Η εμπειρία μου Εθελοντισμός στο Μπαλί – Worcester Student Life

Η εμπειρία μου Εθελοντισμός στο Μπαλί – Worcester Student Life

Juli 16, 2019 0 Von admin

Με Καρολίνα Φρίμποβα

Όταν άρχισα να σκέφτομαι τα σχέδιά μου για το καλοκαίρι ήξερα ότι θέλω να ζήσω κάτι νέο, προκλητικό και αξέχαστο. Πάντα μου άρεσε να ταξιδεύω και να εξερευνώ διαφορετικούς πολιτισμούς. Όμως τα ταξίδια από μόνα τους δεν μου έφταναν γι‘ αυτό αποφάσισα να το συνδυάσω με κάτι χρήσιμο, κάτι που θα ενισχύσει το βιογραφικό μου και θα ξεπεράσει τα όριά μου και γι‘ αυτό επέλεξα να περάσω το καλοκαίρι μου εθελοντικά.

Μπαλί 4

Υπάρχουν τόσες πολλές ευκαιρίες εθελοντισμού σε όλο τον κόσμο και για να βρείτε το καλύτερο ταίρι για εσάς, είναι πραγματικά σημαντικό να κάνετε κάποια έρευνα, να βρείτε μερικές κριτικές και να μιλήσετε με άτομα που έχουν ήδη πάει εκεί. Βρήκα την καλύτερη εφαρμογή στο Μπαλί. Το Volunteer in Bali είναι ένας μη κερδοσκοπικός οργανισμός που παρέχει αγγλική εκπαίδευση σε παιδιά της περιοχής.

Δεν έχω πάει ποτέ στο Μπαλί ή στην Ασία και δεν έχω διδάξει ποτέ σε κανέναν κάτι, οπότε ήξερα ότι θα ήταν μια καλή πρόκληση για μένα και θα με βοηθούσε να εξερευνήσω τα όριά μου.

Ο εθελοντισμός είναι μια μεγάλη ευκαιρία να μάθετε πολλά για τον εαυτό σας και να ξεπεράσετε τα όριά σας. Πριν πάω στο Μπαλί δεν μπορούσα να φανταστώ να ζω σε ένα τοπικό χωριό με γκέκο και χωρίς ζεστό τρεχούμενο νερό. Μην με παρεξηγείτε, δεν είμαι κακομαθημένος, αλλά όλοι έχουμε τις νόρμες μας και όλοι έχουμε συνηθίσει σε κάτι διαφορετικό στην Ευρώπη. Ωστόσο, μπορείτε να συνηθίσετε τα πάντα.

Μπαλί 6

Μπορείτε εύκολα να φανταστείτε πόσο σοκαρίστηκα όταν μπήκα στην «τάξη» που ήταν μια αυλή γεμάτη 20 παιδιά από το Μπαλί που ήταν ηλικίας μεταξύ 5 και 7 ετών και δεν μιλούσαν αγγλικά. Παραδόξως, με τα παιδιά έχασα το γλωσσικό εμπόδιο πολύ γρήγορα και πέρασα πολύ καλά μαζί τους. Ένιωθα σαν σταρ του σινεμά γιατί όλοι ήθελαν να με αγκαλιάσουν και να φωτογραφηθούν μαζί μου. Αυτά τα παιδιά τα ερωτεύεσαι τόσο εύκολα και γρήγορα καθώς είναι αξιολάτρευτα.

Τα παιδιά δεν έχουν πολλά, τα περισσότερα είναι από πραγματικά φτωχά περιβάλλοντα, αλλά δεν τα εμποδίζει να διασκεδάζουν και να είναι χαρούμενα. Ποτέ δεν έχω δει τόση χαρά σε ένα μέρος, ειδικά όταν αυτό το μέρος είναι σχολείο. Πραγματικά σε κάνει να σκέφτεσαι τα δικά σου προβλήματα και πόσο άσκοπα και ανόητα είναι μερικά από αυτά.

Στο πρόγραμμά μου είχαμε την ευκαιρία να ταξιδέψουμε στο Μπαλί γιατί διδάσκαμε μόνο από Δευτέρα έως Πέμπτη και επομένως είχαμε άφθονο χρόνο το Σαββατοκύριακο για να εξερευνήσουμε το Μπαλί και άλλα νησιά.

Μπαλί 3

Συνοψίζοντας, ο εθελοντισμός στο Μπαλί ήταν μια εμπειρία που μου άνοιξε τα μάτια και νομίζω ότι με έκανε καλύτερο άνθρωπο. Συνειδητοποίησα πόσο τυχερός και ευγνώμων είμαι για όλες τις ευκαιρίες που έχω. Με έκανε να δω ότι δεν είναι όλα τα προβλήματα που αντιλαμβανόμαστε και ότι ακόμη και τα μικρά πράγματα μπορούν να σε κάνουν ευτυχισμένο.

Μπορείτε να μάθετε περισσότερα για τις εμπειρίες μου στο Youtube