Προς έπαινο της απασχολησιμότητας των αποφοίτων Τεχνών

Προς έπαινο της απασχολησιμότητας των αποφοίτων Τεχνών

Mai 31, 2018 0 Von admin

Οι φοιτητές καλών τεχνών μπορεί να υπόκεινται σε χλευαστικά σχόλια σχετικά με την απασχολησιμότητά τους από συγκατοίκους που σπουδάζουν επιστήμες ή επαγγελματικά μαθήματα. Εάν οι δεξιότητες που κερδίζετε από την πειθαρχία του πτυχίου σας δεν είναι ξεκάθαρες, μπορεί να είναι δύσκολο να δικαιολογήσετε πώς οι δεξιότητές σας σας κάνουν εξίσου ελκυστικούς για πτυχιούχους προσλήψεων. Αυτές οι επικρίσεις μπορεί να είναι απογοητευτικές και να υπονομεύσουν την εμπιστοσύνη.

Τα πτυχία τεχνών συχνά παίρνουν κακό τύπο. Θυμάμαι τις ραβδώσεις των συμφοιτητών της Μηχανικής όταν σπούδαζα για πτυχίο Ανθρωπιστικών Σπουδών και δυστυχώς αυτή η στάση δεν έχει αλλάξει πολύ με τα χρόνια.

Ο χρόνος επικοινωνίας ως σπουδαστές Τεχνών είναι πολύ μικρότερος από εκείνους των συμφοιτητών σας, επομένως η αντίληψη είναι κατανοητή. για όσους έχουν συχνά πρόγραμμα σπουδών 9-5 διδάσκονται (και μερικές φορές περισσότερο) μπορεί να είναι δύσκολο να εκτιμήσουν την ισοδύναμη μαθησιακή εμπειρία κάποιου με λιγότερες από 10 ώρες την εβδομάδα ακαδημαϊκή συμβολή. Μπορεί να φαίνεται ότι χρειάζεται λιγότερη προσπάθεια από τους φοιτητές των Τεχνών για να αποκτήσουν το πτυχίο τους.

Η πραγματικότητα φυσικά είναι ότι οι φοιτητές των Τεχνών πρέπει να οργανώσουν, να διαχειριστούν και να δομήσουν τον δικό τους χρόνο μελέτης, ο οποίος απαιτεί αυτοπειθαρχία και περιλαμβάνει εκτεταμένο διάβασμα, έρευνα, σύνθεση τεράστιων ποσοτήτων πληροφοριών και συγγραφή δοκιμίων. Αυτές οι δεξιότητες από μόνες τους αναπτύσσουν υψηλό βαθμό αυτονομίας, αυτοδιαχείρισης και εστίασης – όλες οι δεξιότητες εκτιμώνται από τους υπεύθυνους προσλήψεων.

Επομένως, υπάρχουν πολλά να γιορτάσουμε στις μεταβιβάσιμες δεξιότητες που αναπτύχθηκαν μέσω των πτυχίων Τεχνών. Κάθε κλάδος έχει το δικό του μοναδικό DNA. Ένας Φιλόσοφος θα ακολουθήσει μια πολύ διαφορετική προσέγγιση στην επίλυση προβλημάτων από αυτή ενός Χημικού και ενός Ιστορικού, για παράδειγμα, θα κατασκευάσει επιχειρήματα και θα παρουσιάσει ευρήματα πολύ διαφορετικά σε έναν Επιστήμονα Υπολογιστών.

Τα καλά νέα είναι ότι η πλειονότητα των μεταπτυχιακών υπαλλήλων προσλήψεων δεν ενδιαφέρεται για το πτυχίο σας. Το 82% των υπαλλήλων προσλήψεων σε μια πρόσφατη έρευνα του ISE δεν εξέφρασε καμία προτίμηση για ένα συγκεκριμένο θέμα.* Αναγνωρίζει τις δεξιότητες και τις προσεγγίσεις που έχουν οι απόφοιτοι διαφορετικών ειδικοτήτων στις οργανώσεις τους.

Αν και είναι ευθύνη των ακαδημαϊκών σας τμημάτων να καταστήσουν σαφείς αυτές τις μεταβιβάσιμες δεξιότητες, εναπόκειται σε εσάς να παρέχετε αποδεικτικά στοιχεία για αυτές στις αιτήσεις σας και στη συνέντευξη.

Εδώ είναι λοιπόν μερικά από τα πυρομαχικά ευγενική προσφορά του «Προφίλ Απασχολησιμότητας Φοιτητών» της HEA που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να «αντεπιτεθείτε» όταν σας λένε ότι το πτυχίο σας είναι «χάσιμο χρόνου» και θα δυσκολευτείτε να βρείτε μια μεταπτυχιακή δουλειά από τους συμφοιτητές σας στις Επιστήμες.

Απόφοιτοι Ιστορίας προσφορά

 • Άριστες δεξιότητες γραπτού λόγου και επικοινωνίας – γράφετε δοκίμια παρουσιάζοντας ξεκάθαρα επιχειρήματα, συνεκτικά ταξινομημένα και αποτελεσματικά υποστηριζόμενα από ισχύοντα στοιχεία
 • Η ικανότητα κατασκευής επιχειρημάτων και επικοινωνίας ευρημάτων – αποδεικνύεται σε προφορική και γραπτή εργασία
 • Η ικανότητα να εργάζεστε ανεξάρτητα και ως μέρος μιας ομάδας – αυτοκατευθυνόμενη μελέτη και ομάδα – μέσω συζητήσεων/παρουσιάσεων σε ομαδικά σεμινάρια

φιλόσοφοςy πτυχιούχοι θα αναπτύξει:

 • Ένα ευέλικτο μυαλό προσαρμόσιμο στη διαχείριση της αλλαγής
 • Η ικανότητα ανάλυσης προβλημάτων με πολυδιάστατο τρόπο
 • Η ικανότητα να σκέφτεται δημιουργικά, αυτοκριτικά και ανεξάρτητα

Απόφοιτοι αγγλικών μπορεί να παρουσιάσει:

 • Εφαρμόστε συνεχή γραπτά και προφορικά επιχειρήματα συνεκτικά και πειστικά
 • Αναλύστε και εξετάστε κριτικά διάφορες μορφές λεκτικής και γραπτής επικοινωνίας
 • Οργανώστε το χρόνο και τον φόρτο εργασίας τους όπως αναπτύσσεται μέσω του σχεδιασμού και της παράδοσης γραπτών εργασιών, παρουσιάσεων και εργασιών έργου
 • Συγκεντρώστε, κοσκινίστε, ερμηνεύστε και οργανώστε σημαντικές ποσότητες ποικίλων πληροφοριών με δομημένους τρόπους

Απόφοιτοι Ιστορίας της Τέχνης μπορώ:

 • Δημιουργήστε λογικές και δομημένες αφηγήσεις και επιχειρήματα που υποστηρίζονται από σχετικά στοιχεία
 • Κάντε διάκριση μεταξύ εναλλακτικών επιχειρημάτων και προσεγγίσεων
 • Εφαρμόστε τη γνώση και την εμπειρία ώστε να λαμβάνετε κατάλληλες αποφάσεις σε πολύπλοκα και ημιτελώς διαγραμμένα πλαίσια
 • Εργαστείτε σε ενημερώσεις και προθεσμίες, συμπεριλαμβανομένης της διαχείρισης ταυτόχρονων έργων

Απόφοιτοι Γλώσσας είναι ικανοί να:

 • Διαβάστε, γράψτε, ακούστε και μιλήστε σε μια ξένη γλώσσα
 • Εφαρμόστε αναλυτικές, κριτικές και εξειδικευμένες δεξιότητες που προέρχονται από άλλους τομείς σπουδών
 • Εκτιμήστε την εσωτερική ποικιλομορφία και τη διαπολιτισμική σύνδεση των πολιτισμών και δείξτε περιέργεια και ανοιχτό πνεύμα προς άλλους πολιτισμούς
 • Να είστε αυτοδύναμοι, προσαρμοστικοί και ευέλικτοι
 • επικοινωνούν και εργάζονται δημιουργικά και ευέλικτα με τους άλλους

Η προηγούμενη ανάρτησή μου για το χάσμα μεταξύ τι πιστεύουν οι μαθητές ότι θέλουν οι υπεύθυνοι προσλήψεων και τι θέλουν πραγματικά οι υπεύθυνοι προσλήψεων αποκάλυψε ότι πολλοί μαθητές πιστεύουν ότι οι υπεύθυνοι προσλήψεων θέλουν τεχνικές δεξιότητες πέρα ​​από τις δεξιότητες των ανθρώπων και ότι οι δεξιότητες των ανθρώπων εμποδίζουν την εκτέλεση της δουλειάς.

Αντίθετα, οι υπεύθυνοι προσλήψεων δήλωσαν ότι οι απόφοιτοι με δεξιότητες ισχυρών ανθρώπων έχουν καλύτερο εμπορικό αντίκτυπο με το 91% των υπαλλήλων προσλήψεων να πιστεύουν ότι οι απόφοιτοι με εκλεπτυσμένες δεξιότητες σε ανθρώπους θα προχωρήσουν γρηγορότερα στον οργανισμό τους. (Hay Group 2018). Αυτός είναι ένας ακόμη λόγος για να γιορτάσουμε καθώς οι απόφοιτοι Τεχνών συχνά διαπρέπουν στις δεξιότητες των ανθρώπων.

Συνοπτικά, ως πτυχιούχος Τεχνών θα έχετε πολλές δεξιότητες από το πτυχίο σας για να προσφέρετε σε πτυχιούχους προσλήπτες, οπότε βεβαιωθείτε ότι γνωρίζετε με τι σας εξοπλίζει το πτυχίο σας. Ζητήστε από το τμήμα σας να μοιραστεί αυτές τις μεταβιβάσιμες δεξιότητες μαζί σας, ώστε να μπορείτε να παρέχετε αποδεικτικά στοιχεία στις αιτήσεις και στη συνέντευξη.

Γνωρίζοντας πώς το πτυχίο σας συμβάλλει στην απασχολησιμότητά σας θα σας διαβεβαιώσει ότι η γνωστική σας πειθαρχία – ανεξάρτητα από το τι είναι – θα συμβάλει στις δεξιότητες που χρειάζεστε για να εξασφαλίσετε μια μεταπτυχιακή εργασία.

Σημείωση Εάν μελετάτε περισσότερα από ένα μαθήματα, θα επωφεληθείτε από τον συνδυασμό δεξιοτήτων που παρέχει κάθε μάθημα.

Anne Wilson

*ISE (Institute of Student Employers) Ετήσια έρευνα πρόσληψης 2018)