Προειδοποίηση για λογοκλοπή! Οι συνέπειες της ανεντιμότητας στη διαδικασία πρόσληψης και επιλογής πτυχιούχων.
Oktober 10, 2019Λογοκλοπή…η πράξη ή η πρακτική του να παίρνεις τη δουλειά, την ιδέα, κ.λπ. κάποιου άλλου, και να περνάς σαν δικά σου.Μπορεί να έχετε συναντήσει λογοκλοπή στο πλαίσιο της ακαδημαϊκής εργασίας. Ωστόσο, ορισμένοι απόφοιτοι προσλήψεων έχουν επίσης διαπιστώσει ότι ένας πολύ μικρός αριθμός υποψηφίων είναι ένοχοι για λογοκλοπή μέσω των διαδικασιών πρόσληψης και επιλογής τους.
Αυτή η ανάρτηση περιγράφει πώς φαίνεται η λογοκλοπή στο πλαίσιο της διαδικασίας πρόσληψης και επιλογής και τους κινδύνους που συνεπάγεται η διάπραξή της. Αξίζει να γνωρίζετε ότι οι μεγάλοι υπεύθυνοι προσλήψεων διαθέτουν εξελιγμένους μηχανισμούς για τον εντοπισμό λογοκλοπής, επομένως είναι πολύ πιθανό να ανακαλυφθείτε κάποια στιγμή κατά τη διάρκεια της διαδικασίας.
Πώς μοιάζει η λογοκλοπή;
Πολλαπλές διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου: οι «επιχειρηματικοί» μαθητές μπορεί να επιχειρήσουν να υποβάλουν περισσότερες από μία αιτήσεις χρησιμοποιώντας διαφορετικό λογαριασμό ηλεκτρονικού ταχυδρομείου μέσω του οποίου θα υποβάλουν μια αίτηση με την ελπίδα να αυξήσουν τις πιθανότητες επιλογής τους. Οι υπεύθυνοι προσλήψεων χρησιμοποιούν λογισμικό για να ελέγξουν βιογραφικά και εφαρμογές για να ελέγξουν για διπλότυπες/πολύ παρόμοιες εφαρμογές, ώστε να σας ανακαλύψουν – και αυτό είναι πιθανό να οδηγήσει σε αυτόματη απόρριψη
- Πανομοιότυπο έντυπο αίτησης ή περιεχόμενο βιογραφικού: εάν εσείς και άλλοι μαθητές που γνωρίζετε ότι κάνετε αίτηση για παρόμοιους ρόλους, μπορεί να είναι δελεαστικό να δανειστείτε/μοιράζεστε περιεχόμενο για εξοικονόμηση χρόνου. Εξάλλου, η αίτηση για μεταπτυχιακές θέσεις εργασίας είναι μια χρονοβόρα διαδικασία. Μην μπείτε στον πειρασμό να το κάνετε αυτό. Το λογισμικό ελέγχου κειμένου θα σας βρει, κάτι που θα οδηγήσει σε απόρριψη. Εάν έχετε ξεκινήσει μια δουλειά και ο υπεύθυνος προσλήψεών σας ανακαλύψει ότι έχετε συμπεριλάβει ανακρίβειες στο βιογραφικό σας ή στην αίτησή σας, να γνωρίζετε ότι η παραποίηση πληροφοριών είναι αδίκημα που μπορεί να απολυθεί
- Συνεντεύξεις βίντεο με σενάριο και αντιγραφή: ένας υπεύθυνος προσλήψεων ανακάλυψε ότι όχι ένας αλλά αρκετοί μαθητές είχαν δώσει σχεδόν πανομοιότυπες απαντήσεις σε έναν αριθμό ερωτήσεων συνέντευξης βίντεο. Αν και είναι αδύνατο για τους υπεύθυνους προσλήψεων να εμποδίσουν τους αιτούντες να μοιράζονται ερωτήσεις συνέντευξης και πτυχές των διαδικασιών πρόσληψης και επιλογής που έχουν βιώσει μέσω ιστότοπων όπως το Glassdoor, δεν συνιστάται η συγκέντρωση των απαντήσεων με αυτόν τον τρόπο. Ακολούθησαν αναπάντεχα απορρίψεις για όλους τους αιτούντες που ανακαλύφθηκαν
- Ίδιες απαντήσεις στη συνέντευξη του πάνελ: είναι ίσως το πιο δύσκολο να «παιχνιδιάρεις» αυτή την πτυχή της διαδικασίας – αλλά γιατί θα το ήθελες; Προφανώς, αν έχετε φτάσει τόσο μακριά, θα θέλατε πραγματικά να πάρετε τη δουλειά και θα έχετε κάνει την απαραίτητη έρευνα για να βεβαιωθείτε ότι είστε καλά προετοιμασμένοι, σε θέση να συνεργαστείτε αυθεντικά με υποψήφιους στρατολόγους και να συζητήσετε τα επιτεύγματά σας με σιγουριά.
Οι συνέπειες της εξαπάτησης
- Απόρριψη και ταπείνωση: εκείνοι οι αιτούντες που απάτησαν μέσω της συνέντευξης βίντεο αποσύρθηκαν όλοι στη συνέχεια από τη διαδικασία υποβολής αιτήσεων. Αρκετοί από αυτούς τους μαθητές ενημερώθηκαν ότι τους απαγορεύτηκε να υποβάλουν ξανά αίτηση στον οργανισμό.
- Βλάβη στη φήμη του ιδρύματός σας και στους συμφοιτητές σας: Το πανεπιστήμιό σας είναι πιθανό να βλέπει αμυδρά τις δραστηριότητές σας και θα ενημερωθούμε από τον υπεύθυνο προσλήψεων για τη συμπεριφορά σας. Συναντιόμαστε και μιλάμε με απόφοιτους πρόσληψης συνεχώς και έτσι ενημερώνουμε για τέτοια περιστατικά. Όταν συμβούν αυτά, οι υπεύθυνοι προσλήψεων μας ειδοποιούν και με άδεια θα κοινοποιήσουν στοιχεία μαθητών που παραβιάζουν τις διαδικασίες τους. Ειδοποιούμε με τη σειρά μας τους αρμόδιους Τομεάρχες για να συζητήσουμε τι μέτρα θα ληφθούν για την αντιμετώπιση των φοιτητών. Το Πανεπιστήμιο μπορεί να επιλέξει να σας επιβάλει κυρώσεις ακολουθώντας την πειθαρχική διαδικασία.
- Πειθαρχική ενέργεια: Τα κύρια παραπτώματα της ανάρμοστης συμπεριφοράς του Warwick στο πλαίσιο της πειθαρχικής διαδικασίας αναφέρει: «Συμπεριφορά που, με οποιοδήποτε μέσο, παρεμποδίζει την ομαλή λειτουργία των εργασιών του Πανεπιστημίου ή που είναι πιθανό να φέρει σε δυσφημία το Πανεπιστήμιο» και «Ψεύτικες προσχήσεις ή πλαστοπροσωπία άλλων, εντός ή εκτός του Πανεπιστημίου, συμπεριλαμβανομένων ενδεικτικά σε σχέση με ακαδημαϊκά επιτεύγματα ή οικονομικά βραβεία»
Μπορεί να λάβετε μια επίσημη επίπληξη και να αναμένεται να ζητήσετε συγγνώμη από τον υπεύθυνο προσλήψεων. Επομένως, όχι μόνο θα έχετε ταπεινώσει τον εαυτό σας, αλλά θα προκαλέσετε ζημιά στη φήμη σας στο πανεπιστήμιό σας. Πολλοί μεγάλοι μεταπτυχιακοί υπεύθυνοι προσλήψεων παρέχουν γενναιόδωρη χρηματοδότηση για τη χορηγία φοιτητικών συλλόγων και συλλόγων προκειμένου να προσελκύσουν υποψήφιους υψηλού επιπέδου. Ωστόσο, μπορεί να το σκεφτούν δύο φορές πριν συνεχίσουν να το κάνουν όταν οι μαθητές συμπεριφέρθηκαν με αυτόν τον τρόπο. Αυτό θα μπορούσε επομένως να έχει αρνητικές συνέπειες στους συμμαθητές σας.
Συμπερασματικά, η λογοκλοπή είναι μια επικίνδυνη στρατηγική και είναι πολύ πιθανό να αποτύχει. Εάν υποβάλλετε αιτήσεις, οι υπεύθυνοι προσλήψεων θα αναζητούν μοναδικά και αυθεντικά έγγραφα και απαντήσεις από τους υποψηφίους, όχι τυποποιημένες, σεναριακές απαντήσεις. Ενώ ορισμένοι υποψήφιοι μπορεί να ανήκουν στους ίδιους συλλόγους και κοινωνίες ή να είχαν παρόμοιες εργασιακές εμπειρίες, η μάθηση που έχετε λάβει και παρουσιάσετε στις αιτήσεις σας θα είναι διαφορετική. Δεν υπάρχουν τέλειες απαντήσεις μοντέλου.
Η αντιγραφή της δουλειάς των άλλων θέτει επίσης υπό αμφισβήτηση την ακεραιότητά σας. Η παρουσίαση της καλύτερης εκδοχής του εαυτού σας σε χαρτί και καθ‘ όλη τη διάρκεια της διαδικασίας πρόσληψης και επιλογής, η επένδυση χρόνου για έρευνα, προετοιμασία και προσαρμογή της αίτησής σας παραμένει ο καλύτερος τρόπος για να αυξήσετε τις πιθανότητες επιτυχίας στην αναζήτηση καλών θέσεων εργασίας για πτυχιούχους. Με λίγα λόγια, δεν υπάρχουν συντομεύσεις για την επιτυχία.
«Θα προτιμούσα ακόμη και να αποτύχω με τιμή παρά να κερδίσω με εξαπάτηση». Σοφοκλής