Τι είναι μια βουλγαρική τσάντα; Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε

März 24, 2023 0 Von admin

Ψάχνετε για έναν τρόπο να εμπλουτίσετε τη ρουτίνα ενδυνάμωσης και περιποίησης; Μην ψάχνετε πέρα ​​από τις βουλγαρικές τσάντες! Οι βουλγαρικές τσάντες είναι ένα εξαιρετικό εργαλείο προπόνησης για κάθε λάτρη της φυσικής κατάστασης που θέλει να αυξήσει τη δύναμή του, τον συντονισμό και τη συνολική του φυσική κατάσταση. Στην πραγματικότητα, είναι μια εξαιρετική επιλογή για όποιον θέλει να γίνει δημιουργικός με τις προπονήσεις του και να προκαλέσει τον εαυτό του.

Μια αυθεντική βουλγαρική τσάντα
Μια βουλγαρική τσάντα

Αν και είναι ακόμα σχετικά άγνωστα, έχουν αυξηθεί σε δημοτικότητα τα τελευταία χρόνια λόγω των πολλών πλεονεκτημάτων τους για τους αθλητές και τους λάτρεις της φυσικής κατάστασης. Σε αυτήν την ανάρτηση στο blog, θα συζητήσουμε τι είναι οι βουλγαρικές τσάντες, ποιος πρέπει να τις χρησιμοποιεί, τα οφέλη τους και τι πρέπει να προσέξετε όταν αγοράζετε! Συνεχίστε λοιπόν να διαβάζετε για να μάθετε περισσότερα…

Bulgarian Bags - A Quick Overview

- Created in 2005 by Bulgarian and former Olympic wrestler, Ivan Ivanov
- Great for (most) beginners to advanced users with traditional to unique exercises 
- Ideal for combat athletes due to power and rotational development
- Especially useful for circuit training or HIIT (high intensity interval training)  

Ένα γρήγορο μάθημα ιστορίας

Οι βουλγαρικές παραλλαγές τσαντών υπάρχουν εδώ και αιώνες και αναπτύχθηκαν αρχικά στην Ανατολική Ευρώπη. Με τον καιρό, το σχήμα και τα υλικά της τσάντας εξελίχθηκαν από την αρχική της μορφή σε αυτό που έχουμε τώρα. Ο Ιβάν Ιβάνοφ, πρώην Ολυμπιονίκης (από τη Βουλγαρία!) και προπονητής πάλης, πιστώνεται ευρέως για τη δημιουργία του «μοντέρνου» Βουλγαρική τσάντα το 2005.

Όπως λέει ο θρύλος, τα κτηνοτροφικά ζώα μοιράστηκαν ως έπαθλα στα ετήσια Φεστιβάλ Βουλγαρικής Πάλης Λαϊκής Πάλης που πραγματοποιήθηκε στη χώρα του. Ως μέρος αυτής της παράδοσης, ο νικητής του τελικού αγώνα πρέπει να «κουνήσει» το έπαθλο του ζωικού κεφαλαίου – ένα αρνί, ένα πρόβατο, ένα κριάρι ή ακόμα και ένα νεαρό μοσχάρι – πάνω από το κεφάλι του για να το φέρει στους ώμους του και να προχωρήσει περήφανα μέσα από το κοινό. .

Αυτή η πρώτη «κούνια πρωταθλητή» για να σηκώσει το αρνί στους ώμους του νικητή, είναι αυτό που οδήγησε στο όραμα, το σχεδιασμό, την παραγωγή και τις μοναδικές μεθόδους εκπαίδευσης της πρώτης Bulgarian Bag

Οι σημερινές πιο σύγχρονες βουλγαρικές τσάντες κατασκευάζονται από ανθεκτικά υφάσματα, όπως δέρμα ή νάιλον, και μπορούν να χωρέσουν από 8 έως 50+ κιλά ανάλογα με το μέγεθος και το βάρος που προτιμάτε. Αυτά τα ευέλικτα εργαλεία παρέχουν έναν αποτελεσματικό τρόπο για την εκτέλεση ασκήσεων που στοχεύουν πολλές μυϊκές ομάδες ταυτόχρονα, καθιστώντας τις ιδανικές για προγράμματα προπόνησης δύναμης.

Ένα πίσω οκλαδόν με μια βουλγαρική τσάντα
Πίσω οκλαδόν με βουλγαρική τσάντα

Παρόμοια με τις μπάλες slam, επιτρέπουν επίσης στους αθλητές να το κάνουν εξασκηθείτε σε εκρηκτικές κινήσεις όπως ρίψεις και περιστροφές διατηρώντας παράλληλα τον έλεγχο κατά τη διάρκεια κάθε επανάληψης.


Γιατί να χρησιμοποιήσω μια Bulgarian Bag;

Αυξήστε τη δύναμη σε διαφορετικά επίπεδα κίνησης

Λόγω του μοναδικού τους σχεδιασμού, οι βουλγαρικές τσάντες είναι ένα αποτελεσματικό εργαλείο για την αύξηση της συνολικής μυϊκής δύναμης και συντονισμού. Σε αντίθεση με τα παραδοσιακά βάρη που συνήθως κινούνται μόνο προς μία κατεύθυνση ή ένα επίπεδο, η βουλγαρική τσάντα αλλάζει μαζί σας ενώ εκτελείτε διάφορες ασκήσεις και επιτρέπει εύκολα κινήσεις σε διαφορετικά επίπεδα κίνησης.

Αυτό συνεχώς Η αλλαγή βάρους σημαίνει ότι περισσότεροι μύες δουλεύονται διαφορετικά και ταυτόχρονα. Εκτός από την πρόκληση της σταθερότητάς σας, απαιτεί επίσης καλύτερο συντονισμό για να ολοκληρώσετε με επιτυχία την ανύψωση. Εν ολίγοις, σημαίνει ότι οι τυπικές ασκήσεις σας είναι πολύ πιο δύσκολες όταν χρησιμοποιείτε μια βουλγαρική τσάντα προπόνησης.

Εύκολο στην εκμάθηση

Αν και δεν είναι εύκολο να το κάνετε, είναι εύκολο να μάθετε να χρησιμοποιείτε μια βουλγαρική τσάντα. Ως εκ τούτου, μπορεί να χρησιμοποιηθεί από ένα ευρύ φάσμα χρηστών. περισσότερα για αυτό παρακάτω.

Γίνετε δημιουργικοί

Η βουλγαρική τσάντα σάς επιτρέπει να πειραματιστείτε με διαφορετικές ασκήσεις και να προσθέσετε ποικιλία στην προπονητική σας ρουτίνα. κρατώντας την προπόνησή σας ευχάριστη, ενώ παράλληλα είναι εξαιρετικά αποτελεσματική.

Επειδή η τσάντα είναι κινητή, μπορείτε να την κουνάτε ή να την μετακινείτε εύκολα γύρω από το σώμα σας. Αυτή η κίνηση σημαίνει ότι έχετε στη διάθεσή σας διαφορετικές επιλογές που δεν έχετε από τον βασικό εξοπλισμό.


Ποιος πρέπει να χρησιμοποιήσει μια βουλγαρική τσάντα;

Όπως μια σακούλα άμμου, αυτό το ευέλικτο κομμάτι του εξοπλισμού μπορεί να χρησιμοποιηθεί από σχεδόν κανέναν για σχεδόν οτιδήποτε – Προπόνηση κάτω μέρους του σώματος, προπόνηση στο πάνω μέρος του σώματος, ενίσχυση της δύναμης πρόσφυσης, βελτίωση της δύναμης του πυρήνα και πολλά άλλα.

Αρχάριοι έως Προχωρημένοι Εκπαιδευόμενοι

Τώρα, προσωπικά, δεν θα χρησιμοποιούσα τσάντα για α πλήρης αρχάριος. Σε αυτές τις περιπτώσεις, θα πρέπει να επικεντρωθούν στα βασικά της εκπαίδευσης – όπως η μηχανική και η σωστή φόρμα. Οι βασικές ρουτίνες με μπάρα και αλτήρα είναι το μέρος για να ξεκινήσετε. Μόλις γίνει κατανοητό, όμως, μια βουλγαρική τσάντα μπορεί να χρησιμοποιηθεί από αρχάριους έως προχωρημένους αθλητές.

Θυμηθείτε, το βάρος (ή το φορτίο) πρέπει να ρυθμίζεται με βάση το επίπεδο αντοχής του χρήστη. Με τον ίδιο τρόπο, οι ασκήσεις θα πρέπει να βασίζονται στο επίπεδο δεξιοτήτων του χρήστη. Για παράδειγμα, ένας αρχάριος μπορεί να επικεντρωθεί σε «εύκολες» κινήσεις όπως μπροστινά squats, πρέσες και lunges. Ένας πιο προχωρημένος αθλητής θα μπορούσε να κοιτάξει να κάνει squats πάνω από το κεφάλι, μια βουλγαρική κούνια τσάντας (παρόμοια με μια κούνια kettlebell) ή πρέσα από το δάπεδο μέχρι την οροφή.

Εξαιρετικό για Αθλητές

ΕΝΑ Η βουλγαρική τσάντα είναι επίσης εξαιρετική για αθλητές, ειδικά για αθλητές μάχης όπως αυτοί που ασχολούνται με την πάλη, το BJJ, το Τζούντο και παρόμοια αθλήματα. Θυμηθείτε, η βουλγαρική τσάντα είναι ένα εργαλείο προπόνησης και αυτό το συγκεκριμένο εργαλείο είναι πραγματικά εξαιρετικό στο να δουλεύει ολόκληρο το σώμα ταυτόχρονα ενώ ενσωματώνει περιστροφικές κινήσεις, κάτι που χρειάζεται (ιδιαίτερα) τα μαχητικά αθλήματα.

Και μια δυναμική περιστροφική κίνηση είναι πιο δύσκολη με τα τυπικά μεταλλικά βάρη που βρίσκετε στο γυμναστήριό σας.

Μια βουλγαρική κούνια τσάντας

Αυτά τα αθλήματα απαιτούν επίσης αντοχή – τόσο μυϊκή όσο και καρδιο – η οποία μπορεί να προπονηθεί αποτελεσματικά όταν χρησιμοποιείτε μια βουλγαρική τσάντα προπόνησης. Είναι εξαιρετικό για σιρκουί ή HIIT, που βοηθούν στη μίμηση των απαιτήσεων του πραγματικού αθλήματος. Δεδομένου ότι ενισχύει επίσης τη δύναμη του πυρήνα και τη δύναμη πρόσφυσης, τα οποία είναι εξαιρετικά σημαντικά στη μάχη, έχετε πλέον έναν ιδανικό συνεργάτη εκπαίδευσης.


Ποια είναι μερικά οφέλη από τη χρήση μιας βουλγαρικής τσάντας;

Όπως ανέφερα, μια βουλγαρική τσάντα είναι ένα εξαιρετικό εργαλείο για την ενίσχυση της δύναμης, της μυϊκής αντοχής, της ευκινησίας και της συνολικής φυσικής κατάστασης. Ας δούμε μερικά από τα γενικά οφέλη από τη χρήση ενός:

Μερικοί διαφορετικοί τρόποι για να κρατάτε ή να πιάνετε την τσάντα
Μερικοί διαφορετικοί τρόποι για να κρατάτε ή να πιάνετε την τσάντα
  • Συνολική φυσική κατάσταση και δύναμη – ολόκληρο το σώμα μπορεί να λειτουργήσει αποτελεσματικά από σχεδόν οποιονδήποτε γνωρίζει.
  • Το μοναδικό σχήμα προσφέρεται μοναδικές και απαιτητικές ασκήσεις – δουλέψτε σε αυτά τα αδύνατα σημεία και χρησιμοποιήστε μύες που δεν έχετε συνηθίσει να χρησιμοποιείτε.
  • Επειδή η τσάντα μπορεί να πεταχτεί ή να πέσει, είναι ιδανικό για κινήσεις ισχύος και περιστροφικές κινήσεις.
  • Πολυάριθμες λαβές – τόσο οι κύριες όσο και οι πλαϊνές λαβές – και μερικοί ιμάντες που σας επιτρέπουν να πιάνετε ή να κρατάτε την τσάντα με διαφορετικούς τρόπους. Ως εκ τούτου, μπορείτε τρένο δύναμης πολλαπλές διαφορετικές λαβές και δύναμη λαβής.

Ποιες είναι μερικές κοινές ασκήσεις βουλγαρικής τσάντας;

Όπως και η προπόνηση με σωματικά βάρη, υπάρχει σχεδόν ατελείωτος αριθμός αποκαλούμενης λειτουργικής προπόνησης που μπορείτε να κάνετε με μια Bulgarian Bag. Ακολουθούν 5 κοινές ασκήσεις βουλγαρικής τσάντας που θα σας βοηθήσουν να ξεκινήσετε:

  1. Squat – Μια εξαιρετική άσκηση για το κάτω μέρος του σώματος που ασκεί τους τετρακέφαλους, τους μηριαίους και τους γοφούς σας. Μπορείτε να δουλέψετε διαφορετικές παραλλαγές από το μπροστινό squat μέχρι το πίσω squat και πολλές άλλες.
  2. Lunge – Δουλεύει τα πόδια και τους γλουτούς σας ενώ ταυτόχρονα εμπλέκει τον πυρήνα.
  3. Push-Up – Προσθέτει αντίσταση σε αυτή την κλασική άσκηση και αναπτύσσει δύναμη στα χέρια και το στήθος σας.
  4. Overhead Shoulder Press – Μια εξαιρετική κίνηση στους ώμους (και στο πάνω μέρος της πλάτης) όπου απλά πιέζετε τη βουλγαρική τσάντα πάνω από το κεφάλι σας. Και πάλι, υπάρχουν πολλές ασκήσεις ώμων που μπορείτε να κάνετε.
  5. Περιστροφές πυρήνα – Ενσωματώστε περιστροφικές κινήσεις για μια επιπλέον πρόκληση για τους κοιλιακούς μύες σας
Μερικές βασικές ασκήσεις που μπορείτε να κάνετε με μια βουλγαρική τσάντα
Μερικές μόνο από τις κινήσεις που μπορείτε να κάνετε με μια βουλγαρική τσάντα

Και πάλι, αυτό είναι απλώς μια μικρή ποσότητα από τα διαφορετικά πράγματα που μπορείτε να κάνετε με την τσάντα. Σε μελλοντική ανάρτηση, θα προσθέσω μια καλή προπόνηση για βουλγάρικες τσάντες που μπορείτε να κάνετε. Στο μεταξύ, υπάρχει πάντα YouTube.


Τι βουλγαρική τσάντα πρέπει να αγοράσω;

Ας δούμε μόνο μερικούς παράγοντες που κάνουν μια καλή τσάντα.

1. Ανθεκτικά και υψηλής ποιότητας υλικά – Η ποιότητα είναι πρωταρχικής σημασίας όταν επιλέγετε μια βουλγαρική τσάντα, καθώς θα πρέπει να αντέχει στις έντονες κινήσεις που συνοδεύουν την προπόνηση. Αναζητήστε τσάντες που είναι κατασκευασμένες από υλικά υψηλής ποιότητας. όπως χοντρό βινύλιο, καμβάς ή δέρμα.

Επίσης, ψάξτε για μια καλή εγγύηση. Για παράδειγμα, οι τσάντες μάρκας Suples συνοδεύονται από εγγύηση 2 ετών, η οποία είναι πολύ πέρα ​​από τον κανόνα.

2. Βάρος – Ορισμένες τσάντες αποστέλλονται κενές και εξαρτάται από εσάς να τις γεμίσετε. Άλλα είναι ήδη γεμάτα και έχουν σταθερό βάρος. Αν και δεν υπάρχει σωστή ή λάθος απάντηση εδώ, απλά προσέξτε να αγοράσετε ένα που ταιριάζει στο επίπεδο δύναμής σας. Ακολουθεί ένας εύχρηστος οδηγός για το ποιο να αγοράσετε, με βάση το ειδικοί από το Suples:

Ένας οδηγός για το μέγεθος / βάρος βουλγαρική τσάντα να αγοράσετε, με βάση το επίπεδο φυσικής σας κατάστασης
Ένας οδηγός για το μέγεθος / βάρος βουλγαρική τσάντα να αγοράσετε, με βάση το επίπεδο φυσικής σας κατάστασης

3. Λαβές – Οι περισσότερες τσάντες έχουν τον ίδιο βασικό σχεδιασμό λαβής – 3 επάνω λαβές, δύο πλαϊνές λαβές και 2 ιμάντες. Απλό, σωστά; Αλλά κατά τη διάρκεια της έντονης άσκησης, όταν η δύναμη της λαβής εξαντλείται και τα χέρια ιδρώνουν, μερικές φορές οι λαβές μπορεί να «ξεκολλήσουν» από το συνεχές κράτημα και χάνετε μεγάλη επιφάνεια για να κρατηθείτε. Αυτό είναι γενικά ένα θέμα με μια φθηνότερη τσάντα, οπότε απλά να γνωρίζετε ότι μπορεί (ή μπορεί να μην είναι) πρόβλημα.

Αν ψάχνετε να αγοράσετε ένα, εδώ είναι μερικές πολύ καλές επιλογές. Ενώ το Μάρκα Suples έχει πολύ υψηλή βαθμολογία, είναι επίσης η πιο ακριβή επιλογή σε αυτήν τη λίστα. Τα άλλα δύο αξίζει να τα ελέγξετε αν θέλετε να εξοικονομήσετε χρήματα –

Το καλύτερο από τα καλύτερα

Γνήσιο μοντέλο Bulgarian Bag Suples – Γνήσιο δέρμα (37 λίβρες) – Περιλαμβάνεται δωρεάν εκπαιδευτικό DVD!…

Καλή βαθμολογία και φθηνότερο

Λειτουργική τσάντα προπόνησης Titan Fitness 50 LB

Φθηνότερο ακόμα με καλές βαθμολογίες

Elite Sports Bulgarian Canvas Bag for Crossfit, Fitness Canvas MMA Gym Cross Training Sandbag

Γνήσιο μοντέλο Bulgarian Bag Suples - Γνήσιο δέρμα (37 λίβρες) - Περιλαμβάνεται δωρεάν εκπαιδευτικό DVD!...

Λειτουργική τσάντα προπόνησης Titan Fitness 50 LB

Elite Sports Bulgarian Canvas Bag for Crossfit, Fitness Canvas MMA Gym Cross Training Sandbag

Το καλύτερο από τα καλύτερα

Γνήσιο μοντέλο Bulgarian Bag Suples – Γνήσιο δέρμα (37 λίβρες) – Περιλαμβάνεται δωρεάν εκπαιδευτικό DVD!…

Γνήσιο μοντέλο Bulgarian Bag Suples - Γνήσιο δέρμα (37 λίβρες) - Περιλαμβάνεται δωρεάν εκπαιδευτικό DVD!...

Καλή βαθμολογία και φθηνότερο

Λειτουργική τσάντα προπόνησης Titan Fitness 50 LB

Λειτουργική τσάντα προπόνησης Titan Fitness 50 LB

Φθηνότερο ακόμα με καλές βαθμολογίες

Elite Sports Bulgarian Canvas Bag for Crossfit, Fitness Canvas MMA Gym Cross Training Sandbag

Elite Sports Bulgarian Canvas Bag for Crossfit, Fitness Canvas MMA Gym Cross Training Sandbag


συμπέρασμα

Η βουλγαρική τσάντα είναι ένα εξαιρετικό εργαλείο για να ενσωματωθεί σε οποιοδήποτε πρόγραμμα προπόνησης με βάρη. Αυτό το ευέλικτο κομμάτι του εξοπλισμού μπορεί να χρησιμοποιηθεί για μια ποικιλία ασκήσεων που στοχεύουν διαφορετικές μυϊκές ομάδες, καθιστώντας το ιδανικό για προπονήσεις ολόκληρου του σώματος. Λόγω του μοναδικού σχεδιασμού της, η Bulgarian τσάντα είναι ιδανική τόσο για αρχάριους όσο και για προχωρημένους χρήστες.

Μια βουλγαρική τσάντα από την Elite Sports

Είναι επίσης μια εξαιρετική επιλογή για οποιαδήποτε προπόνηση HIIT ή κύκλωμα, καθώς δημιουργεί αντοχή και δύναμη, ενώ παρέχει μια πιο έντονη πρόκληση από τα παραδοσιακά βάρη. Είτε θέλετε να αυξήσετε τη συνολική μυϊκή σας δύναμη είτε να αναπτύξετε ευελιξία και συντονισμό, η τσάντα Bulgarian προσφέρει έναν πολύ καλό τρόπο για να αυξήσετε την προπόνησή σας.


Συχνές ερωτήσεις

Ποια είναι η διαφορά μεταξύ ενός βουλγαρικού και ενός σάκου άμμου;

Οι βουλγαρικές τσάντες και οι σακούλες άμμου είναι και τα δύο αποτελεσματικά εργαλεία για προπόνηση ενδυνάμωσης και προετοιμασίας και ποικίλλουν παρόμοια ως προς τα οφέλη τους. Η κύρια διαφορά είναι το σχήμα των δύο: η βουλγαρική τσάντα έχει σχήμα μισού κύκλου, ενώ η σακούλα άμμου είναι περισσότερο ευθεία γραμμή. Μια σακούλα άμμου τείνει επίσης να είναι βαρύτερη και λιγότερο άνετη για ορισμένες κινήσεις όπου προτιμάται το κυκλικό σχήμα (όπως σε ένα squat στην πλάτη).

Ποιος ωφελείται από τη χρήση μιας βουλγαρικής τσάντας;

Όποιος ενδιαφέρεται για τη δύναμη και τη φυσική κατάσταση, ειδικά όταν εκτελεί κυκλώματα ή HIIT. Πέρα από αυτό, είναι ιδανικά για αθλητές μάχης όπως οι παλαιστές και οι ασκούμενοι του BJJ λόγω της ευελιξίας και της ικανότητάς τους να ενισχύουν τη δύναμη ολόκληρου του σώματος.

Είναι οι Bulgarian τσάντες εύκολες στη χρήση;

Ναί! Είναι εύκολο στην εκμάθησή τους, αλλά δύσκολο στην κατοχή, καθιστώντας τα ιδανικά για αρχάριους έως προχωρημένους ανυψωτές και αθλητές.