμοκρασία του νερού της πισίνας, τα γυαλιά σας δεν πρέπει να θολώνουν καθόλου.

Spittle: Η φαινομενικά χονδροειδής αλλά αποτελεσματική λύση Για την πρόληψη της ομίχλης

Αν προσπαθείτε να είστε έτοιμοι για τον ανταγωνισμό όπως ο Daniel Needs „Swimming for Gold“ (παρακολουθήστε στο Hulu + Live TV) και όλα δείχνουν να λειτουργούν εναντίον σου, δεν είσαι μόνος. Είναι εύκολο να βγεις έξω από την πόρτα με μια γεμάτη τσάντα γυμναστηρίου και να σου λείπουν τα απαραίτητα, όπως μια θεραπεία κατά της θαμπάδας. Ένας εύκολος τρόπος για να αποφύγετε το θάμπωμα όταν δεν έχετε ειδικά εργαλεία στο χέρι είναι να καλύψετε τους φακούς των γυαλιών σας με μια ωραία γυαλάδα από σούβλα.

Απλώς βρέξτε ένα μαλακό πανί ή πετσέτα μικροϊνών και στη συνέχεια τρίψτε το. Αν και αυτό μπορεί να σας φέρει στο μυαλό τη δυσάρεστη εικόνα να φτύσετε (κοντά) στο δικό σας μάτι, λειτουργεί καλά και είναι εντελώς δωρεάν.

Οδοντόκρεμα

Οι περισσότερες στρατηγικές για την πρόληψη της ομίχλης γυαλιά κολύμβησης χρησιμοποιούν απλούς, τοπικούς παράγοντες για να δημιουργήσουν ένα φράγμα στο φακό. Υπάρχουν αμέτρητες τοπικές εφαρμογές που έχουν δοκιμάσει οι κολυμβητές, αλλά η οδοντόκρεμα είναι η πιο αποτελεσματική μεταξύ αυτών. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να τρίψετε μια λεπτή γυαλάδα από την κανονική σας οδοντόκρεμα δυο πλευρες των γυαλιών σου. Jφροντίστε να το αφήσετε στεγνώστε πρώτα.

Δεν θέλετε να χρησιμοποιήσετε μια φόρμουλα με υπερβολική μέντα, καθώς μπορεί να προκαλέσει ερεθισμό στα μάτια. Θα πρέπει επίσης να αποφεύγετε προϊόντα με μικρο-λεπτά λειαντικά, όπως ενεργό άνθρακα ή μαγειρική σόδα. Τα μικρο-λεπτά λειαντικά μπορεί να καταστρέψουν τους φακούς των γυαλιών σας και να αφαιρέσουν τις υπάρχουσες αντεγμένες επικαλύψεις ή επικαλύψεις που δεν αντέχουν τις γρατσουνιές. Το πιο σημαντικό, αποφύγετε να βάζετε πολλά. Εάν όντως μαζεύεται υγρασία στα γυαλιά σας, δεν θέλετε να πάρετε ούτε μια χούφτα οδοντόκρεμα στη μέση ενός γύρου!

Σπρέι κατά της ομίχλης

Τα γυαλιά ομίχλης είναι ο όλεθρος τόσο των ερασιτεχνών όσο και των επαγγελματιών κολυμβητών. Οι κατασκευαστές ειδών κολύμβησης έχουν ανταποκριθεί στην πρόκληση δημιουργώντας μια μεγάλη ποικιλία από σπρέι κατά της ομίχλης. Ακριβώς όπως η οδοντόκρεμα, η σούβλα και όλες οι άλλες εφαρμογές, αυτά είναι κολλημένα στο εσωτερικό των φακών γυαλιών. Ωστόσο, σε αντίθεση με την οδοντόκρεμα, τα σπρέι κατά της ομίχλης δεν ενέχουν τον κίνδυνο να καταστρέψουν τις υπάρχουσες επικαλύψεις γυαλιών και δεν θα ερεθίσουν τα μάτια σας.

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια γενναιόδωρη ποσότητα αντιθαμβωτικού σπρέι για να καλύψετε το εσωτερικό των φακών σας. Κυλήστε τα γυαλιά σας για να εξασφαλίσετε ομοιόμορφη επίστρωση. Στη συνέχεια, ξεπλύνετε το υπόλοιπο διάλυμα χρησιμοποιώντας κρύο νερό.

Βρεφικό σαμπουάν

Μια άλλη απλή, φτιάξτε μόνοι σας μέθοδος για την αποφυγή της ομίχλης είναι να καλύψετε τους φακούς των γυαλιών σας με μια πολύ μικρή ποσότητα βρεφικού σαμπουάν. Σε αντίθεση με τα σαμπουάν για ενήλικες, τα βρεφικά σαμπουάν έχουν σχεδιαστεί για να μην δακρύζουν ή να μην ερεθίζουν τα μάτια. Μπορείτε να τρίψετε μια ή δύο σταγόνες βρεφικό σαμπουάν στους φακούς σας και μετά να το αφήσετε να στεγνώσει πριν μπείτε στην πισίνα.

Πώς να διασφαλίσετε ότι η αντιθαμβωτική θεραπεία σας λειτουργεί

Η συμπύκνωση που σχηματίζεται στο εσωτερικό των γυαλιών ουσιαστικά αναζητά κάτι στο οποίο πρέπει να προσκολληθεί. Αυτά τα σταγονίδια νερού κυλούν γύρω-γύρω μέχρι να έρθουν σε επαφή με έλαια δέρματος ή με κηλίδες βρωμιάς. μικρόοο καλύτερος τρόπος για να βεβαιωθείτε ότι οι θεραπείες σας κατά της θαμπάδας λειτουργούν πραγματικά είναι ξεκινώντας με μια καθαρή, χωρίς βρωμιά και χωρίς λάδι επιφάνεια.

Δοκιμάστε καθαρίζοντας τα γυαλιά σας με ένα ήπιο μείγμα νερού και λευκού ξιδιού. Όταν οι φακοί είναι χωρίς ραβδώσεις και στεγνώσουν εντελώς, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε με επιτυχία τον τοπικό παράγοντα της επιλογής σας.

Οι περισσότεροι κατασκευαστές γυαλιών σχεδιάζουν τα προϊόντα τους με αξιόπιστη αντοχή στην ομίχλη. Έτσι, τα γυαλιά που διαθέτετε πιθανότατα έχουν ήδη τοποθετήσει μια αντιθαμβωτική επίστρωση. Όταν χρησιμοποιείτε ένα δευτερεύον μέτρο, αποφύγετε τοπικά προϊόντα με μικρολεπτά λειαντικά και τραχιά κουρέλια/πετσέτες που μπορεί να υπονομεύσουν την ακεραιότητα των υπαρχουσών επικαλύψεων.