Κυλήστε το δρόμο σας σε μια πλάτη χωρίς πόνο;

Κυλήστε το δρόμο σας σε μια πλάτη χωρίς πόνο;

März 24, 2023 0 Von admin

Από τις δουλειές στο γραφείο μέχρι τους αθλητικούς τραυματισμούς, ο πόνος στην πλάτη είναι ένα κοινό παράπονο σε όλες τις ηλικιακές ομάδες και πολιτισμούς. Στην πραγματικότητα, στατιστικά για τον πόνο στην πλάτη είναι αρκετά συγκλονιστικές με πάνω από 540 εκατομμύρια παγκοσμίως να υποφέρουν από πόνους στην πλάτη. Ουφ. 1 Αυτά τα νούμερα είναι πιο οδυνηρά από το να ακούς την τελευταία γκάφα του Τζο Μπάιντεν . Δυστυχώς για μένα, τώρα είμαι ένας από αυτούς που πάσχουν από πόνους στην πλάτη.

Ως κάποιος που έπρεπε κυριολεκτικά να συρθεί από το κρεβάτι, στο πάτωμα και μετά να χρησιμοποιήσει το κρεβάτι για να σηκωθεί, καλά, επιτρέψτε μου να σας πω, είναι χάλια. Διάολε, θα προτιμούσα να πάω σε έναν αγώνα Antifa ντυμένος με εξοπλισμό MAGA από το κεφάλι μέχρι τα νύχια 2ενώ τους αποκαλούσε «καλλιεργητές» αντί να χρειαστεί να το ξαναπεράσω. Αλλά παρεκκλίνω.

The Chirp Wheel 3 πακέτο
The Chirp Wheel 3 πακέτο

Τέλος πάντων, ενώ κατάφερα να αντιμετωπίσω τα προβλήματα της πλάτης μου (κάπως) αποτελεσματικά μέσω χειροπρακτικών ραντεβού, ασκήσεων και εργαλείων κινητικότητας και ενδυνάμωσης του πυρήνα, σηκώνει το άσχημο κεφάλι του περιστασιακά.

Εξαιτίας αυτού, είμαι πάντα σε επιφυλακή για οτιδήποτε θα βοηθήσει. Και ενώ δεν είναι καινούργιο 3 δημιουργήθηκε το 2015μετά από αυτή την τελευταία μικρή αποτυχία, αποφάσισα να δώσω το Τροχός κελαηδίσματος μια δοκιμή.

Εμφανίστηκε αρχικά στην επιτυχημένη εκπομπή του ABC Δεξαμενή καρχαρία, ο τροχός κελαηδίσματος στοχεύει να βελτιώσει τον πολύ κοινό πόνο στην πλάτη, επιτρέποντάς σας να ανακουφιστείτε. Ή έτσι ισχυρίζονται. Πόσο καλά λοιπόν λειτουργεί; Θα πρέπει να αγοράσετε ένα; Λοιπόν, απαντώ σε όλα αυτά (και πολλά άλλα!) παρακάτω.

Και, για να είμαστε σαφείς, αυτή η κριτική είναι δεν χορηγείται με οποιοδήποτε τρόπο, σχήμα ή μορφή. Στην πραγματικότητα ξόδεψα 95 $ για να αγοράσω το πακέτο Chirp Wheel 3 (με επιπλέον 30 $ σας δίνουν το πακέτο 4!). Λοιπόν, ας ξεκινήσουμε την κριτική του Chirp Wheel…


Σχετικά με τον Τροχό Chirp

Παρόμοια με έναν παραδοσιακό κύλινδρο αφρού, το Chirp Wheel είναι ένας ανθεκτικός τροχός κυλίνδρου που έχει σχεδιαστεί για ανακούφιση από τον πόνο στην πλάτη. Διατίθεται σε πολλαπλά μεγέθη τροχών – 12″, 10″ και 4″ – είναι επίσης ο μόνος τροχός στην αγορά που έχει καταχωρηθεί από τον FDA ως ιατρική συσκευή Κλάσης 1.

Το 12
Το σετ τροχών μου – ένας τροχός 12″, 10″ και 6″

Είναι απλό και εύκολο στη χρήση του Chirp Wheel. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να τοποθετήσετε τον τροχό του κυλίνδρου στο έδαφος – μπορεί να υποστηρίξει έως και 500 λίβρες – και στη συνέχεια να ξαπλώσετε πάνω του. Τα πόδια σας πρέπει να είναι στο έδαφος, ενώ ο τροχός κάθεται ανάμεσα στις ωμοπλάτες σας. Στη συνέχεια, κυλήστε αργά πάνω και κάτω τον τροχό.

Κάθε τροχός έχει γέμιση πάχους 1/2 ίντσας, έχει πλάτος 5 ίντσες και μπορεί να υπερηφανεύεται για το δίπλωμα ευρεσιτεχνίας που εκκρεμεί „Spinal Canal“, το οποίο είναι στην πραγματικότητα απλώς μάρκετινγκ για ένα κεντρικό αυλάκι που βρίσκεται στη μέση του τροχού. Η ιδέα είναι ότι η αυλάκωση κάνει τον τροχό πιο άνετο στη χρήση, καθώς ανακουφίζει από την πίεση από το νωτιαίο μυελό καθώς χρησιμοποιείτε τον τροχό.

Μια ματιά στο «σπονδυλικό κανάλι»

Αξιολόγηση (κριτική Chirp Wheel)

Κριτήρια δοκιμής

Όπως όταν αναθεώρησα το πιστόλι μασάζ Sharper Image, υπάρχουν μερικά πράγματα που κοίταξα κατά την αξιολόγηση του τροχού Chirp:

  • Κατασκευή – Είναι καλά κατασκευασμένο ή φαίνεται φθηνό;
  • Ευκολία στη χρήση – Είναι το προϊόν διαισθητικό;
  • Αποτελεσματικότητα – Λειτουργεί καλά;
  • Αξία – Παίρνετε την αξία των χρημάτων σας;

Δοκιμή του τροχού Chirp

Όπως ανέφερα, είναι πολύ εύκολο στη χρήση του Chirp Wheel — απλώς ξαπλώστε πάνω του με τον τροχό να βρίσκεται ανάμεσα στις ωμοπλάτες σας και μετά κυλήστε. Και, αυτό ακριβώς έκανα. Σκεφτείτε το σαν έναν σχεδόν ανόητο κύλινδρο αφρού που περιορίζεται στο μέσο ή στο πάνω μέρος της πλάτης. Δεν το χρησιμοποίησα (και δεν θα το χρησιμοποιούσα) στην πλάτη καθώς είναι πολύ άβολο για αυτό.

Ένα από τα Chirp Wheels στην κριτική μου Chirp Wheel
Κοντινό πλάνο του μεγαλύτερου τροχού στη συσκευασία

Δοκίμασα και τα 3 κατά διαστήματα για μερικές εβδομάδες, ξεκινώντας συνήθως με τον μεγαλύτερο τροχό για να χαλαρώσει και στη συνέχεια να μικρύνω προοδευτικά για να μπω πιο βαθιά στην πλάτη μου.

Μια σημείωση: αν το να ξαπλώνεις στον τροχό είναι πολύ έντονο, μπορείς να κάνεις το ίδιο πράγμα με τον τροχό σε τοίχο και με όρθια. Σε αυτό το σενάριο, το σωματικό σας βάρος δεν μπαίνει πλέον στον τροχό, κάτι που προκαλεί λιγότερη πίεση στην πλάτη σας.


Ευκολία στη χρήση

Επομένως, είναι εξαιρετικά απλό να χρησιμοποιήσετε οποιονδήποτε από τους 3 τροχούς Chirp – απλώς τοποθετήστε τον ανάμεσα στις ωμοπλάτες σας και πηγαίνετε. Δεδομένου ότι έχουν όλα πλάτος 5″, είναι αρκετά εύκολο να παραμείνετε ισορροπημένοι (και να μην πέφτετε στη μία πλευρά) ενώ κυλάτε.

Εχοντας πεί αυτό, Μακάρι να ήταν μια ή δύο ίντσες πιο φαρδύ καθώς μπορεί να είναι λίγο «κακή». Για παράδειγμα, αν το χρησιμοποιείτε σε κάποιο χαλί με πολύ πασσάλους, μπορεί να κάνει το κομμάτι της ισορροπίας λίγο δύσκολο, καθώς το χαλί το εμποδίζει να κάθεται απευθείας σε μια σταθερή επιφάνεια. Μπορεί επίσης να αισθάνεστε λίγο ενοχλητικό εάν η συνολική σας ισορροπία δεν είναι καλή.

Δεν ήταν μεγάλη υπόθεση για μένα – απλώς μετακινήστε το σε μια επίπεδη επιφάνεια – αλλά κάτι που πρέπει να έχετε κατά νου εάν πρόκειται να το χρησιμοποιήσετε με συνέπεια.


Ένα κοντινό πλάνο των 3 ενώ βρίσκεστε στο κουτί
Ένα κοντινό πλάνο των 3 ενώ βρίσκεστε στο κουτί

Κατασκευή

Η κατασκευή είναι στιβαρή. Μου αρέσει που έχει ένα Χωρητικότητα βάρους 500 λιβρών και η επένδυση από αφρό – αν και δεν είναι παχύ – είναι πυκνή αλλά άνετη.

Οι τροχοί είναι επίσης αρκετά ελκυστικοί με τον ανοιχτό, μπλε εσωτερικό δακτύλιο και τη μαύρη επένδυση επιφάνειας. Όλα είναι καλά και δεν παρατήρησα εμφανή ελαττώματα ή πιθανά προβλήματα με την αντοχή.

Ενώ εσείς θα μπορούσε πιθανώς να τα χρησιμοποιήσω με μικρά βάρη, δεν θα το έκανα λόγω της εγγενούς αστάθειας ενός κινούμενου τροχού. Εν πάση περιπτώσει, εφόσον χρησιμοποιείτε υπεύθυνα, θα πρέπει να διαρκέσουν πολύ. πολύ πέρα ​​από την περίοδο εγγύησης των 60 ημερών.


Αποτελεσματικότητα

Χρησιμοποιώντας τους δύο μεγαλύτερους τροχούς – τους 12″ και τους 10″ – αντιμετώπισα αρκετά σκάσματα ή ρωγμές από την πλάτη μου. Αν και αυτά δεν ανακούφισαν από μόνα τους τον πόνο, αυτό οδήγησε σε καλύτερη κινητικότητα της άνω και μέσης πλάτης 4 μερικές φορές αναφέρεται ως θωρακική σπονδυλική στήλη.

Και αν είστε υπερβολικά σφιγμένοι στο πάνω μέρος της πλάτης, μπορεί σίγουρα να επηρεάσει την υγεία των ώμων (και τον πόνο στον ώμο), τον πόνο στον αυχένα και άλλα πράγματα. Άλλωστε όλα συνδέονται.

Χρησιμοποιώντας τον τροχό Chirp
Δεν χρειάζεται να φαίνεστε τόσο ανόητος χρησιμοποιώντας το

Αν και δεν μείωσε άμεσα τον μυϊκό πόνο – μια συσκευή μασάζ λειτουργεί καλά γι ‚αυτό – νομίζω βοήθησε στην ανακούφιση της έντασης στην πλάτη μου. Αν και δεν θα το έλεγα ως διορθωτή στάσης, νομίζω ότι βοήθησε στην κινητικότητα της σπονδυλικής στήλης.

Απλώς ξαπλώνοντας πίσω και ανοίγοντας τα χέρια σας πάνω ή στο πλάι, επίσης λειτουργεί καλά ως μπροστινό άνοιγμα αμαξώματος. Δηλαδή, θα πρέπει να αισθάνεστε ένα ωραίο τέντωμα στο στήθος και τους ώμους σας και ίσως ακόμη και τους καμπτήρες της κοιλιάς και του ισχίου μόλις χαλαρώσετε.

Οι περισσότεροι άνθρωποι, ειδικά οι εργαζόμενοι στο γραφείο, είναι πολύ σφιγμένοι στο μπροστινό μέρος του σώματός τους και αυτό σίγουρα μπορεί να βοηθήσει στην αντιστάθμιση του σώματός σας.

Όσο για το μασάζ σε σφιχτούς μυς ή για βαθύτερο μασάζ, οι μεγαλύτεροι τροχοί δεν θα κάνουν πολλά. ο μικρότερος τροχός 6 ιντσών έχει σχεδιαστεί για να ασκεί μεγαλύτερη τοπική πίεση για αυτό. Και νομίζω ότι βοήθησε σε μερικούς σφιγμένους μύες της πλάτης, αλλά είναι πολύ περιορισμένο από αυτή την άποψη.

Εάν θέλετε ένα μασάζ, πάρτε ένα μασάζ
Εάν θέλετε ένα μασάζ, πάρτε ένα μασάζ

Με το Chirp Wheel περιορίζεστε μόνο σε μια μικρή περιοχή που περιβάλλει τη σπονδυλική σας στήλη. Εξαιτίας αυτού, είναι πραγματικά δύσκολο να ανακουφίσετε την πίεση σε όλο το πλάτος της πλάτης σας ή να δημιουργήσετε με άλλο τρόπο πολλή κίνηση.


αξία

Η τιμή είναι πάντα υποκειμενική, αλλά είναι πολύ δύσκολο να αξιολογηθεί. Από τη μία πλευρά, το πακέτο Chirp Wheel 3 περιλαμβάνει 100 $, το οποίο – ας το παραδεχτούμε – είναι αρκετά ακριβό για κάποιο σκληρό πλαστικό ABS και επένδυση που μοιάζει με καουτσούκ 5 τεχνικά ονομάζεται οξικός βινυλεστέρας αιθυλενίου.

Από την άλλη πλευρά, όπως γνωρίζει όποιος έχει προβλήματα στην πλάτη, τα 100 $ είναι φθηνά εάν βοηθά πραγματικά το πρόβλημά σας. Προς το παρόν, εκτιμώ το σκάσιμο της πλάτης και τη μείωση της έντασης της πλάτης, αλλά δεν νομίζω ότι θα «διορθώσει» τα προβλήματα της πλάτης μου και ορισμένοι φυσιοθεραπευτές συμφωνώ με αυτό.

Αλλά νομίζω ότι η λέξη «διόρθωση» χάνει την ουσία. Ο τροχός πρέπει να είναι απλώς ένα άλλο εργαλείο στην εργαλειοθήκη με στόχο τη βελτίωση – όχι τη διόρθωση – της υγείας της πλάτης.

Αξίζει λοιπόν 100$; Μόνο ο χρόνος θα δείξει σίγουρα, αλλά είμαι λίγο δύσπιστος. Αξίζει να σημειωθεί: εάν δεν θέλετε ή δεν χρειάζεστε τα τρία διαφορετικά μεγέθη, μπορείτε απλά να αγοράσετε έναν μόνο τροχό που ταιριάζει στο μέγεθος που θέλετε. Κάντε κύλιση προς τα κάτω για περισσότερα σχετικά με τους τροχούς της γιόγκα…


Cirp Wheel Alternatives

Μπορείτε να μιμηθείτε το Chirp Wheel με μερικά άλλα εργαλεία που μπορεί να έχετε ήδη:

Ένας κύλινδρος σταθερότητας και αφρού μπορεί να μιμηθεί τον τροχό Chirp
  1. Μπάλα σταθερότητας – επίσης ιδανικό για το άνοιγμα των μπροστινών τμημάτων του σώματός σας και για ένα απαλό τέντωμα στο μέσο της πλάτης
  2. Αφρώδεις κύλινδροι – Θα κάνω άρπα σε αυτό μερικά ακόμη, αλλά τα foam roller είναι απλώς πιο ευέλικτα συνολικά και επίσης πολύ καλύτερα προσθέτουν μασάζ στους μύες και σημεία σκανδάλης.

Και, ναι, διάβασα μερικές κριτικές που σας λένε κλίση έχουν τον ίδιο αντίκτυπο χρησιμοποιώντας αυτά…αλλά διαφωνώ. Τα έχω όλα και ενώ δεν θα είναι ακριβώς το ίδιο, είστε 80%+ μέχρι εκεί, αν και με πολύ λιγότερη άνεση.


Chirp Wheel vs Foam Roller

Οι τροχοί και ο κύλινδρος μου
Οι τροχοί και ο κύλινδρος μου

Ένας κύλινδρος αφρού είναι απλώς ένα πολύ πιο ευέλικτο εργαλείο και αν έπρεπε να διαλέξω έναν, τότε είναι ο κύλινδρος αφρού. Αν και υπάρχουν πολλοί κύλινδροι αφρού στην αγορά, μου αρέσει να χρησιμοποιώ τον κύλινδρο Grid και τον έχω για πολύ καιρό χωρίς προβλήματα.

Τούτου λεχθέντος, μου αρέσει το τέντωμα από τη μεγάλη διάμετρο τροχού των δύο μεγαλύτερων τροχών Chirp. Αυτό το τέντωμα είναι πολύ καλύτερο από αυτό που παίρνω από το Grid λόγω του μεγαλύτερου μεγέθους.

Αντί να επαναλάβω τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα, ακολουθεί ένας γρήγορος πίνακας για να συνοψίσω τα δύο:

Τροχός κελαηδίσματος Foam Roller
Τέντωμα πλάτης 5/5 4/5
Ανακούφιση από τον πόνο της μέσης 4/5 4/5
Ανακούφιση πίεσης 3/5 4/5
Δυνατότητα μασάζ 2/5 4/5
Σύνολο 14/20 16/20

Chirp Wheel vs Yoga Wheel

Ένας τροχός γιόγκα -- μοιάζει αρκετά, έτσι δεν είναι;
Ένας τροχός γιόγκα — μοιάζει αρκετά, έτσι δεν είναι;

Αυτή η κριτική του Chirp Wheel δεν θα ήταν πλήρης χωρίς να επισημανθεί το γεγονός ότι το Το Chirp Wheel είναι πραγματικά απλώς ένας τροχός γιόγκα με καλύτερο μάρκετινγκ. Οι τροχοί γιόγκα έχουν χρησιμοποιηθεί από τους γιόγκι ως στηρίγματα για βοήθεια σε συγκεκριμένες στάσεις, συμπεριλαμβανομένων των εύστοχων ονομασιών Πόζα τροχού 6 που ρουφάω.

Υπάρχουν τόνους διαφορετικών τροχών γιόγκα και μπορείτε να τα αποκτήσετε μεμονωμένα ή σε σετ. Αν θέλετε να εξοικονομήσετε χρήματα ή δεν χρειάζεστε πολλά μεγέθη και σας ενδιαφέρει ο τροχός Chirp, έχετε αυτό υπόψη σας.


Περίληψη (TL;DR)

Λειτουργεί λοιπόν το Chirp Wheel; Λοιπόν, εν ολίγοις, εξαρτάται από το σε τι το χρησιμοποιείτε.

Όπως τα περισσότερα άλλα εργαλεία, το Chirp Wheel είναι καλό σε συγκεκριμένες καταστάσεις και όχι τόσο καλό σε άλλες. Σαν βολικός τρόπος για να τεντώσετε γρήγορα την πλάτη και τη σπονδυλική σας στήλη, να ανοίξετε το μπροστινό σώμα σας και να ανακουφίσετε την ένταση, σίγουρα βοηθάει. Ως τρόπος για να κάνετε ένα βαθύ μασάζ ιστών ή να ανακουφίσετε βασικά σημεία πίεσης σε όλο το σώμα σας, δεν το κάνει.

Πρέπει λοιπόν να πάρετε ένα;  Λοιπόν εξαρτάται
Πρέπει λοιπόν να πάρετε ένα; Λοιπόν εξαρτάται

Και ενώ δεν είναι αυστηρά σχεδιασμένο για να κάνει αυτά τα δύο τελευταία αντικείμενα, το Η συνολική χρησιμότητα του Chirp Wheel περιορίζεται σε όσους θέλουν ένα αντικείμενο για (πιθανώς) βοήθεια με τον πόνο στην πλάτη και την κινητικότητα της πλάτης.

Θα πρέπει να μπορείτε να μιμηθείτε τα εφέ με μια σφαίρα σταθερότητας και έναν κύλινδρο αφρού, αλλά αν δεν έχετε κανένα από αυτά ή δεν είναι προσβάσιμα για συχνή χρήση, τότε αξίζει μια βολή. Δεν μπορώ να εγγυηθώ ότι θα λειτουργήσει, αλλά με 60 ημέρες για να το δοκιμάσετε, τι έχετε να χάσετε;


Συχνές ερωτήσεις

Είναι ο τροχός κελαηδίσματος καλός για τους πονεμένους μύες;

Ενώ το Chirp Wheel μπορεί να σας βοηθήσει να κάνετε μασάζ στους πονεμένους μύες κατά μήκος της σπονδυλικής σας στήλης, το σχέδιο δεν λειτουργεί πραγματικά για βαθύ μασάζ ιστών. Τα foam rollers είναι καλύτερη επιλογή για την ανακούφιση των μυών.

Είναι καλός ο τροχός για την ισχιαλγία;

Η ισχιαλγία – πόνος που ταξιδεύει κατά μήκος της διαδρομής του ισχιακού νεύρου – συνήθως ξεκινά από το κάτω μέρος της πλάτης και φτάνει μέχρι τα πόδια. Αν και δεν υπάρχει οριστικός τρόπος να το μάθεις χωρίς προσπάθεια, είναι απίθανο να βοηθήσει σε αυτή τη συγκεκριμένη κατάσταση, καθώς ο τροχός Chirp έχει σχεδιαστεί για ανακούφιση από το μέσο έως το άνω μέρος της πλάτης.

Τι μέγεθος Chirp Wheel πρέπει να πάρω;

Αυτό εξαρτάται από το πόσο μεγάλη έκταση θα θέλατε να κάνετε. Οι δύο μεγαλύτεροι τροχοί – οι 12″ και οι 10″ – είναι απαλοί στην πλάτη και παρέχουν τη μεγαλύτερη ελαστικότητα. Ο μικρότερος τροχός είναι καλύτερος όταν εστιάζεις σε συγκεκριμένα σημεία της σπονδυλικής στήλης ή του λαιμού σου.

Πού μπορώ να αγοράσω τον τροχό Chirp;

Το Chirp Wheel είναι διαθέσιμο σε πολλά μεγάλα καταστήματα, όπως το Amazon, το Wal-Mart, το Target κ.λπ. καθώς και τα καταστήματα αθλητικών ειδών όπως το Academy και το Scheels.


Τελική βαθμολογία Chirp Wheel