όλα όσα πρέπει να ξέρετε – Worcester Student Life

όλα όσα πρέπει να ξέρετε – Worcester Student Life

April 26, 2019 0 Von admin

Οι σπουδές στο εξωτερικό είναι πάντα μια συναρπαστική ευκαιρία που πολλοί θέλουν να αξιοποιήσουν κατά τη διάρκεια του χρόνου τους στο πανεπιστήμιο. Είτε θέλετε να γνωρίσετε διαφορετικούς πολιτισμούς, να μάθετε νέα μαθήματα ζωής ή να δημιουργήσετε το βιογραφικό σας, οι σπουδές στο εξωτερικό είναι μια εξαιρετική ευκαιρία να το κάνετε αυτό. Η λήψη ενός εξαμήνου στο εξωτερικό είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να πάρετε μια γεύση από σπουδές στο εξωτερικό για μερικούς μήνες. Εδώ είναι όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για ένα εξάμηνο στο εξωτερικό.

Το να περάσετε ένα εξάμηνο στο εξωτερικό είναι μια εξαιρετική εναλλακτική σε ένα χρόνο στο εξωτερικό, εάν δεν θέλετε να περάσετε πολύ χρόνο μακριά από το πανεπιστήμιο, τους φίλους και την οικογένεια. Οι σπουδές στο εξωτερικό για μικρότερο χρονικό διάστημα ταιριάζει σε πολλούς φοιτητές που δεν μπορούν να δεσμευτούν για ολόκληρο το έτος στο εξωτερικό.

Συνεχίστε να διαβάζετε για να ακούσετε τις δικές μου προσωπικές εμπειρίες από τις σπουδές στο εξωτερικό και μερικές χρήσιμες συμβουλές που πρέπει να γνωρίζετε σχετικά με την προετοιμασία για σπουδές στο εξωτερικό / όταν είστε εκεί έξω:

Σπουδές στο εξωτερικό για ένα εξάμηνο

Σκέφτεστε ένα εξάμηνο στο εξωτερικό; Εδώ είναι τι πρέπει να ξέρετε.

Το Πανεπιστήμιο προσφέρει μια μεγάλη γκάμα προορισμών για σπουδές στο εξωτερικό στο 2ο ή 3ο έτος των σπουδών σας. Ο προορισμός σας εξαρτάται από το μάθημα που σπουδάζετε. Για παράδειγμα, εάν είστε φοιτητής επιχειρήσεων, μπορείτε σχεδόν να πάτε σε πολλούς από τους προορισμούς που προσφέρει το Πανεπιστήμιο, καθώς το Worcester συνεργάζεται με πολλά πανεπιστήμια σε όλο τον κόσμο.

Για να αναφέρουμε μερικά:

  • Πανεπιστήμιο Brock, Καναδάς
  • Indiana University of Pennsylvania, ΗΠΑ
  • Ιαπωνία
  • Πολλές χώρες στην Ευρώπη: Ισπανία, Σουηδία, Γαλλία.

Πώς να υποβάλετε αίτηση για σπουδές στο εξωτερικό

Πρώτα πράγματα πρώτα, κανονίστε μια συνάντηση με τον Συντονιστή Exchange and Study Abroad στο Firstpoint. Θα επιλέξετε 2 πανεπιστήμια υποδοχής σε άλλες χώρες που διδάσκουν τις ενότητες των μαθημάτων σας. Η ομάδα θα σας συμβουλεύσει για τις χώρες που είναι διαθέσιμες και συμβατές με το μάθημά σας.

Σπουδάζω Εκπαιδευτικές Σπουδές (BA) και έκανα το εξάμηνο στο εξωτερικό τον Ιανουάριο του 2018. Πήγα στο IUP στις Ηνωμένες Πολιτείες, το οποίο σίγουρα θα συνιστούσα – ξέρω ότι αυτό το συγκεκριμένο Πανεπιστήμιο ήταν καλό για φοιτητές επιχειρήσεων. Το Worcester Uni έχει επίσης συνεργασίες με άλλα πανεπιστήμια στις ΗΠΑ, όπως το Πανεπιστήμιο Ball State στην Ιντιάνα και το Πανεπιστήμιο Duluth στη Μινεσότα.

Πότε μπορείτε να σπουδάσετε στο εξωτερικό και για πόσο καιρό;

Ένα εξάμηνο στο εξωτερικό

Το Πανεπιστήμιο σας προσφέρει να κάνετε το εξάμηνο/έτος εκτός κατά τη διάρκεια του 2ου ή του 3ου έτους. Αυτό είναι συνήθως για φοιτητές που θα ήθελαν να ζήσουν τη ζωή σε άλλη χώρα.

Ένα χρόνο στο εξωτερικό

Ένα χρόνο τοποθέτησης μακριά μπορεί να γίνει στο 3ο έτος σας. Το πανεπιστήμιο έχει πολλούς καθιερωμένους δεσμούς για τρίτο έτος μακριά, όπως η Ιαπωνία, η Κίνα, η Ινδία, ο Καναδάς, οι ΗΠΑ και άλλα.

Μια τοποθέτηση στο εξωτερικό

Προσφέρεται επίσης πρακτική άσκηση για φοιτητές που επιθυμούν να αποκτήσουν εργασιακή εμπειρία σε άλλη χώρα. Τα μαθήματα BSc και Business Nursing συνήθως προσφέρουν αυτού του είδους τις τοποθετήσεις στο εξωτερικό.

Οφέλη από το να κάνεις ένα εξάμηνο στο εξωτερικό πάνω από ένα χρόνο στο εξωτερικό

Πιστεύω ότι το να κάνεις ένα χρόνο μακριά στο τελευταίο σου έτος μπορεί να είναι μια πολύ αγχωτική κατάσταση. Επίσης πιστεύω ότι πρέπει να κάνεις έναν επιπλέον χρόνο στο Πανεπιστήμιο εδώ για να ολοκληρώσεις το πτυχίο σου. Το να κάνετε ένα εξάμηνο στο εξωτερικό εξακολουθεί να σας επιτρέπει να περάσετε το έτος σας εάν περάσετε τις εργασίες σας ενώ λείπετε.

Αυτό σας δίνει επίσης την ευκαιρία να κάνετε μια σύντομη περίοδο από τις σπουδές σας εδώ στο Ηνωμένο Βασίλειο και να σπουδάσετε αλλού. Μαθαίνεις πολλά περισσότερα για τον εαυτό σου και τόσα περισσότερα για άλλες χώρες και τον τρόπο που σπουδάζουν. Κερδίζετε επίσης πολλή ανεξαρτησία, αυτοπεποίθηση και δεξιότητες ζωής στην πορεία.

Μια μέρα στη ζωή ενός εξαμήνου φοιτητή στο εξωτερικό

Δείτε πώς ήταν μια μέση ημέρα κατά τη διάρκεια του εξαμήνου μου στο εξωτερικό:

Διαλέξεις

Είχα διαλέξεις σχεδόν κάθε μέρα όταν σπούδαζα στις ΗΠΑ. Αυτές οι διαλέξεις πραγματοποιήθηκαν σε μικρότερες ομάδες και έμοιαζαν περισσότερο με τάξη γυμνασίου παρά σαν αίθουσα Πανεπιστημίου. Αυτό με ωφέλησε πολύ καθώς σπουδάζω για να γίνω δάσκαλος και το να βρίσκομαι σε αυτό το είδος περιβάλλοντος ήταν πολύ ευεργετικό. Η μεγαλύτερη διάλεξή μου ήταν 1 ώρα και 15 λεπτά. Έτσι, σε σύγκριση με το Πανεπιστήμιο εδώ στο Worcester, ήταν πολύ μικρότερο! Αλλά αυτό συχνά σήμαινε ότι τις φορές που δεν ήμουν στα μαθήματα, έκανα απαιτούμενο διάβασμα.

Γεύματα

Περνούσα τις περισσότερες ώρες του μεσημεριανού και του δείπνου μου στις καντίνες που ήταν στην πανεπιστημιούπολη, αυτές περιλαμβάνονταν στο πρόγραμμα γευμάτων μου που αγόρασα πριν φτάσω στο Πανεπιστήμιο. Μου έδωσε δικαίωμα σε 15 γεύματα στην καντίνα κάθε εβδομάδα. Το οποίο λειτουργούσε ως 2/3 γεύματα την ημέρα. Το αμερικάνικο φαγητό είναι πολύ υπέροχο, έτσι συχνά σηκωνόσασταν για να πάρετε δευτερόλεπτα και τρίτα (ωπ!)

Εξερεύνηση

Όταν δεν σπουδάζετε ή κάνετε διαλέξεις, εξερευνάτε με φίλους ή επισκέπτεστε νέα μέρη. Σίγουρα θα αξιοποιούσα στο έπακρο τα Σαββατοκύριακά σας, ευτυχώς για μένα οι οδηγίες του Πανεπιστημίου για τις εργασίες ήταν λιγότερο αυστηρές, οπότε σήμαινε ότι μπορούσα να φύγω τα περισσότερα Σαββατοκύριακα. Βεβαιωθείτε ότι έχετε μάθει πώς λειτουργούν όλες οι τάξεις σας και παρακολουθείτε τα περιγράμματα της ενότητας σας!

Υποστήριξη

Μερικά πράγματα για τα οποία ανησυχούσα συχνά πριν από το εξάμηνο μου στο εξωτερικό ήταν ότι έλειπε το σπίτι ή ένιωθα πολύ συγκλονισμένος με την πανεπιστημιακή ζωή σε άλλη χώρα. Η πανεπιστημιούπολη μου στο IUP είχε πολλές δραστηριότητες καθημερινά και είχε πολλά μέρη όπου μπορούσες να κάνεις παρέα με φίλους. Είχαν επίσης πολλές συνεδρίες θεραπείας με σκύλους και ώρες συναντήσεων για μαθητές που ένιωθαν νοσταλγία ή δυσκολεύονταν. Αξιοποιήστε στο έπακρο τις εγκαταστάσεις στην πανεπιστημιούπολη!

Το πανεπιστήμιο υποδοχής σας θα έχει πιθανότατα ένα Διεθνές Γραφείο με το οποίο θα είστε στενά συνδεδεμένοι. Οποιεσδήποτε ανησυχίες – πηγαίνετε και μιλήστε μαζί τους! Το Διεθνές Γραφείο μας στο IUP ήταν υπέροχο και συχνά οργάνωνε πολλές συναντήσεις και εκδρομές για τους διεθνείς φοιτητές.

Συμβουλές όσο λείπεις

Γνωρίζοντας καινούριους ανθρώπους

Δεν είχα έρθει κανένας άλλος από το Πανεπιστήμιο του Worcester. Ωστόσο, μπόρεσα να εγγραφώ στη σελίδα International Incoming Students 2018 στο Facebook. Το συνεργαζόμενο Πανεπιστήμιο στις ΗΠΑ το δημιούργησε έτσι ώστε οι φοιτητές που σπουδάζουν στο εξωτερικό να μπορούν να συναντήσουν άλλους Ευρωπαίους φοιτητές. Γνώρισα έναν τύπο που λεγόταν Ντέιβιντ και ήταν από τη Γαλλία. Αφού συζητήσαμε, σύντομα ανακαλύψαμε ότι θα πετάγαμε από το σημείο σύνδεσής μας στη Νέα Υόρκη με την ίδια ακριβώς πτήση. Δεν ξέραμε ότι θα γίνουμε καλύτεροι φίλοι – εξακολουθώ να επικοινωνώ μαζί του μέχρι σήμερα!

Εύρεση καταλύματος

Το πανεπιστήμιο υποδοχής σας θα πρέπει να σας στείλει λεπτομέρειες σχετικά με τον τρόπο υποβολής αίτησης για στέγαση. Σίγουρα θα επεξεργαζόμουν τα οικονομικά σου πριν επιλέξω κατάλυμα. Το πανεπιστήμιο υποδοχής μου ήταν πολύ ακριβό για τη διαμονή, επομένως οι γονείς μου έπρεπε να συμμετάσχουν και να βοηθήσουν. Δείτε τι λένε άλλοι φοιτητές σχετικά με τη διαμονή στον ιστότοπο του πανεπιστημίου υποδοχής για να πάρετε περισσότερες ιδέες.

Κυρίως, απολαύστε το! Μου άρεσε, πάντα υπάρχουν σκαμπανεβάσματα όταν λείπεις και λείπεις το σπίτι, ωστόσο, αξίζει τον κόπο!

Επόμενα βήματα

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις σπουδές στο εξωτερικό, επισκεφθείτε το Σπουδές Εξωτερικού – Εξερχόμενοι Φοιτητές σελίδα στον ιστότοπο του Πανεπιστημίου του Worcester.