Τα μυρμήγκια της φωτιάς είναι ένα επιθετικό είδος

Τα μυρμήγκια της φωτιάς είναι ένα επιθετικό είδος

April 25, 2023 0 Von admin
/ Blog / Τα μυρμήγκια της φωτιάς είναι ένα επιθετικό είδος

1 Αυγούστου 2021 | Μυρμήγκια της Φωτιάς

Τα μυρμήγκια είναι το πιο κοινό οικιακό παράσιτο στις Ηνωμένες Πολιτείες. Ορισμένα είδη, όπως τα μυρμήγκια με δυσοσμία και τα μυρμήγκια του πεζοδρομίου, είναι απλώς ενοχλητικά για τους ιδιοκτήτες σπιτιού, αλλά άλλα είδη μπορεί να εγκυμονούν κινδύνους για την υγεία ή να προκαλέσουν ζημιά σε ένα σπίτι. Ένα τέτοιο είδος είναι το κόκκινο εισαγόμενο μυρμήγκι φωτιάς.

Τι τα κάνει μοναδικά;

Τα μυρμήγκια της φωτιάς πήραν το όνομά τους από το ιδιαίτερα επώδυνο τσίμπημα ή δάγκωμα τους. Το Red Imported Fire Ant (RIFA) είναι ένα χωροκατακτητικό είδος που εισήχθη από τη Βραζιλία τη δεκαετία του 1930 και είναι γνωστό ότι είναι πιο επιθετικό από άλλα είδη μυρμηγκιών. Έχουν κόκκινο-κίτρινο χρώμα με εξωθημένο κεντρί — πάντα έτοιμο για χρήση. Ορισμένα είδη μυρμηγκιών χρειάζονται μια συγκεκριμένη πηγή τροφής για να επιβιώσουν, αλλά τα μυρμήγκια της φωτιάς θα φάνε σχεδόν οτιδήποτε, φυτό ή ζώο, βρουν.

Τα Μυρμήγκια της Φωτιάς έχουν επίσης έναν μοναδικό τρόπο να επιβιώνουν από τις πλημμύρες. Η αποικία θα συνδεθεί για να σχηματίσει μια μπάλα και θα επιπλεύσει μέχρι να συναντήσει ξηρά. Όταν συμβεί αυτό, τα Μυρμήγκια της Φωτιάς αποτελούν ακόμη μεγαλύτερη απειλή επειδή δεν έχουν την ασφάλεια μιας φωλιάς και πεινούν πολύ. Μπορεί να είναι πιο επιρρεπείς σε επιθέσεις και να τσιμπήσουν με περισσότερο δηλητήριο από το συνηθισμένο.

Παρουσιάζουν κινδύνους για την υγεία;

Για τους περισσότερους ανθρώπους, το τσίμπημα του κόκκινου εισαγόμενου μυρμηγκιού πυρκαγιάς προκαλεί μια ανυψωμένη φλύκταινα που μπορεί να γίνει λευκή φλύκταινα και είναι πολύ επώδυνη. Αλλά σπάνια θα τσιμπηθεί κάποιος από ένα μόνο μυρμήγκι. Πιθανότατα, ένα άτομο που τσιμπήθηκε από ένα Μυρμήγκι της Φωτιάς θα λάβει πολλά τσιμπήματα από πολλά μυρμήγκια που υπερασπίζονται τη φωλιά τους. Τα μυρμήγκια χρησιμοποιούν φερομόνες για να επικοινωνούν μεταξύ τους, οπότε όταν κάποιος βρίσκεται σε στενοχώρια, θα τον βοηθήσουν άλλοι – συνήθως εις βάρος οποιουδήποτε ενόχλησε τη φωλιά. Για περίπου το 2% του πληθυσμού, τα τσιμπήματα από ένα κόκκινο μυρμήγκι μπορούν επίσης να προκαλέσουν αναφυλακτικό σοκ.

Πώς μπορώ να τα αποτρέψω;

Αυτό το είδος μυρμηγκιού έχει επίσης μια ενδεικτική δομή φωλιάς ανάχωμα. Αν δείτε μια φωλιά μυρμηγκιών που μοιάζει να είναι μυρμήγκια, φροντίστε να την αποφύγετε προσεκτικά. Εάν συναντήσετε φωλιά και σας τσιμπήσουν τα μυρμήγκια της φωτιάς, αναζητήστε αμέσως ιατρική βοήθεια.

Ο έλεγχος των κόκκινων εισαγόμενων μυρμηγκιών φωτιάς μπορεί να είναι πολύ δύσκολος και μπορεί να διαρκέσει μόνο για μικρό χρονικό διάστημα, καθώς τα μυρμήγκια τείνουν να εισβάλουν ξανά την επόμενη σεζόν. Εάν υποψιάζεστε ότι έχετε προσβολή από μυρμήγκια πυρκαγιάς ή εάν νομίζετε ότι έχετε μια φωλιά στην ιδιοκτησία σας, επικοινωνήστε αμέσως με έναν εξουσιοδοτημένο επαγγελματία παρασίτων. Μην επιχειρήσετε να μετακινήσετε τη φωλιά μόνοι σας. Όσο πιο γρήγορα αντιμετωπιστεί η προσβολή, τόσο λιγότερος υπάρχει ο κίνδυνος να ενοχλήσει κάποιος τη φωλιά και να τσιμπηθεί.

Το Turner Pest Control παρέχει πλήρη υπηρεσία ελέγχου παρασίτων στο γκαζόν και εξωτερικούς χώρους, συμπεριλαμβανομένου ενός Προγράμματος Προστασίας Μυρμηγκιών από τη Φωτιά. Τα μυρμήγκια της φωτιάς είναι ένα κοινό πρόβλημα στη Φλόριντα. Εάν βρείτε σωρούς μυρμηγκιών στην αυλή σας, επικοινωνήστε με τον Turner Pest Control.