Κάντε τον εαυτό σας απασχολήσιμο ως διεθνής φοιτητής

Κάντε τον εαυτό σας απασχολήσιμο ως διεθνής φοιτητής

Dezember 19, 2017 0 Von admin

Συχνά συναντώ πολύ ανήσυχους διεθνείς φοιτητές που ανησυχούν για το πόσο δύσκολο θα είναι να πάρεις μια μετά την εργασία σπουδές στο Ηνωμένο Βασίλειο. Ναι, υπάρχουν ευκαιρίες για διεθνείς φοιτητές, αλλά είναι πολύ πιο δύσκολο λόγω των κανονισμών για τις βίζες. Μπορεί να μην βοηθά το γεγονός ότι αυτοί οι κανονισμοί για τις θεωρήσεις αλλάζουν με ελάχιστη προειδοποίηση και ο αντίκτυπος στο Brexit θα μπορούσε να προσθέσει περαιτέρω επιπλοκές σε μια ήδη πολύπλοκη διαδικασία.

Εάν είστε διεθνής φοιτητής, ακολουθούν μερικές συμβουλές που θα σας βοηθήσουν.

Εφαρμόζοντάς τα σε εφαρμογή, θα βελτιώσετε τις πιθανότητές σας να αποκτήσετε μεταπτυχιακή εργασία. Να θυμάστε ότι ποτέ δεν είναι αργά για να ξεκινήσετε να κάνετε τον εαυτό σας πιο απασχολήσιμο!

1. Μάθετε τι θέλετε να κάνετε. Έχετε ξεκάθαρη ιδέα όσον αφορά την καριέρα σας ή εξακολουθεί να είναι μάλλον ασαφής; Σκεφτείτε τι είναι αυτό που θέλετε να κάνετε, σε ποιον τομέα θέλετε να εργαστείτε. Εάν δεν γνωρίζετε, χρησιμοποιήστε ένα ανακλαστικό εργαλείο όπως το Κουίζ προοπτικών και σκεφτείτε τα αποτελέσματα με έναν σύμβουλο σταδιοδρομίας. Σκεφτείτε τις δεξιότητες που έχετε, τα πράγματα που γνωρίζετε και τα πράγματα που σχετίζονται με τη σταδιοδρομία για τα οποία θέλετε να μάθετε. Γνωρίστε τις αξίες και τις ανάγκες σας. Μάθετε τι χρειάζεστε για να μάθετε περισσότερα ή να αναπτύξετε.

2. Κάντε την έρευνά σας σε τομείς και εταιρείες – αυτή είναι μια βασική δεξιότητα γνωστή ως «εμπορική ευαισθητοποίηση» και τη χρειάζεστε όσο οποιαδήποτε άλλη δεξιότητα. Πράγματι, πολλοί απόφοιτοι προσλήψεων πιστεύουν ότι πολλοί φοιτητές και απόφοιτοι δεν έχουν αυτή την ικανότητα ή την ικανότητα να την επιδείξουν! Αυτό περιλαμβάνει και φοιτητές από το Ηνωμένο Βασίλειο! Θυμηθείτε ότι πρέπει να γνωρίζετε τι υπάρχει εκεί έξω και επίσης, ποιος είναι εκεί έξω. Η ιδέα είναι ότι έχετε τόσες πολλές πληροφορίες που θα σας βοηθήσουν να δείτε τι σας ταιριάζει. Για να είστε επιτυχημένοι, θα χρειαστεί να έχετε εμπορική γνώση και να επιδείξετε αυτήν την επίγνωση.

.

3. Αποκτήστε εργασιακή εμπειρία και αποκτήστε σχετική εργασιακή εμπειρία – όλα Η εργασιακή εμπειρία είναι καλή, αλλά σίγουρα υπάρχουν κάποιες που είναι πιο επιθυμητές σε έναν υπεύθυνο προσλήψεων. Λοιπόν, ναι, κάντε μερική απασχόληση, καθώς αυτό θα σας βοηθήσει, αλλά σκεφτείτε την πρακτική άσκηση και αν μπορείτε, κάντε ένα έτος τοποθέτησης ως μέρος του μαθήματος σας. Οι τοποθετήσεις είναι συνήθως μέρος ενός μαθήματος, γι‘ αυτό μιλήστε με το προσωπικό του τμήματός σας. Κάνοντας ένα έτος τοποθέτησης θα αποκτήσετε εξαιρετική εμπειρία που συνδέεται με την περιοχή στην οποία θέλετε να εργαστείτε και να αναπτύξετε περαιτέρω τα δίκτυά σας. Μόλις ολοκληρώσετε την εργασιακή εμπειρία, είναι ζωτικής σημασίας να αναλογιστείτε τις δεξιότητες που έχετε αναπτύξει.

4. Θυμηθείτε, είναι η ποιότητα και όχι η ποσότητα στον αριθμό των εφαρμογών που κάνετε. Είναι καλύτερα να κάνετε 10 εστιασμένες εφαρμογές παρά 100 μη εστιασμένες και μη στοχευμένες. Αντί να στέλνετε μη προσαρμοσμένα βιογραφικά και συνοδευτικές επιστολές, δημιουργήστε προσαρμοσμένες εκδόσεις που παρέχουν σαφή στοιχεία σε έναν υπεύθυνο προσλήψεων για βοήθεια. Παρακολουθήστε εργαστήρια για αποτελεσματικές εφαρμογές και οποιαδήποτε άλλα εργαστήρια μπορούν να βοηθήσουν. Ελέγξτε το My Advantage για λεπτομέρειες.

5. Διατηρήστε τα οικιακά σας δίκτυα όσο βρίσκεστε στο Ηνωμένο Βασίλειο – η δικτύωση είναι σημαντική στο ΗΒ και στο σπίτι, επομένως χρησιμοποιήστε αυτά που έχετε. Μπορείτε να αναπτύξετε νέα δίκτυα, αλλά μην παραμελείτε άλλα. Έτσι, εγγραφείτε στο LinkedIn εάν δεν είστε ήδη μέλος. Αυτό μπορεί να σας βοηθήσει να δημιουργήσετε επαφές και να γίνετε επαφή για άλλους. Παρακολουθήστε σεμινάρια για την ανάπτυξη του προφίλ σας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και φροντίστε να κάνετε το προφίλ σας αποτελεσματικό και επαγγελματικό. Εάν θέλετε να συνδεθείτε με άλλους, εξατομικεύστε πάντα το μήνυμα επικοινωνίας σας για να εξηγήσετε τα οφέλη της σύνδεσης μαζί σας και γιατί θέλετε να επικοινωνήσετε μαζί τους. Συνδεθείτε με άτομα στους τομείς που σας ενδιαφέρουν και με ακαδημαϊκούς και δείτε ποιοι από τους επαφές τους μπορούν να σας βοηθήσουν.

6. Εξασκήστε τις δεξιότητές σας στην αγγλική γλώσσα – εάν τα Αγγλικά δεν είναι η πρώτη σας γλώσσα, είστε πραγματικά καταπληκτικοί που μπορείτε να σπουδάσετε σε άλλη γλώσσα σε πτυχίο ή μεταπτυχιακό επίπεδο. Επισημάνετε αυτό καθώς πολλοί εργοδότες θα ενδιαφέρονται για τις άλλες γλωσσικές σας δεξιότητες. Μην τα υποτιμάτε αλλά μιλήστε για αυτά όπου είναι μέρος των κριτηρίων ενός ρόλου. Μερικές φορές οι δεξιότητες των Αγγλικών μπορεί να πέφτουν στο περιθώριο, αν πολλοί φίλοι σας είναι επίσης από την ίδια χώρα με εσάς και βρείτε τον εαυτό σας να μιλά στη μητρική σας γλώσσα. Προσπαθήστε να εξασκήσετε τις γλωσσικές σας δεξιότητες όσο περισσότερο μπορείτε. Έχετε υπόψη σας την αργκό που χρησιμοποιούν και φίλοι από το Ηνωμένο Βασίλειο και αν χρησιμοποιούν μια έκφραση ή αναφορά που δεν καταλαβαίνετε, τότε ρωτήστε γι ‚αυτό. Αυτό βοηθά στην ενίσχυση της πολιτιστικής σας συνείδησης.

7. Συμμετέχετε σε εξωσχολικές δραστηριότητες – οι υπεύθυνοι προσλήψεων μας λένε ότι εκτιμούν πραγματικά την αξία μιας τέτοιας δραστηριότητας. Λοιπόν, μπείτε στους συλλόγους και τις κοινωνίες που σας ενδιαφέρουν και δραστηριοποιηθείτε σε αυτά! Ναι, είναι μια λεπτή γραμμή για να εξισορροπήσετε τη δουλειά σας με τις ακαδημαϊκές σπουδές. Μερικές φορές το πρώτο έτος μπορεί να μπείτε στον πειρασμό να παρασυρθείτε από την κοινωνική πτυχή, αλλά αν δεν επηρεάζει τις σπουδές σας, διασκεδάστε και συνεχίστε να αναπτύσσετε αυτά τα σετ δεξιοτήτων.

Ακολουθήστε αυτά τα απλά βήματα για να σας βοηθήσουν να αναπτύξετε τις δεξιότητές σας απασχολησιμότητας. Μην ξεχάσετε να χρησιμοποιήσετε το Κέντρο Σταδιοδρομίας σας για να σας βοηθήσει κατά τη διάρκεια του χρόνου σας στο πανεπιστήμιο επίσης! Ελέγξτε το Warwick Worldwide Careers Moodle και το Γραφείο για την Παγκόσμια Δέσμευση