Τι είναι αυτό το σφάλμα; Ένας οδηγός για τα κοινά οικιακά παράσιτα

Τι είναι αυτό το σφάλμα; Ένας οδηγός για τα κοινά οικιακά παράσιτα

April 26, 2023 0 Von admin
/ Blog / Τι είναι αυτό το σφάλμα; Ένας οδηγός για τα κοινά οικιακά παράσιτα

27 Ιουλίου 2021 | Παράσιτα

έλεγχος παρασίτων

Έχετε δει ποτέ κάτι να σέρνεται στην κουζίνα ή ανακαλύψατε ότι έχετε τσίμπημα ζωύφιου αλλά δεν ξέρετε από πού προήλθε; Οι πιθανότητες είναι καλές να έχετε συναντήσει ένα από τα πολλά οικιακά παράσιτα που είναι απλώς γεγονός της ζωής. Αυτός ο οδηγός προσφέρει μια γρήγορη επισκόπηση του πώς να αναγνωρίσετε αυτά τα παράσιτα και γιατί μπορεί να βρίσκονται μέσα ή γύρω από το σπίτι σας.

κατσαρίδες

Οι κατσαρίδες είναι γνωστές για την ικανότητά τους να επιβιώνουν και να ευδοκιμούν σε όλο τον κόσμο, τόσο εντός όσο και εκτός. Στην περιοχή μας, αυτοί είναι οι τέσσερις τύποι που είναι πιθανό να δείτε.

Αμερικανική κατσαρίδα

Όταν εντοπίζετε μια πολύ μεγάλη κατσαρίδα, είναι πιθανώς μια αμερικανική κατσαρίδα. Όχι μόνο είναι η μεγαλύτερη κατσαρίδα που μολύνει το σπίτι, αλλά μπορεί επίσης να πετάξει για μικρές αποστάσεις. Αν και θα προτιμούσαν να είναι σε εξωτερικούς χώρους και να σέρνονται μέσα από τα απορρίμματα φύλλων και τους σωρούς από σάπια φύλλα, είναι εξίσου ικανοποιημένοι που ζουν μέσα στο σπίτι σας. Μπορούν εύκολα να βρουν το δρόμο τους στις περισσότερες δομές, όπου ξεκινούν την αναζήτησή τους για νερό και τροφή. Για να μειώσετε τις πηγές διατροφής, ρίξτε μια ματιά γύρω σας από τη σκοπιά ενός εντόμου: Μπορεί να παρατηρήσετε ψίχουλα σε ένα νησί της κουζίνας, φαγητό και νερό στα μπολ του κατοικίδιου ζώου σας και μικρές λακκούβες νερού από μια βρύση που στάζει.

Κατσαρίδες Φλόριντα

Πώς να αναγνωρίσετε τις αμερικανικές κατσαρίδες:

 • Ευθείες κεραίες
 • Έξι πόδια με μικρά αγκάθια
 • Μήκος περίπου τρεις ίντσες
 • Κόκκινα/σκούρα καφέ σώματα
 • Δύο φτερά που ξεπερνούν το μήκος του σώματός τους

Γερμανική κατσαρίδα

Όταν είχατε την ατυχή εμπειρία να δείτε πολλές κατσαρίδες μαζεμένες σε ένα σημείο, πιθανότατα έχετε να κάνετε με τη γερμανική κατσαρίδα, τον πιο κοινό τύπο κατσαρίδας στις ΗΠΑ

Αυτά τα παράσιτα είναι ιδιαίτερα προβληματικά: Θα ευδοκιμήσουν μέσα στο σπίτι σας, μετακινώντας σε κάθε γωνιά και γεννώντας αυγά παντού. Επειδή ένα μόνο θηλυκό χρειάζεται να ζευγαρώσει μόνο μία φορά για να γεννήσει αυγά για το υπόλοιπο της ζωής του, μπορεί να γεννήσει μια ολόκληρη γενιά που θα έχει πολλές χιλιάδες ακόμη απογόνους σε μόλις ένα χρόνο. Οι γερμανικές κατσαρίδες είναι επίσης δραστήριοι ταξιδιώτες, που μπαίνουν μέσα σε οτιδήποτε, από μεταχειρισμένα έπιπλα μέχρι χάρτινες σακούλες παντοπωλείου.

Γερμανικές κατσαρίδες

Πώς να αναγνωρίσετε τις γερμανικές κατσαρίδες:

 • Μήκος περίπου μισή ίντσα
 • Καστανά ή ανοιχτό καφέ σώματα
 • Έξι σπονδυλωτά πόδια
 • Οριζόντιες ρίγες πίσω από το κεφάλι

Ασιατική κατσαρίδα

Οι ασιατικές κατσαρίδες συχνά συγχέονται με τις γερμανικές κατσαρίδες, αλλά οι ασιατικές κατσαρίδες προτιμούν να ζουν σε εξωτερικούς χώρους και είναι πολύ καλύτερες από τις γερμανικές κατσαρίδες. Αν και βρίσκονται σε όλες τις νοτιοανατολικές ΗΠΑ, οι ασιατικές κατσαρίδες δεν έχουν βρεθεί στη Φλόριντα τόσο καιρό, αφού εμφανίστηκαν τη δεκαετία του 1980.

Όπως και με τις αμερικανικές κατσαρίδες (και αρκετούς άλλους τύπους παρασίτων της Φλόριντα), οι ασιατικές κατσαρίδες μπορούν συχνά να βρεθούν σε σάπια φύλλα, κήπους και σκιερά σημεία. Δεδομένου ότι έχουν ισχυρή έλξη στο φως, μπορεί να τα δείτε να κατευθύνονται προς τους λαμπτήρες, τις οθόνες υπολογιστών και τις τηλεοράσεις.

Πώς να αναγνωρίσετε τις ασιατικές κατσαρίδες:

 • Εκτός από τα μακρύτερα φτερά, αυτές οι κατσαρίδες είναι σχεδόν πανομοιότυπες με τις γερμανικές κατσαρίδες στην εμφάνιση

Καπνιστή κατσαρίδα

Οι καστανές κατσαρίδες μπορούν εύκολα να αφυδατωθούν, επομένως αναζητούν πάντα σημεία που είναι υγρά και ζεστά. Βρίσκουν αυτά τα σημεία – και την σάπια ύλη που τρώνε – σε τρύπες σε δέντρα και κάτω από σωρούς σάπια φύλλα. Μπορεί ακόμη και να τα εντοπίσετε κοντά στις μαρκίζες σας.

Smokybrown-Roach1

Πώς να αναγνωρίσετε τις Smokybrown κατσαρίδες:

 • Καμπύλες κεραίες
 • Έξι αγκαθωτά πόδια
 • Μήκος περίπου μια ίντσα
 • Φτερά που εκτείνονται πέρα ​​από το σώμα τους
 • Κορμιά από μαόνι με μαύρα κεφάλια

Κοριούς

Ανεξάρτητα από το πόσο σχολαστικός μπορεί να είστε με τη φροντίδα του σπιτιού, αυτά τα παράσιτα μπορούν ακόμα να μπουν μέσα και να τα πάνε καλά στο σπίτι σας. Μόλις καθιερωθούν, μπορεί να είναι δύσκολο να απαλλαγείτε μόνοι σας.

Προτιμούν να τρέφονται με ανθρώπους, αλλά αρκούν τα ποντίκια, τα κατοικίδια, τα πουλιά και άλλα ζώα. Με τη δυνατότητα να καταπιούν αίμα έως και επτά φορές το βάρος τους, αντλούν αίμα για περίπου πέντε λεπτά πριν σταματήσουν να χωνεύουν.

Οι κοριοί πολλαπλασιάζονται επίσης σχετικά γρήγορα, γεννώντας έως και πέντε αυγά την ημέρα. Τα νεογνά είναι εξαιρετικά μικροσκοπικά και μπορούν να περάσουν από την τρύπα που δημιουργείται με μία μόνο βελονιά, όπως αυτές στα στρώματα.

Ένα εκπληκτικό γεγονός σχετικά με αυτά τα παράσιτα είναι ότι μπορούν να μείνουν για μήνες χωρίς να φάνε και να επιβιώσουν σε θερμοκρασίες από λίγο πάνω από το μηδέν έως περισσότερους από 120 βαθμούς Φαρενάιτ.

Πώς να αναγνωρίσετε τους κοριούς:

 • Σε αντίθεση με ό,τι έχετε διαβάσει, οι κοριοί ενηλίκων μπορούν να εντοπιστούν με γυμνό μάτι—μοιάζουν με επίπεδους σπόρους μήλου και είναι καφέ πριν και κοκκινωποί μετά το τάισμα
 • Οι κοριοί δεν έχουν φτερά
 • Οι νύμφες είναι καστανές ή λευκές, αλλά είναι πολύ μικρές και δύσκολα φαίνονται

Χιλιποδιές

Όταν τα επίπεδα υγρασίας φτάνουν στα δύο άκρα, αυτά τα αρθρόποδα μπορεί να κατευθυνθούν σε εσωτερικούς χώρους. Ευτυχώς, οι χιλιόποδες δεν αποτελούν απειλητικό για τη ζωή κίνδυνο, αλλά μπορούν ακόμα να εκπέμπουν μια δύσοσμη ουσία που μπορεί να είναι τοξική για τα κατοικίδια και τα μικρά ζώα και μπορεί να προκαλέσει φουσκάλες στους ανθρώπους.

Αυτά τα νυχτερινά παράσιτα πηγαίνουν όπου μπορούν να βρουν βλάστηση και υγρασία σε αποσύνθεση, έτσι μπορείτε να τα εντοπίσετε σε αποκόμματα χόρτου ή σωρούς φύλλων.

Πώς να αναγνωρίσετε τα χιλιόποδα:

 • Περισσότερο σαν σκουλήκι από τις σαρανταποδαρούσες
 • Μαύρο ή καφέ, μερικές φορές με πορτοκαλί ή κόκκινα σχέδια

Ωτοασπίδες

Καλά νέα—τα ωτοασπίδες δεν θα σέρνονται στο αυτί σας και δεν θα εναποθέσουν τα αυγά τους! Αντίθετα, μπορεί να τα συναντήσετε στην αυλή ή στον κήπο σας. Μπορείτε να βρείτε το Forficula auricularia, το πιο κοινό είδος ωτοασπίδας στη χώρα, σε μικρούς, δροσερούς, σκοτεινούς χώρους όπως στο χώμα σε ένα φυτό σε γλάστρα.

Αν τα δείτε σε εσωτερικούς χώρους, πιθανότατα μπήκαν μέσα από ρωγμές και κενά, συχνά εκείνα που μένουν στον απόηχο άλλων καταστροφικών εντόμων όπως τρωκτικά ή τερμίτες.

αυτί 1

Πώς να αναγνωρίσετε τα αυτιά:

 • Σώματα πεπλατυσμένα, επιμήκη
 • Τσέρκι που μοιάζει με λαβίδα (μικρά εξαρτήματα στην κοιλιά)
 • Μαύρο ή κοκκινοκαφέ

Αργυρόψαρο

Αλεύρι, χαρτί, βρώμη και κόλλα—αυτές είναι μόνο μερικές από τις τροφές που είναι εύκολο να παρέχετε στα ασημόψαρα στο σπίτι σας, αν και μπορούν να περάσουν ένα χρόνο χωρίς να φάτε. Αυτά τα παράσιτα με μεταλλική όψη μπαίνουν μέσα για να βρουν υγρασία και υψηλή υγρασία, ιδιαίτερα στα μπάνια. Δεν τους αρέσει το άμεσο ηλιακό φως, οπότε όταν βλέπετε ασημόψαρα, πιθανότατα κάνουν το δρόμο τους από τη μια σκοτεινή κρυψώνα στην άλλη.

ασημόψαρο1

Πώς να αναγνωρίσετε το silverfish:

 • Μήκος περίπου τρία τέταρτα της ίντσας
 • Δύο κεραίες
 • Επίπεδα, οβάλ σώματα
 • Γυαλιστερό ασημί, με λέπια

Αράχνες

Υπάρχουν δεκάδες χιλιάδες είδη αράχνων στη λέξη, με πάνω από 3.000 να έχουν εντοπιστεί στις ΗΠΑ Δεν είναι όλες οι αράχνες δηλητηριώδεις και το μέγεθος δεν αποτελεί ένδειξη, καθώς ακόμη και μερικές μικροσκοπικές αράχνες μπορεί να προκαλέσουν σοβαρό πόνο.

Εδώ στη Φλόριντα, η χήρα αράχνη είναι μια από τις πιο επικίνδυνες αράχνες που πρέπει να αναζητήσετε:

Widow Spiders

Τέσσερις τύποι αραχνών χήρων βρίσκονται στη Φλόριντα: η νότια μαύρη χήρα, η βόρεια μαύρη χήρα, η κόκκινη χήρα και η καστανή χήρα. Είναι νυκτόβια και κρύβονται σε πυκνούς ιστούς κατά τη διάρκεια της ημέρας. Μπορεί να τα δείτε στην ιδιοκτησία σας σε μέρη όπως υπόστεγα και τρύπες μετρητών νερού ή κάτω από πράγματα όπως ψησταριές μπάρμπεκιου που δεν έχουν ενοχληθεί για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Πώς να αναγνωρίσετε τις αράχνες χήρας:

 • Το ένα τρίτο έως τα δύο τρίτα της ίντσας, αν και τα αρσενικά μπορεί να είναι ακόμη μικρότερα
 • Γυαλιστεροί κοιλιακοί με κόκκινα σημάδια ή ρίγες
 • Λεπτά, μακριά πόδια

Μυρμήγκια

Δεκάδες είδη μυρμηγκιών συνήθως προσβάλλουν τα σπίτια, αν και συνήθως ζουν σε αποικίες υπόγεια. Πιθανότατα γνωρίζετε ήδη ότι θα φάνε σχεδόν τα πάντα, αλλά τα γλυκά είναι το αγαπημένο τους φαγητό. Δεν είναι ασυνήθιστο να διαπιστώσετε ότι έχουν φτάσει στην κουζίνα και το μπάνιο σας, όπου έχουν έρθει για φαγητό και νερό.

Αντιμετώπιση μυρμηγκιών

Πώς να αναγνωρίσετε τα μυρμήγκια:

 • Κεραίες, συν τρία διακριτά μέρη του σώματος: κεφάλι, θώρακας και κοιλιά
 • Εξι πόδια
 • Το μέγεθος και το χρώμα διαφέρουν ανάλογα με το είδος

Παράσιτα που σας ενοχλούν; Είμαστε εδώ για να βοηθήσουμε!

Αν σας ενοχλούν κατσαρίδες, μυρμήγκια, κοριούς ή οποιοδήποτε άλλο από τα κοινά οικιακά παράσιτα, επικοινωνήστε με τους ειδικούς στο Turner Pest Control. Έχουμε προσιτές υπηρεσίες ελέγχου παρασίτων που μπορούν να προσαρμοστούν στο σπίτι και τις ανάγκες σας.