Πέντε κλασικά που πρέπει να διαβάσετε για το 2023

Πέντε κλασικά που πρέπει να διαβάσετε για το 2023

März 16, 2023 0 Von admin

Πέντε κλασικά που πρέπει να διαβάσετε για το 2023

Αυτή την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας γιορτάζουμε μια επιλογή από μοντέρνα κλασικά Virago που πρέπει να διαβάσετε.

Από την τεσσαρακοστή επετειακή έκδοση του Nora Ephron’s Καούρα – ένα εντυπωσιακό υφασμάτινο Virago Modern Classic με εισαγωγή του Stanley Tucci – στην τριακοστή επετειακή έκδοση του Κορίτσι, διακόπτεται από τη Susanna Kaysen, εδώ είναι πέντε Virago Modern Classic που θα θέλετε να αγοράσετε το 2023.

Κορίτσι, που διακόπτεται από τη Susanna Kaysen

Κορίτσι, διακόπτεται της Susanna Kaysen

30th Anniversary Edition με νέα εισαγωγή από τον συγγραφέα

Ένα διορατικό, ακλόνητο έργο που προκαλεί ερωτηματικά σχετικά με τους ορισμούς μας για τον λογικό και τον παράφρονα, τα εξαιρετικά απομνημονεύματα της Kaysen περικλείουν τον τρόμο και την αίσθηση του ξυραφιού, ενώ παρέχει ζωντανά πορτρέτα των συναδέλφων της και των φυλάκων τους.

Το φως του ήλιου σε μια σπασμένη στήλη από την Attia Hosain

Φως του ήλιου σε μια σπασμένη στήλη από την Attia Hosain

Παρουσιάστηκε από την Kamila Shamsie

Φως του ήλιου σε μια σπασμένη στήληπου δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά το 1961, είναι μια αξέχαστη ιστορία ενηλικίωσης που διαδραματίζεται στο ταραχώδες φόντο του Partition.

Με την εκπληκτική της αναφορά στην Ινδία, την πολιτική της διορατικότητα και την αντιαισθητική κατανόηση της ανθρώπινης καρδιάς, Φως του ήλιου σε μια σπασμένη στήλη είναι ένα κλασικό της μουσουλμανικής ζωής.

Καούρα από τη Νόρα Έφρον

Καούρα από τη Νόρα Έφρον

40th Anniversary Edition, με επιθετικό του Stanley Tucci

Επτά μήνες μετά την εγκυμοσύνη της, η Ρέιτσελ ανακαλύπτει ότι ο άντρας της είναι ερωτευμένος με μια άλλη γυναίκα. Το γεγονός ότι αυτή η γυναίκα έχει «λαιμό όσο ένα χέρι και μύτη μακριά σαν αντίχειρα» δεν είναι παρηγοριά. Ωστόσο, μερικές φορές το φαγητό είναι, αφού η Ρέιτσελ είναι συγγραφέας μαγειρικής, και μεταξύ της προσπάθειας να κερδίσει ξανά τον Μαρκ και του εύχεται να πεθάνει, μας προσφέρει μερικές από τις αγαπημένες της συνταγές. Καούρα είναι ένα τρενάκι της αγάπης, της προδοσίας, της απώλειας και της πιο ικανοποιητικής εκδίκησης.

Corregidora του Gayl Jones

corregidora από τον Gayl Jones

«Κανένα μυθιστόρημα για καμία μαύρη γυναίκα δεν θα μπορούσε να είναι το ίδιο μετά από αυτό» Τόνι Μόρισον

Τον Απρίλιο του 2023 θα δημοσιεύσουμε Βούτυρο από τον Gayl Jones – μια εκθαμβωτική νέα συλλογή διηγημάτων. Η μακρά καριέρα της Τζόουνς ξεκίνησε με το εντυπωσιακό ντεμπούτο της το 1975. corregidora, το οποίο επιμελήθηκε ο Toni Morrison. Μετά τη δημοσίευσή του το 1975, corregidora χαιρετίστηκε ως αριστούργημα, κερδίζοντας την αναγνώριση από συγγραφείς όπως οι James Baldwin, Maya Angelou και John Updike. Εξερευνώντας θέματα όπως η φυλή, η σεξουαλικότητα και οι μακροχρόνιες επιπτώσεις της δουλείας, αυτό το ισχυρό μυθιστόρημα άνοιξε το δρόμο για Αγαπητός και Το Χρώμα Μωβ.

Ο καιρός στους δρόμους της Rosamond Lehmann

Ο καιρός στους δρόμους του Rosamond Lehmann

«Ένα πραγματικά υπέροχο βιβλίο. Είναι όμορφα γραμμένο, παρατηρημένο με έξυπνο τρόπο και επιδέξια φιλοτεχνημένο, αλλά η πραγματική ανησυχία του μυθιστορήματος είναι τι σημαίνει για μια γυναίκα να ζει μια αυθεντική ζωή» Elizabeth Day

Χρόνια νωρίτερα από την εποχή του, όταν πρωτοκυκλοφόρησε, αυτό το λεπτό και δυνατό μυθιστόρημα συγκλόνισε ακόμη και τους πιο σθεναρούς θαυμαστές της Lehmann με την απίστευτη ειλικρίνειά του και την παθιασμένη απεικόνιση της λαθραίας αγάπης.

ΨΩΝΙΣΕ ΤΩΡΑ