Θέσεις εργασίας για πτυχιούχους στο Ηνωμένο Βασίλειο. Καλά νέα – είναι αγορά αγοραστών.

Θέσεις εργασίας για πτυχιούχους στο Ηνωμένο Βασίλειο. Καλά νέα – είναι αγορά αγοραστών.

März 1, 2022 0 Von admin

Ανησυχείτε για τις προοπτικές εργασίας σας; Ανησυχείτε ότι δεν θα μπορέσετε να βρείτε μια μεταπτυχιακή δουλειά; Οι γονείς σας γκρινιάζουν για τα μελλοντικά σας σχέδια; Σε αυτή την περίπτωση, ίσως κάποια θετικά νέα για την αγορά εργασίας μεταπτυχιακών στο Ηνωμένο Βασίλειο να σας εκπλήξουν και να σας φτιάξουν τη διάθεση. Είναι πολύ πιο θετικό από όσο φαντάζεστε.

Τρεις πρόσφατες έρευνες, που βασίζονται σε έρευνα και δεδομένα και όχι σε μηνύματα μέσων, έριξαν θετικό φως σε πολλά τμήματα της αγοράς εργασίας μεταπτυχιακών στο Ηνωμένο Βασίλειο. Το Institute for Student Employers (ISE) έκανε πρόσφατα έρευνα στα μέλη του νωρίτερα αυτό το μήνα. Συμμετείχαν 177 εργοδότες. Τα μέλη του ISE είναι υπεύθυνα για πολλές από τις θέσεις εργασίας μεταπτυχιακού επιπέδου στο Ηνωμένο Βασίλειο.

 • Τα μέλη του ISE αναφέρουν ότι οι κενές θέσεις αποφοίτων έχουν αυξηθεί κατά 20% σε επίπεδα πριν από την πανδημία. Το 2022 οι κενές θέσεις αναμένεται να αυξηθούν κατά 22%.
 • είναι επί του παρόντος αγορά αγοραστή. Ο αριθμός των φιναλίστ και αποφοίτων που υποβάλλουν αίτηση για θέσεις εργασίας έχει μειωθεί. Σχεδόν οι μισοί από αυτούς τους υπεύθυνους προσλήψεων που ερωτήθηκαν δυσκολεύονται να προσελκύσουν αρκετούς αιτούντες. Ορισμένοι υποψήφιοι αρνούνται τις προσφορές, υποδηλώνοντας ότι είχαν περισσότερες από μία προσφορές εργασίας.
 • Το να μην είσαι στην πανεπιστημιούπολη και να μην μπορείς να προσφέρεις προσωπική πρακτική άσκηση έχει επηρεάσει την ικανότητα των υπαλλήλων προσλήψεων να προσελκύουν αιτούντες. Η έλλειψη ορατότητας μπορεί να συνέβαλε στην αντίληψη των φοιτητών ότι υπάρχουν λιγότερες θέσεις εργασίας για πτυχιούχους.

Η ετήσια έρευνα High Fliers 2022 για την αγορά εργασίας των πτυχιούχων αντιπροσωπεύει τους 100 κορυφαίους υπαλλήλους πρόσληψης Times. Πολλά από τα ευρήματά τους απηχούν εκείνα του ISE. Αξίζει να σημειωθεί ότι τα μέλη τους αναφέρουν:

 • Οι εταιρείες λογιστικών και επαγγελματικών υπηρεσιών αναμένεται να είναι οι μεγαλύτεροι προσλήψεις νέων αποφοίτων το 2022, με ρεκόρ 7.400 κενές θέσεις εισαγωγικού επιπέδου για όσους αποφοιτούν από το πανεπιστήμιο.
 • Για πρώτη φορά μετά από οκτώ χρόνια, οι αρχικοί μισθοί των πτυχιούχων στους κορυφαίους εργοδότες πτυχιούχων του Ηνωμένου Βασιλείου πρόκειται να αυξηθούν το 2022, σε νέο μέσο αρχικό μισθό £32.000.
 • Το Warwick παραμένει στα 10 κορυφαία Πανεπιστήμια που στοχεύουν οι υπεύθυνοι πρόσληψης High Flier (6ου Αυτή την χρονιά)
 • Τώρα που έχουν αρθεί οι περισσότεροι περιορισμοί για τον κορωνοϊό, σχεδόν τα τρία τέταρτα των κορυφαίων πτυχιούχων εργοδοτών του Ηνωμένου Βασιλείου σχεδιάζουν να προσφέρουν αυτοπροσώπως θέσεις εργασίας για διακοπές και πρακτική άσκηση αυτό το καλοκαίρι, αν και ορισμένες τοποθετήσεις και προγράμματα γευσιγνωσίας αναμένεται να παραμείνουν online. Αυτά είναι καλά νέα για όσους από εσάς έχουν χάσει την προσωπική εμπειρία εργασίας.

Ο Charlie Ball του Prospect, ειδικός στην αγορά εργασίας (και απόφοιτος του Warwick) που δημοσιεύει ένα δεκαπενθήμερο UK ενημέρωση της αγοράς εργασίας απηχεί επίσης τα ευρήματα του ISE και του High Fliers. Ο Τσάρλι αναφέρει:

 • Η ισχυρή ζήτηση για προσωπικό και η έλλειψη υποψηφίων αύξησαν τα ποσοστά αρχικής αμοιβής τόσο για το μόνιμο όσο και για το έκτακτο προσωπικό στην αρχή του έτους.
 • Οι προθέσεις για απασχόληση παραμένουν θετικές σε γενικές γραμμές, αλλά είναι ιδιαίτερα υψηλές στις υπηρεσίες πληροφόρησης και επικοινωνίας, υγειονομικής περίθαλψης και επιχειρηματικών υπηρεσιών
 • Οι εργοδότες ανταποκρίθηκαν στις προκλήσεις προσλήψεων αυξάνοντας τους μισθούς (48%) και διαφημίζοντας περισσότερες θέσεις εργασίας ως ευέλικτες (46%).
 • Σχεδόν οι μισοί εργοδότες έχουν δύσκολες θέσεις εργασίας. Αυτά είναι πιο κοινά στη δημόσια διοίκηση της υγείας και σε άλλους δημόσιους τομείς.

Κενές θέσεις στο Warwick’s My Advantage βάση δεδομένων από 21αγ Φεβρουάριος:

Grad jobs 675, εργασιακή εμπειρία 191 και πρακτική άσκηση στο Ηνωμένο Βασίλειο 181

Η συμβουλή μου λοιπόν:

 1. Εάν είστε Φιναλίστ που αγχώνεστε από την ίδια την αναφορά να βρείτε δουλειά – σε αυτό το σημείο του έτους μπορείτε να επιλέξετε να αφήσετε την αίτηση μέχρι μετά τις εξετάσεις σας. Η υποστήριξη 1-1 σταδιοδρομίας συνεχίζεται για εσάς ως Πτυχιούχος για 2 χρόνια μετά την ολοκλήρωση του πανεπιστημίου
 2. Ο κύκλος προσλήψεων για μεγαλύτερες επιχειρήσεις θα ξεκινήσει ξανά αυτό το καλοκαίρι με την πρόσληψη και την επιλογή να πραγματοποιούνται κατά τη διάρκεια του φθινοπώρου και στις αρχές της επόμενης άνοιξης με ημερομηνία έναρξης το επόμενο καλοκαίρι, οπότε θα έχετε ένα χρόνο να συμπληρώσετε εάν περιμένετε τον επόμενο κύκλο και θα διαγωνιστείτε με τους φιναλίστ του επόμενου έτους. Οι μικρότεροι οργανισμοί θα διαφημίζονται με βάση την «ανάγκη πρόσληψης», έτσι οι προσλήψεις θα γίνονται όλο το χρόνο
 3. Εάν είστε φιναλίστ που επιθυμείτε να βρείτε μια δουλειά, αλλά είχατε υποθέσει ότι θα ήταν δύσκολο αν όχι αδύνατο – σκεφτείτε ξανά. Υπάρχουν θέσεις εργασίας και μπορείτε να κάνετε αίτηση τώρα
 4. Εάν είστε προτελευταίος φοιτητής που αναζητά προσωπική πρακτική άσκηση, ελέγξτε το MyAdvantage για ευκαιρίες, καθώς και ιστοσελίδες συνεργατών προσλήψεων και το LinkedIn. Δείτε επίσης το βοηθητικό μας σελίδες εργασιακής εμπειρίας
 5. Εικονικές ευκαιρίες για να μάθετε για τον κόσμο της εργασίας είναι διαθέσιμες μέσω των συνεργατών μας Φωτεινό Δίκτυο και Βοσκή
 6. Θυμηθείτε – οποιαδήποτε επαγγελματική εμπειρία θα προσθέσει αξία στο βιογραφικό σας. Αυτό περιλαμβάνει τον εθελοντισμό, οπότε ελέγξτε το Εθελοντές Warwick και Unitemps για θέσεις μερικής απασχόλησης
 7. Δεν χρειάζεστε μια ιδέα καριέρας για να έρθετε και να ξεκινήσετε μια κουβέντα για τον προγραμματισμό καριέρας! Κλείστε ραντεβού μέσω My Advantage και δείτε πώς μπορούμε να σας βοηθήσουμε.

Το τελευταίο μου μήνυμα: Δεν θα βρείτε δουλειές για τις οποίες δεν κάνετε αίτηση.