Τι σημαίνει να γίνεις επαγγελματίας κολυμβητής;

Τι σημαίνει να γίνεις επαγγελματίας κολυμβητής;

Mai 3, 2023 0 Von admin

Είναι ασφαλές να πούμε ότι το να γίνεις επαγγελματίας κολυμβητής δεν είναι εύκολο κατόρθωμα! Το να φτάσετε σε ένα επίπεδο όπου μπορείτε να κολυμπήσετε ως καριέρα απαιτεί χρόνια εκπαίδευσης, αφοσίωσης, σκληρής δουλειάς και πάθους. Και αν αναρωτιέστε πώς μοιάζει ο δρόμος για να γίνετε επαγγελματίας κολυμβητής, ακολουθούν μερικές απαντήσεις που μπορεί να σας βοηθήσουν να κατανοήσετε την εξαντλητική διαδικασία που ακολουθούν αυτοί οι κολυμβητές για να φτάσουν στην κορυφή!

Πότε αρχίζουν να προπονούνται οι επαγγελματίες κολυμβητές;

Πριν γίνουν επαγγελματίες, οι κολυμβητές υποβάλλονται σε χρόνια εκπαίδευσης, ξεκινώντας συχνά από νεαρή ηλικία. Οι περισσότεροι κολυμβητές θα ξεκινήσουν με μαθήματα κολύμβησης περίπου στην ηλικία των τεσσάρων έως πέντε ετών. Αυτοί οι κολυμβητές κινούνται αγωνιστικά στην κολύμβηση γύρω στις ηλικίες οκτώ έως δώδεκα. Αυτό είναι, φυσικά, εάν έχουν τις απαραίτητες δεξιότητες και ιδιότητες για να αγωνιστούν.

Ενώ κάποιοι ξεκινούν νέοι, άλλοι ξεκινούν στην εφηβεία τους. Όλοι οι αθλητές έχουν τη δυνατότητα να είναι επιτυχημένοι ανεξάρτητα από την ηλικία που ξεκινούν την προπόνηση. Οι επαγγελματίες κολυμβητές δεν μπορούν και δεν τα καταφέρνουν μόνο με το ταλέντο. Υπάρχει τεράστιος όγκος σκληρής δουλειάς και προπόνησης καθημερινά.

Οι επαγγελματίες κολυμβητές είναι σκληρά αποφασισμένοι, στοχευμένοι αθλητές. Απαιτούν ψυχικό σθένος για να ξεπεράσουν τον ανταγωνισμό τους καθώς και τα ψυχικά και σωματικά εμπόδια που θα συναντήσουν στην πορεία.

Πόσο προπονούνται οι επαγγελματίες κολυμβητές;

Οι κολυμβητές ολυμπιακού επιπέδου γενικά προπονούνται πέντε ώρες την ημέρα για τρεις ημέρες την εβδομάδα και στη συνέχεια δύο έως τρεις ώρες καθημερινά για τις υπόλοιπες τέσσερις ημέρες κάθε εβδομάδα για να βελτιώσουν την τεχνική τους και να βελτιώσουν τους χρόνους τους. Είναι μια δουλειά πλήρους απασχόλησης που ξεπερνά το νερό, καθώς πρέπει να εκπαιδεύονται σε ξηρά και να επικεντρώνονται στη διατροφή και τη διατροφή τους επίσης.

επαγγελματίας κολυμβητής, επαγγελματίας κολύμβησης, επαγγελματίας κολύμβησης, επαγγελματίας κολυμβητής, κολυμβητής, Μάικλ Φελπς

Φωτογραφία μέσω motleyhealth.com

Πότε αρχίζουν να αγωνίζονται οι επαγγελματίες κολυμβητές;

Το γυμνάσιο είναι συχνά το σημείο εισόδου στον ανταγωνιστικό κόσμο. Η συμμετοχή στην ομάδα κολύμβησης είναι απαραίτητη για τους κολυμβητές που θέλουν να αγωνιστούν σε περιφερειακό, εθνικό, ακόμη και διεθνές επίπεδο.

Η κολύμβηση στο κολέγιο κάνει ή σπάει τους κολυμβητές που θέλουν να γίνουν επαγγελματίες. Με τον καιρό, τα κέρδη γίνονται αγώνας και το άθλημα γίνεται πιο απαιτητικό. Ανίκανοι να συμβαδίσουν, πολλοί κολυμβητές καταλήγουν να πέφτουν στο οροπέδιο και να εγκαταλείπουν το άθλημα. Χρειάζεται λίγη σοβαρή σκληρή δουλειά και δεξιότητες για να μπορέσεις να συνεχίσεις!

Ποια είναι τα διαφορετικά επίπεδα ολοκλήρωσης και πώς πληρώνεται ένας επαγγελματίας κολυμβητής;

Επαγγελματίες κολυμβητές διαγωνίζονται σε περιφερειακούς, εθνικούς και διεθνείς αγώνες. Οι αγώνες σε αυτό το επίπεδο χτίζουν τη φήμη ενός αθλητή – ή „προσωπική επωνυμία“. Ένας επαγγελματίας κολυμβητής πρέπει να αυξήσει τη φήμη του προκρινόμενος σε μεγάλες διοργανώσεις προκειμένου να προσελκύσει χορηγούς. Όσο μεγαλύτερη είναι η αναγνώριση του ονόματος, τόσο μεγαλύτερος είναι ο χορηγός.

Οι χορηγίες είναι σημαντικές για τους επαγγελματίες κολυμβητές καθώς βοηθούν στην πληρωμή δαπανών που αθροίζονται γρήγορα, όπως π.χ. τέλη αγώνων, είδη κολύμβησης, δίαιτες με πολλές θερμίδες και έξοδα ταξιδιού.

Καθώς οι κολυμβητές ανεβαίνουν στις βαθμίδες, τα έξοδα αυξάνονται και το υψηλότερο κόστος μειώνει τον αριθμό των διαθέσιμων χορηγιών, με αποτέλεσμα μεγαλύτερο ανταγωνισμό μεταξύ των κολυμβητών για τα δικαιώματα χορηγίας που προσφέρουν οι μεγάλες εταιρείες. Οι επαγγελματίες κολυμβητές θα περάσουν το μεγαλύτερο μέρος της σταδιοδρομίας τους σε αγώνες σε εθνικό και διεθνές επίπεδο έως ότου τα σωματικά διόδια γίνουν πολύ δαπανηρά για να συνεχίσουν.

Πώς προκρίνονται οι επαγγελματίες κολυμβητές στους Ολυμπιακούς Αγώνες;

Οι κολυμβητές που επιδιώκουν να φτάσουν στις Ολυμπιακές δοκιμασίες πρέπει να προκριθούν σε αγώνες εθνικού επιπέδου ή σε διεθνή κολυμβητικό αγώνα που πληροί τις Ολυμπιακές απαιτήσεις. Εάν οι επαγγελματίες κολυμβητές μπορούν να απομακρυνθούν από το εθνικό και διεθνές επίπεδο, το επόμενο βήμα τους προς τους Ολυμπιακούς Αγώνες είναι μέσω διοργανώσεων σε επίπεδο ελίτ. Μόλις φτάσουν στις δοκιμές των Ολυμπιακών Αγώνων, θα πρέπει να τερματίσουν στους δύο πρώτους μιας διοργάνωσης για ένα ευκαιρία να επιλεγεί.

Σκεφτείτε, οι Ολυμπιακές ομάδες κολύμβησης αποτελούνται μόνο από 26 άνδρες και 26 γυναίκες, από όλους τους επαγγελματίες κολυμβητές που έχει να προσφέρει η χώρα — 26! Οι πιθανότητες μπορεί να είναι στοιβαγμένες εναντίον τους, αλλά για τους επαγγελματίες κολυμβητές, αυτό κάνει το γκολ ακόμα πιο πολυπόθητο.