Υποστήριξη για διεθνείς φοιτητές – Worcester Student Life

Υποστήριξη για διεθνείς φοιτητές – Worcester Student Life

Juli 24, 2020 0 Von admin

Η απομάκρυνση από το σπίτι για πρώτη φορά μπορεί να είναι μια συντριπτική εμπειρία, ανεξάρτητα από το από πού προέρχεστε. Κατάγομαι από την Τσεχική Δημοκρατία, η οποία βρίσκεται στην κεντρική Ευρώπη και είναι μια μάλλον μικρή χώρα σε σύγκριση με το Ηνωμένο Βασίλειο. Μετακόμισα στο Worcester πριν από 4 χρόνια για να σπουδάσω προπτυχιακό και παρόλο που μου πήρε μερικούς μήνες για να συνηθίσω τη βρετανική κουλτούρα, την κουζίνα και το ίδιο το Worcester, θα τα ξανάκανα όλα αν μπορούσα!

Καθώς το πανεπιστήμιό μας φιλοξενεί μεγάλο αριθμό ξένων φοιτητών από όλο τον κόσμο, μοιράζομαι τις συμβουλές μου ενώ επισημαίνω πληροφορίες σχετικά με την υποστήριξη που μπορείτε να λάβετε από το πανεπιστήμιο ως διεθνής φοιτητής! Μπορείτε να κάνετε μια εικονική περιήγηση εδώ.

Προετοιμαστείτε για τη μεταφορά σας στο Ηνωμένο Βασίλειο

Όσο κλισέ κι αν ακούγεται, πάντα ήξερα ότι ήθελα να μετακομίσω στο εξωτερικό για να γνωρίσω διαφορετική κουλτούρα και να βελτιώσω τις γλωσσικές μου δεξιότητες, επομένως, θυμάμαι ότι ήμουν αρκετά ενθουσιασμένος που θα μετακομίσω στο Ηνωμένο Βασίλειο. Ωστόσο, όσο πλησίαζε η ημερομηνία αναχώρησής μου, τόσο πιο νευρικός ήμουν γιατί μια τέτοια απόφαση δεν πρέπει να ληφθεί σοβαρά υπόψη! Αν αντιμετωπίζετε κάτι παρόμοιο, θα συνιστούσα να ψάξετε για ομάδες στο Facebook που σχετίζονται με το πανεπιστήμιο, ώστε να συζητήσετε τυχόν απορίες που έχετε και ακόμη και να κάνετε μερικούς φίλους πριν φτάσετε! Υπάρχουν σελίδες κοινωνικής δικτύωσης αφιερωμένες μόνο σε ξένους φοιτητές (Facebook – Διεθνείς φοιτητές του Πανεπιστημίου του WorcesterΙνσταγκραμ: Παγκόσμιο Worcester) όπου μπορείτε να βρείτε υποστήριξη και να διαβάσετε ιστορίες από τους συναδέλφους σας ξένους φοιτητές (αυτό μπορεί να σας δώσει μια ιδέα για την εμπειρία άλλων μαθητών που είμαι βέβαιος ότι θα σας ενθουσιάσει για το επόμενο βήμα σας!).

Επίσης, εάν έχετε ερωτήσεις σχετικά με το μάθημα, μπορείτε πάντα να στείλετε μήνυμα στους Unibuddies μας! Unibdy βρίσκεται σε μια διαδικτυακή πλατφόρμα προσβάσιμη από τον ιστότοπο του πανεπιστημίου, όπου μπορείτε να έρθετε σε επαφή τόσο με τρέχοντες διεθνείς όσο και με βρετανούς φοιτητές για να κάνετε συγκεκριμένες ερωτήσεις σχετικά με το μάθημά σας!

Ταξινομήστε τα φοιτητικά σας καταλύματα και εξασκήστε τις μαγειρικές σας δεξιότητες

Θα θελήσετε να τακτοποιήσετε τη διαμονή σας προτού προσγειωθείτε στο Ηνωμένο Βασίλειο – το τελευταίο πράγμα που θέλετε είναι να εμφανιστείτε και να μην έχετε πού να μείνετε!

Οι περισσότεροι φοιτητές είτε ζουν σε πανεπιστημιακά καταλύματα (που ονομάζονται «αίθουσες κατοικίας» ή «αίθουσες» για συντομία) είτε νοικιάζουν ένα δωμάτιο από έναν ιδιώτη ιδιοκτήτη. Θα συνιστούσα πάντα να επιλέγετε κατάλυμα στην πανεπιστημιούπολη κατά το πρώτο σας έτος, καθώς θα μπορείτε να συναναστρέφεστε με άλλους πρωτοετείς φοιτητές και θα έχετε όλα τα πλεονεκτήματα της διαμονής στην πανεπιστημιούπολη (συμπεριλαμβανομένου δωρεάν γυμναστηρίου, 24/7 ασφάλεια και διαλέξεις μόνο 5 λεπτών μακριά από το κρεβάτι σας!).

Μόλις επιβεβαιώσετε την άνευ όρων προσφορά σας από το Πανεπιστήμιο του Worcester, θα λάβετε ένα αυτοματοποιημένο email σχετικά με τη διαμονή σας. Το πανεπιστήμιο προσφέρει 6 διαφορετικούς τύπους καταλυμάτων, από παραδοσιακό έως επιπλέον ιδιωτικό μπάνιο, το οποίο σας επιτρέπει να επιλέξετε την καλύτερη επιλογή για εσάς με βάση τα πρότυπα και τον προϋπολογισμό που προτιμάτε.

Ανεξάρτητα από την επιλογή διαμονής που θα επιλέξετε, οι αίθουσες και τα ιδιωτικά καταλύματα είναι συνήθως με δυνατότητα προετοιμασίας γευμάτων, οπότε φροντίστε να εξασκήσετε τις μαγειρικές σας δεξιότητες αν δεν θέλετε να ζήσετε από κοτομπουκιές και παγωμένη πίτσα 🙂 Αν δεν έχετε συνταγές, το πανεπιστήμιο έχει δημιουργήσει ένα διεθνές βιβλίο μαγειρικής που περιλαμβάνει συνταγές που θυμίζουν στους μαθητές μας τη χώρα καταγωγής τους + οι συνταγές είναι εύκολο να αναπαραχθούν, οπότε υπάρχει άφθονη έμπνευση αν είστε αρχάριοι!

Διεθνής εβδομάδα καλωσορίσματος

Όλοι οι ξένοι φοιτητές φτάνουν στην πανεπιστημιούπολη μια εβδομάδα πριν από τους φοιτητές του Ηνωμένου Βασιλείου για έναν κύριο σκοπό – να εγκατασταθούν. Κατά τη διάρκεια της διεθνούς εισαγωγής θα συναντήσετε ομοϊδεάτες διεθνείς φοιτητές και θα λάβετε όλη την απαραίτητη υποστήριξη από το πανεπιστήμιο. Εάν χρειάζεστε μια κάρτα sim του Ηνωμένου Βασιλείου, έναν τραπεζικό λογαριασμό ή απλά χρειάζεστε βοήθεια για να βρείτε το δρόμο σας – η διεθνής ομάδα και οι Φοιτητές Πρεσβευτές του πανεπιστημίου είναι εδώ για να βοηθήσουν. Κατά τη διάρκεια της πρώτης εβδομάδας θα μπορείτε να κάνετε περιηγήσεις στις πανεπιστημιουπόλεις, στο κέντρο της πόλης. Θα σας δείξουν τοπικά καταστήματα και, τέλος, θα γνωρίσετε όλη τη διαθέσιμη υποστήριξη που παρέχει το πανεπιστήμιο – από τη γλώσσα και την ακαδημαϊκή υποστήριξη μέχρι τις υπηρεσίες ψυχικής υγείας.

Η διεθνής ομάδα και το ίδιο το πανεπιστήμιο παρείχαν μεγάλη υποστήριξη κατά τους πρώτους δύο μήνες που εγκαταστάθηκα, γεγονός που έκανε την όλη διαδικασία ΠΟΛΥ ευκολότερη και ευχάριστη. Είναι σημαντικό να αναφέρουμε ότι ο καθένας έχει διαφορετικές ανάγκες και προσαρμόζεται με διαφορετικό ρυθμό – για κάποιους μπορεί να χρειαστούν μήνες (όπως και για μένα) και για κάποιους μπορεί να βρουν τη μετακόμιση σε άλλη χώρα αρκετά εύκολη. Με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, βρίσκω Worcester να είμαι ένα φιλόξενο μέρος που έκανε την πανεπιστημιακή μου εμπειρία αξέχαστη.

Ελπίζω να σας άρεσε το blog και είτε είστε υποψήφιος είτε σημερινός μαθητής, σας εύχομαι καλή τύχη στο μέλλον!

Μέχρι την επόμενη φορά

claudia xx