Πώς να ξεκινήσετε την αγωνιστική κολύμβηση

Πώς να ξεκινήσετε την αγωνιστική κολύμβηση

Mai 5, 2023 0 Von admin

Αναρωτιέστε πώς να ξεκινήσετε την αγωνιστική κολύμβηση για το παιδί σας; Μην ψάχνετε άλλο για μερικές συμβουλές εκκίνησης! Φυσικά, δεν είναι απαραίτητο να ξεκινήσετε στην ηλικία των τεσσάρων ή πέντε ετών. Υπάρχουν Ολυμπιακοί κολυμβητές που ξεκινούν αργότερα, γύρω στα οκτώ με δέκα, αλλά το να ξεκινάς νέος έχει τα πλεονεκτήματά του. Η κολύμβηση είναι εξίσου ταλέντο και δεξιότητα — δεξιότητα που αποκτάται με τον χρόνο και τη σκληρή δουλειά. Το να ξεκινάτε νέος σημαίνει ότι το παιδί σας θα έχει χρόνο στο πλευρό του για να βελτιώσει τις δεξιότητές του στην κολύμβηση και να κατακτήσει την τεχνική του.

Πώς να προετοιμάσετε τα παιδιά για αγωνιστική κολύμβηση

1. Εγγράψτε το παιδί σας σε μαθήματα κολύμβησης (φυσικά!)

Οι περισσότερες σχολές κολύμβησης αρχίζουν να προσφέρουν μαθήματα για βρέφη ηλικίας 6 μηνών και άνω. Αν θέλετε να βάλετε το παιδί σας στην ανταγωνιστική κολύμβηση, θέλετε να το ξεκινήσετε σε μαθήματα κολύμβησης το συντομότερο δυνατό για να το βοηθήσετε να δουλέψει πάνω στην αντοχή και την τεχνική για να έχει προβάδισμα έναντι του ανταγωνισμού!

Το Πρόγραμμα AquaMobile Kids Swim είναι κατάλληλο είτε οι στόχοι του παιδιού σας περιλαμβάνουν την ανάπτυξη βασικών δεξιοτήτων κολύμβησης ή την επιδίωξη ανταγωνιστικής κολύμβησης ή διδασκαλίας κολύμβησης / ναυαγοσώστη στο μέλλον. Τα ιδιωτικά μας μαθήματα κολύμβησης προσχολικής ηλικίας επιτρέπουν στα μικρά παιδιά να αναπτύξουν περαιτέρω τις κολυμβητικές τους δεξιότητες ατομικά με τον ιδιωτικό τους εκπαιδευτή κολύμβησης AquaMobile.

2. Δείτε σε Swim Clubs ή Summer Programs

Μόλις γίνουν αρκετά ικανοί κολυμβητές, συνήθως σε ηλικία οκτώ ετών, εγγράψτε τους σε ένα κολυμβητικό κλαμπ! Αυτό θα μπορούσε να είναι ένα κλαμπ μετά το σχολείο ή πιο εντατικά προγράμματα που λαμβάνουν χώρα κατά τη διάρκεια των σχολικών διαλειμμάτων, όπως οι καλοκαιρινές κατασκηνώσεις.

Βρείτε ένα τοπικό πρόγραμμα και εγγραφείτε για να δώσετε στο παιδί σας την πρώτη του γεύση στην κολύμβηση. (Φυσικά, δεν θα είναι πουθενά κοντά στο ολυμπιακό επίπεδο ή ακόμα και στο επίπεδο του γυμνασίου, αλλά είναι μια αρχή!) Όχι μόνο είναι το μέρος για να δοκιμάσει το παιδί σας τις δεξιότητές του, είναι ένα εξαιρετικό μέρος για τα παιδιά να κοινωνικοποιηθείτε και κάντε νέους φίλους.

πώς να ξεκινήσετε την κολύμβηση ανταγωνιστικά, πώς να ξεκινήσετε την ανταγωνιστική κολύμβηση

3. Βεβαιωθείτε ότι αγοράσατε τον σωστό εξοπλισμό

Ως επί το πλείστον, η κολύμβηση δεν είναι ένα ακριβό άθλημα, καθώς πολλά από τα εργαλεία που χρειάζεστε είναι μια εφάπαξ αγορά. Θα χρειαστείτε φυσικά μαγιό, σκουφάκι κολύμβησης, γυαλιά και μετά βύσματα μύτης (προαιρετικά).

Αν ψάχνετε για ανταγωνιστική κολύμβηση και επιδιώκετε να βελτιώσετε την προπόνηση, τότε αξίζει τον κόπο να αγοράσετε εξοπλισμό προπόνησης κολύμβησης. Τα μαγιό υψηλότερης ποιότητας που έχουν σχεδιαστεί για να μειώνουν την οπισθέλκουσα και να κάνουν έναν κολυμβητή πιο εκσυγχρονισμένο μπορούν να βοηθήσουν στη βελτίωση του χρόνου και συνήθως να σας κοστίσουν μερικές εκατοντάδες δολάρια.

4. Αφήστε το πάθος, την εξάσκηση και την υπομονή να κυριαρχήσουν

Πραγματικά, το πιο σημαντικό πράγμα είναι να εξασφαλίσετε ότι το παιδί σας θέλει να κολυμπήσει ανταγωνιστικά. Τελικά, η ευτυχία τους είναι υψίστης σημασίας!

Μερικοί κολυμβητές έχουν πολύ ταλέντο αλλά δεν βρίσκουν πάθος στην κολύμβηση και για να πετύχεις πρέπει να είσαι οδηγημένος. Η κολύμβηση απαιτεί πολλή σκληρή δουλειά και αφοσίωση, ειδικά στην πρώιμη ζωή κάποιου. Εάν το παιδί σας είναι παθιασμένο με την κολύμβηση, τότε μόλις μπει στο γυμνάσιο, είναι μια φυσική εξέλιξη προς τα πάνω. Το γυμνάσιο παρέχει πολλές ευκαιρίες όσον αφορά την ανταγωνιστική κολύμβηση.