Σταδιοδρομία στην τεχνολογία – ανεξάρτητα από το πτυχίο σας

Σταδιοδρομία στην τεχνολογία – ανεξάρτητα από το πτυχίο σας

November 28, 2017 0 Von admin

Ο Warwick είδε την τελευταία μεγάλη έκθεση σταδιοδρομίας του Φθινοπωρινού Εξάμηνου, την Έκθεση Μηχανικής και Τεχνολογίας να λαμβάνει χώρα στις 14 Νοεμβρίου. Τώρα, μπορεί να σκέφτεστε ως φοιτητής των τεχνών, των κοινωνικών επιστημών ή ακόμα και ως φοιτητής μη μηχανικού ότι αυτό θα είχε λίγα να προσφέρει στον τρόπο επιλογής σταδιοδρομίας. Ξεκίνησα να δοκιμάσω αυτήν την υπόθεση, να ρωτήσω μερικούς εργοδότες σχετικά με τους ρόλους που μπορεί να μην πιστεύουμε ότι συνδέονται με συγκεκριμένες εταιρείες, καθώς και για τις εξελίξεις στον τομέα τους που θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε θέσεις εργασίας στο μέλλον. Παρακάτω είναι τα αποτελέσματα της έρευνάς μου χωρίς περιστροφές.

1. Η σημασία του περιβάλλοντος

Η Olivia Clarke από το τμήμα HR της Toyota Manufacturing UK μίλησε για την Ομάδα Κατασκευής, Σχεδιασμού, Εγκαταστάσεων και Περιβάλλοντος στην Toyota. „Έχουμε μια μεγάλη μονάδα παραγωγής και μια δέσμευση για μηδενικό CO2 έως το 2050. Έτσι, η Ομάδα Περιβάλλοντος επικεντρώνεται στο να καταστήσει το εργοστάσιό μας φιλικό προς το περιβάλλον – για παράδειγμα, διαχείριση της σημαντικής αποστράγγισης νερού από την τοποθεσία, διασφάλιση αποτελεσματικής διαχείρισης απορριμμάτων, ελέγχου εκπομπών…. Αυτοί οι ρόλοι αποκτούν μεγαλύτερη σημασία στην Toyota και σε ολόκληρο τον κλάδο». Η Olivia ανέφερε επίσης ότι, η Toyota «Αναλάβετε πτυχιούχους από κάθε είδους κλάδους, φυσικά από τη μηχανική, αλλά και τις επιχειρήσεις και την ψυχολογία για να υποστηρίξετε λειτουργίες γραφείου». Το μήνυμα „λήψη στο σπίτι“ εδώ είναι όπως πολλές κατασκευαστικές εταιρείες, η Toyota έχει πολλούς ρόλους για μη επιστήμονες.

2. Ενσωματωμένη Συμβουλευτική

Υπάρχουν διάφοροι ορισμοί της συμβουλευτικής ως τομέα σταδιοδρομίας, ένας που άκουσα πρόσφατα είναι «χρέωση ανθρώπων για συμβουλές ειδικών». Ορισμένες εταιρείες με τις οποίες μίλησα είχαν ρόλους συμβούλων που περιελάμβαναν το να ξοδέψουν μεγάλες χρονικές περιόδους με έναν οργανισμό πελατών, σχεδόν ενσωματωμένο. Ο Matt Thorogood, Σύμβουλος της Newton Europe μίλησε για την «προαξιολόγηση, επιτόπια αξιολόγηση και επιτόπια εφαρμογή» που μπορεί να περιλαμβάνει σημαντική επιτόπια διδασκαλία και εκπαίδευση του προσωπικού της εταιρείας πελατών για να κάνει αλλαγές ή να προσαρμοστεί σε μια νέα διαδικασία. επί τόπου με τον τρέχοντα πελάτη του μέχρι τον Μάρτιο του 2018.

Ο Freddie Fagg (Project Analyst) μίλησε για την προσέγγιση της «Quick Release» όπου οι αναλυτές περνούν χρόνο δουλεύοντας με ομάδες εταιρειών όπως η Ford και η JLR για να διευκολύνουν τη διαχείριση αλλαγών, νέες μεθόδους και δομές. Επεκτείνονται τώρα και στις διεθνείς αγορές. Το μήνυμα εδώ είναι ότι οι δεξιότητες των ανθρώπων – η εμβάθυνση για την κατανόηση του τρόπου με τον οποίο οι άνθρωποι βλέπουν ένα πρόβλημα στην επιχείρησή τους, η απόκτηση εμπιστοσύνης, η συνεργασία με διαφορετικές ομάδες σε διαφορετικές οργανωσιακές κουλτούρες είναι εξίσου σημαντικές με τις τεχνικές δεξιότητες. Ενώ η αυτοματοποίηση μπορεί να βοηθήσει σε αυτή τη διαδικασία, οι δεξιότητες ανθρώπινης επικοινωνίας (συνεργασία με άτομα από διαφορετικές εθνικές και εταιρικές κουλτούρες) εξακολουθούν να είναι υψίστης σημασίας. Παρεμπιπτόντως, η Quick Release έχει φοιτητές Ιστορίας και άλλους μη επιστημονικούς φοιτητές που εργάζονται με τους πελάτες της στον τομέα της αυτοκινητοβιομηχανίας.

3. Η διεπαφή μεταξύ FinTech και Χρηματοοικονομικών Συμβουλών

Μπορεί να έχετε ακούσει για την ανατρεπτική τεχνολογία – ιδέες που αλλάζουν θεμελιωδώς τον τρόπο με τον οποίο οι άνθρωποι κάνουν πράγματα, αγοράζουν πράγματα ή ακόμα και σκέφτονται πράγματα. Η εταιρεία WealthWizards είναι η μόνη εταιρεία χρηματοοικονομικής τεχνολογίας στη χώρα που διαθέτει επίσης ρυθμιζόμενη άδεια παροχής χρηματοοικονομικών συμβουλών. Ο Graham Lee, Επικεφαλής Αρχιτεκτονικής στο WealthWizards μου είπε, «Οι διαδικτυακοί μας πόροι συμβουλών έχουν σχεδιαστεί για να βοηθούν τους ανθρώπους να πάρουν τον έλεγχο των συντάξεων και του συνταξιοδοτικού προγραμματισμού, ανεξάρτητα από την ικανότητά τους να πληρώνουν μερικές φορές υψηλές αμοιβές που χρεώνονται για συμβουλές». Έτσι, όπου πολλοί μπορεί να σκεφτούν να εργαστούν για τράπεζες και εταιρείες διαχείρισης περιουσίας, αυτού του είδους η εταιρεία που στοχεύει να προσφέρει επαγγελματική εξυπηρέτηση σε ένα ευρύτερο πελατολόγιο μπορεί να είναι ένα καλό στοίχημα για το μέλλον.

4. Δεδομένα και Αλγόριθμοι

Φυσικά δεν θα μπορούσα να μιλήσω σε ανθρώπους για δουλειές του μέλλοντος χωρίς λέξεις όπως «δεδομένα» και «αλγόριθμοι» να εισχωρούν στη συζήτηση. Ο Paul Wilson, Επικεφαλής Μηχανικής στη Murphy, μια εταιρεία μηχανικών ευρέος φάσματος, ανέφερε ότι μεγάλο μέρος του έργου μηχανικής υποδομής στο Ηνωμένο Βασίλειο αφορά τη συντήρηση και την αναβάθμιση των υφιστάμενων εγκαταστάσεων σιδηροδρόμων, μεταφορών και υπηρεσιών κοινής ωφελείας αντί για την κατασκευή νέων κατασκευών. «Μαζί με αυτό είναι η ανάγκη για άτομα που μπορούν να αναλύσουν δεδομένα για να κατανοήσουν πώς μπορούν να διατηρηθούν τα πράγματα με έξυπνο τρόπο. Υπάρχουν πολλά δεδομένα που δεν χρησιμοποιούνται, επομένως χρειαζόμαστε περισσότερους ανθρώπους που να χρησιμοποιούν την τεχνολογία με αυτοπεποίθηση για να κατανοήσουν αυτά τα δεδομένα και να τα αξιοποιήσουν σωστά».

Η Fiona Roche, Επικεφαλής Εκπαίδευσης Trader στην Susquehanna International, μια ποσοτική εταιρεία εμπορικών συναλλαγών, μίλησε για τις αλλαγές που έχει δει στον τομέα της κατά τη διάρκεια της καριέρας της. «Χρησιμοποιούμε στρατηγικές συναλλαγών υψηλής συχνότητας στην εταιρεία μας – αλγόριθμοι υποστηρίζουν αυτές τις στρατηγικές. Κατά τη διάρκεια της θητείας μου στην εταιρεία, η «υψηλή συχνότητα» μετρήθηκε σε δευτερόλεπτα, μετά σε χιλιοστά του δευτερολέπτου, σε μικροδευτερόλεπτα και τώρα σε νανοδευτερόλεπτα. Παρά αυτή την εξέλιξη, εξακολουθούμε να αναζητούμε βασικά ανθρώπους που είναι λογικοί, λογικοί λαμβάνουν αποφάσεις, άριστοι λύνουν προβλήματα και που κατανοούν τη διαφορά μεταξύ κινδύνου και αβεβαιότητας. Μπορείτε να αναπτύξετε αυτές τις δεξιότητες μελετώντας μια σειρά από θέματα και δραστηριότητες. Έτσι, οι εμπορικοί μας ρόλοι είναι ανοιχτοί σε ένα ευρύ φάσμα ατόμων».

Συνοψίζοντας:

Ξεκίνησα να αποκαλύψω ορισμένους ρόλους και ευκαιρίες που οι μαθητές μπορεί να μην είχαν σκεφτεί όταν παρακολουθούσαν την Έκθεση Μηχανικών και Τεχνολογίας. Νομίζω ότι έμαθα ότι αυτές οι εταιρείες έχουν μερικές συναρπαστικές ευκαιρίες όπου οι δεξιότητες των ανθρώπων, η επίλυση προβλημάτων, οι αξίες όπως το περιβάλλον, η υγεία και η ευημερία στην εργασία και φυσικά η ικανότητα κατανόησης των δεδομένων εκτιμώνται εξίσου με τις τεχνικές γνώσεις σας. Θυμηθείτε, λοιπόν, οι εταιρείες μηχανικής και τεχνολογίας αποτελούνται από πολλές διαφορετικές λειτουργίες και έχουν ανάγκη για φοιτητές επιστήμης, κοινωνικών επιστημών και τεχνών.