Εισαγωγή στην εμπειρία σπουδών μου στο εξωτερικό – Worcester to Turku – Worcester Student Life

Εισαγωγή στην εμπειρία σπουδών μου στο εξωτερικό – Worcester to Turku – Worcester Student Life

September 24, 2021 0 Von admin

Στην αρχή μιας νέας σειράς ιστολογίων, η Olivia μας μιλάει για την άφιξή της στο Πανεπιστήμιο συνεργάτη μας στη Φινλανδία.

Γεια σας (γεια σας) υπέροχοι άνθρωποι! Είναι η Olivia εδώ, που σας πληκτρολογεί από μια βιβλιοθήκη στην πόλη Turku, στη Φινλανδία. Είμαι Φοιτητής Νομικής LLBκάνοντας ένα ταξίδι διάρκειας ενός έτους (μέσω του προγράμματος Erasmus+) για να σπουδάσετε νομικά στο Πανεπιστήμιο του Τούρκου 😊.

Όταν οι άνθρωποι με ρωτούν γιατί αποφάσισα να σπουδάσω στο εξωτερικό και γιατί επέλεξα τη Φινλανδία συγκεκριμένα, δυσκολεύομαι να βρω μια απλή απάντηση. Για να το κρατήσω αυτό σύντομο, θα πω μόνο τρία: να ταξιδέψετε, να μεγαλώσετε και να συνδεθείτε.

Προετοιμασία και ταξίδι

Είχα σοβαρό ενδιαφέρον να σπουδάσω στο εξωτερικό κοντά στο τέλος του πρώτου έτους του πανεπιστημίου και αφού μίλησα με φοιτητές από το Worcester που είχαν κάνει οι ίδιοι το άλμα, ήξερα ότι αυτό θα μπορούσε να συμβεί. Από τον Σεπτέμβριο του 2020 τα σχέδια τέθηκαν σε εφαρμογή και πέρασα από μια διαδικασία αίτησης και συνέντευξης, που διεξήγαγε η ομάδα διεθνούς εμπειρίας. Μετά την αποδοχή από το Worcester τον Φεβρουάριο του 2021, πέρασα άλλους 6 μήνες αιτήσεων, προγραμματισμού κ.λπ., ενώ ήλπιζα και προσευχόμουν ότι η πανδημία δεν θα σταματούσε τα πάντα.

Ευτυχώς όταν το 23rdΈφτασε ο Αύγουστος Μπόρεσα να ταξιδέψω. Ήμουν γεμάτος ενθουσιασμό και νευρικότητα καθώς αυτή ήταν η πρώτη φορά που ταξίδεψα μόνος μου στο εξωτερικό. Στις 3.40 π.μ., εγώ και η οικογένειά μου φύγαμε για το αεροδρόμιο, φτάσαμε και μετά αποχαιρετίσαμε στο check-in. Μετά από μια καθυστερημένη πτήση, μια τρίωρη αναμονή, μια ακόμη πτήση και ένα πούλμαν, έφτασα στο Τούρκου στις 22.45. Με υποδέχτηκε ο υπέροχος μαθητής μου δάσκαλος, ο οποίος παρά την καθυστερημένη άφιξή μου, φρόντισε να φτάσω στο διαμέρισμά μου με ασφάλεια και με καλωσόρισε στο Τούρκου (μεγάλος Ρόμπερτ!)

*Εάν ενδιαφέρεστε να υποβάλετε αίτηση για σπουδές στο εξωτερικό ή απλώς θέλετε να μάθετε περισσότερα, θα δημοσιεύσω ένα άλλο ιστολόγιο που θα εξηγεί τη διαδικασία με περισσότερες λεπτομέρειες αργότερα σε αυτήν τη σειρά*

Ενα μήνα μετά

Αύριο (από την ημέρα που το γράφω) θα είμαι στο Τούρκου ΕΝΑ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΜΗΝΑ. Φυσικά, αισθάνομαι ότι έφτασα μόλις πριν από μια εβδομάδα. Αυτόν τον περασμένο μήνα έχω εξερευνήσει, συνδεθεί και μελετήσει με τρόπους που δεν έχω ξαναζήσει.

Μοιράζομαι ένα διαμέρισμα με δύο υπέροχους φοιτητές Erasmus+ – ο ένας από την Ισπανία και ο άλλος από τη Γερμανία. Βρίσκεται σε ένα συγκρότημα διαμερισμάτων τριών κτιρίων που περιλαμβάνει περισσότερους φοιτητές ανταλλαγής, πράγμα που σημαίνει ότι έχω συνδεθεί με υπέροχους ανθρώπους από όλη την Ευρώπη και μακρύτερα. Μόνο μια μειοψηφία από εμάς είμαστε Βρετανοί, που είναι το τέλειο κίνητρο για να κάνουμε φίλους με μη Βρετανούς μαθητές και να μαθαίνουμε για άλλες χώρες και πολιτισμούς.

Η καθημερινή έκθεση στη φινλανδική κουλτούρα και ζωή είναι τόσο αναζωογονητική. Από αλληλεπιδράσεις σε μαγαζιά, στο πανεπιστήμιο ή στο αγαπημένο μου, χάνοντας άθελά μου! Όταν γνώρισα Φινλανδούς φοιτητές, ένιωσα ως επί το πλείστον πολύ ευπρόσδεκτη από αυτούς. Είναι πάντα έτοιμοι να σας βοηθήσουν αν χαθείτε ή όταν δυσκολεύεστε με τη μετάφραση καθώς οι περισσότεροι μιλούν αγγλικά (μαζί με τους περισσότερους άλλους Φινλανδούς). Η φινλανδική γλώσσα είναι πολύ διαφορετική από την αγγλική, επομένως για κάποιον που γνωρίζει άπταιστα αγγλικά, η εκμάθηση θα είναι μια πρόκληση. Ωστόσο, είμαι αποφασισμένος να μάθω και να επικοινωνήσω καλύτερα με τους φυσικούς ομιλητές κατά τη διάρκεια της παραμονής μου.

Προκλήσεις;

Ήδη βιώνω αντικρουόμενα συναισθήματα. Ο ενθουσιασμός μου για το ότι βρίσκομαι εδώ συνδυάζεται μερικές φορές με τη θλίψη που είμαι μακριά από την οικογένεια και τους φίλους μου. Ωστόσο, δεν με συγκρατούν τα αρνητικά συναισθήματα καθώς βρίσκομαι πολύ απασχολημένος για να τα αναγνωρίσω ή χρησιμοποιώ θετικές διεξόδους για να τα αντιμετωπίσω.

Μια άλλη πρόκληση ήταν η εύρεση ρουτίνας. Το ωράριο των μαθημάτων μου ποικίλλει κάθε εβδομάδα και υπάρχουν τόσα πολλά να εξερευνήσω, εκδηλώσεις για να πάω κ.λπ. που είναι δύσκολο να διατηρήσω ένα κανονικό πρόγραμμα. Αυτό είναι κάτι με το οποίο δουλεύω και όσο περισσότερο τακτοποιούμαι, νομίζω ότι θα γίνεται πιο εύκολο.

Υπάρχουν περισσότερα που θα ήθελα να μοιραστώ, αλλά στη συνέχεια αυτό το blog post θα μετατραπεί σε δοκίμιο, οπότε θα το αφήσω εδώ. Ανυπομονώ να δημοσιεύσω περισσότερα blog και να μοιραστώ την εμπειρία μου μαζί σας.

Εγώ εγώ (αντίο), η Olivia x

Ενδιαφέρεστε για μια δική σας διεθνή εμπειρία; Ρίξτε μια ματιά στις ιστοσελίδες του Worcester’s Study Abroad