Προσοχή στο κενό! Οι δεξιότητες που απαιτούν οι εργοδότες και τι υποθέτουν οι απόφοιτοι ότι θέλουν.

Προσοχή στο κενό! Οι δεξιότητες που απαιτούν οι εργοδότες και τι υποθέτουν οι απόφοιτοι ότι θέλουν.

Mai 8, 2018 0 Von admin

Ποιες είναι οι δεξιότητες που οι απόφοιτοι πιστεύουν ότι είναι σημαντικές για τους υπαλλήλους προσλήψεων; Και υπάρχουν διαφορές σε αυτά που οι υπεύθυνοι προσλήψεων θεωρούν ότι είναι σχετικά; Πρόσφατη έρευνα αποκαλύπτει μερικά ενδιαφέροντα ευρήματα…

Θα αναπτύξετε πολλές πολύτιμες δεξιότητες ενώ είστε στο πανεπιστήμιο, μέσω των ακαδημαϊκών σπουδών, των εξωσχολικών δραστηριοτήτων, της εργασιακής εμπειρίας και του εθελοντισμού. Ωστόσο, εστιάζετε στην ανάπτυξη των δεξιοτήτων που θα ενισχύσουν την απασχολησιμότητά σας; Μια έκθεση του Ινστιτούτου Εργοδοτών Φοιτητών (ISE) πραγματοποίησε μια «αναπτυξιακή έρευνα» φέτος στα μέλη του. Απάντησαν 175 οργανισμοί, εκπροσωπώντας τις απόψεις μιας σειράς διαφορετικών τομέων. Μεταξύ τους, αυτοί οι υπεύθυνοι προσλήψεων προσλαμβάνουν 19.630 πτυχιούχους ετησίως.

Οι δεξιότητες που αναζητούν και τις οποίες διαπίστωσαν ότι είχε η πλειοψηφία των αιτούντων ήταν:

 • Ομαδική εργασία 87%
 • Διαπροσωπικές δεξιότητες 82%
 • Επίλυση προβλημάτων 73%

Ωστόσο, οι ακόλουθες δεξιότητες, τις οποίες επίσης εκτιμούν, σημείωσαν μικρότερη βαθμολογία:

 • Αυτογνωσία 39%
 • Κατάλληλη επαγγελματική επικοινωνία 34%
 • Ανθεκτικότητα 31%
 • Εμπορική ευαισθητοποίηση 23%
 • Διαπραγμάτευση/επιρροή 17%
 • Αντιμετώπιση συγκρούσεων 12%
 • Διαχειρίζεται το 5%

Από αυτές τις δεξιότητες, το 80% των υπαλλήλων προσλήψεων δεν περίμενε ότι οι μαθητές θα ήταν σε θέση να διαχειριστούν ή να μπορέσουν να αντιμετωπίσουν τις συγκρούσεις κατά την είσοδο. Αναμένουν ότι θα χρειαζόταν να παράσχουν εκπαίδευση και ανάπτυξη σε αυτούς τους τομείς. Το 66% ανέμενε επίσης εκπαίδευση σε εμπορική ευαισθητοποίηση. Η ανθεκτικότητα και η αυτογνωσία ήταν και οι δύο δεξιότητες που πολλοί υπεύθυνοι προσλήψεων περίμεναν ότι οι μαθητές θα είχαν αποκτήσει κατά τη διάρκεια του πτυχίου τους, αλλά οι οποίες έλειπαν από σημαντικό αριθμό υποψηφίων. Ωστόσο, η γνώση αυτού σας παρέχει την ευκαιρία να εργαστείτε ενεργά σε αυτά τα χαρακτηριστικά προκειμένου να παρουσιάσετε και να αποδείξετε ένα ευρύτερο φάσμα δεξιοτήτων από τους περισσότερους άλλους αιτούντες.

Η έκθεση ανέφερε ότι «Η διαχείριση των προσδοκιών των πτυχιούχων είναι η κορυφαία πρόκληση για τους επαγγελματίες ανάπτυξης το 2018 και αυτό μπορεί να επιδεινωθεί από το γεγονός ότι πολλοί απόφοιτοι δεν έχουν αυτογνωσία, δεν μπορούν να τα καταφέρουν και μπορεί να μην κατανοήσουν πώς μπορούν να προοδεύσουν μέσω του οργανισμού». (ΣΗΜΕΙΩΣΗ Το τελευταίο από αυτά τα σημεία θα ήταν μια καλή ερώτηση για να θέσετε στους πτυχιούχους πρόσληψης στην πανεπιστημιούπολη).

Δεξιότητες

Οι διαφορές στο τι πιστεύουν οι πτυχιούχοι και οι υπεύθυνοι προσλήψεων είναι σημαντικές, επισημαίνονται επίσης σε μια έκθεση της ομάδας Hay, η οποία εξέτασε 450 πτυχιούχους και 450 HR/Business Leaders. Διαπίστωσαν ότι το 69% των αποφοίτων ένιωθε ότι οι άνθρωποι ή οι «μαλακές» δεξιότητες εμπόδιζαν τη δουλειά τους καλά και το 70% θεώρησε ότι οι τεχνικές δεξιότητες ήταν πιο πολύτιμες από τις δεξιότητες των ανθρώπων. Αυτό ήταν σε άμεση αντίθεση με τους ηγέτες ανθρώπινου δυναμικού/επιχειρήσεων, το 90% των οποίων τόνισαν τη σημασία των δεξιοτήτων ισχυρών ανθρώπων, με εκείνους που διαθέτουν δεξιότητες υψηλού επιπέδου σε ανθρώπους πιθανόν να προχωρήσουν πιο γρήγορα στην καριέρα τους.

Οι υπεύθυνοι προσλήψεων εκτίμησαν επίσης τις τεχνικές δεξιότητες ως βασική ανάγκη (85%), αλλά οι ήπιες δεξιότητες είναι αυτές που ξεχωρίζουν τους επιτυχημένους αποφοίτους. Αυτό ισχύει απέναντι τομείς και είναι εξίσου σημαντική στους ρόλους της επιστήμης και της τεχνολογίας. Δείτε την προηγούμενη έρευνά μου φέτος στην Έκθεση Μηχανικών και Τεχνολογίας, όπου ρώτησα τους πτυχιούχους πρόσληψης τι αναζητούσαν από τους αιτούντες του Warwick. Τα βασικά μηνύματα είναι επομένως η εστίαση στις ανεπαρκώς ανεπτυγμένες δεξιότητες αυτογνωσίας και ανθεκτικότητας.

«Έμαθα ότι οι άνθρωποι θα ξεχάσουν τι είπες, οι άνθρωποι θα ξεχάσουν τι έκανες, αλλά οι άνθρωποι δεν θα ξεχάσουν ποτέ πώς τους έκανες να νιώσουν». (Μάγια Αγγέλου)

Μόλις κατανοήσετε καλύτερα ποιοι είστε και τι είναι σημαντικό, θα είναι ευκολότερο να εξηγήσετε γιατί κάνετε αίτηση για ρόλους. Η ενισχυμένη αυτογνωσία θα αναπτύξει τις δεξιότητες των ανθρώπων σας, ιδιαίτερα την ικανότητά σας να σχετίζεστε και να συνδέεστε με άλλους, να ακούτε καλά και να μπορείτε να διαβάζετε καλύτερα τα συναισθήματα των άλλων και την ατμόσφαιρα σε ένα δωμάτιο. Στο Warwick υπάρχουν πολλά εργαστήρια δεξιοτήτων που μπορείτε να παρακολουθήσετε, όλα με δυνατότητα κράτησης My Advantage που εστιάζουν σε:

 • Συναισθηματική νοημοσύνη
 • Κατανόηση της προσωπικότητάς σας
 • ‚Sprint‘ το γυναικείο πρόγραμμα προσωπικής και επαγγελματικής ανάπτυξης
 • Διαπολιτισμική Ευαισθητοποίηση
 • Εξασκηθείτε στη δραστηριότητα του κέντρου αξιολόγησης με ανατροφοδότηση σχετικά με το πού πρέπει να αναπτυχθείτε
 • Ελεύθερος διαδικτυακά κουίζ μπορείτε να προσδιορίσετε τις αξίες και τις προτιμήσεις σας
 • ΕΝΑ Είναι η δουλειά Το ερωτηματολόγιο δυνατών θα παρέχει μια αναφορά των δυνατοτήτων σας. Χρησιμοποιήστε το για να δημιουργήσετε στοιχεία για αιτήσεις και συνεντεύξεις. Δημιουργία και λογαριασμό για πρόσβαση στο ερωτηματολόγιο

Ελαστικότητα…

Απαιτεί από εσάς να είστε ανοιχτοί στην ιδέα της αποτυχίας ως ευκαιρία μάθησης – έτσι όσο πιο δυνατά χτυπήματα ή/και ευκαιρίες μάθησης και ανάπτυξης έχετε που θα σας βγάλουν από τη ζώνη άνεσής σας, τόσο μεγαλύτερη είναι η ανθεκτικότητά σας. Έτσι, το άνοιγμα σε προσωπικές προκλήσεις και η προθυμία να λάβουμε σχόλια ως εποικοδομητικά και χρήσιμα θα βοηθήσουν και τα δύο σε αυτό.

 • Υπάρχει επίσης ένα εργαστήριο για την ανθεκτικότητα, τι είναι και πώς αξιολογείται στη διαδικασία πρόσληψης και επιλογής. Κρατήσεις μέσω My Advantage
 • Μπορείτε επίσης να συμπληρώσετε ένα δωρεάν κουίζ ανθεκτικότητας που θα προσδιορίσει πού είστε ήδη ανθεκτικοί και πού πρέπει να το αναπτύξετε

Συμπερασματικά

Θυμηθείτε μην υποθέτετε ότι οι δεξιότητες στις οποίες βάζετε πριμοδότηση είναι οι ίδιες με εκείνες που τονίζουν οι απόφοιτοι προσλήψεων. Η γνώση είναι δύναμη – χρησιμοποιήστε τις πληροφορίες προς όφελός σας!