Είναι κατάλληλο για εσάς οι σπουδές στο εξωτερικό; Οι κορυφαίες συμβουλές μου για μια ομαλή εφαρμογή! – Worcester Student Life

Είναι κατάλληλο για εσάς οι σπουδές στο εξωτερικό; Οι κορυφαίες συμβουλές μου για μια ομαλή εφαρμογή! – Worcester Student Life

Dezember 9, 2021 0 Von admin

Γεια σου, Olivia εδώ! Σε αυτό το blog θα μιλήσω για την εμπειρία των σπουδών στο εξωτερικό αρκετά γενικά για να απαντήσω στην ερώτηση – πώς ξέρετε εάν οι σπουδές στο εξωτερικό είναι για εσάς; Δίνω επίσης τις πέντε κορυφαίες συμβουλές μου για μια ομαλή διαδικασία εφαρμογής.

Πριν ξεκινήσω, ενθαρρύνω όλους να εξετάσουν είτε ένα εξάμηνο είτε 3rd έτος στο εξωτερικό, αν είναι δυνατόν στην πορεία σας, καθώς και οι δύο είναι φανταστικές ευκαιρίες, ωστόσο, προσωπικά μιλάω από την οπτική γωνία των 3rd έτος εμπειρίας στο εξωτερικό, οπότε αυτό μπορεί να αντικατοπτρίζεται περισσότερο στις σκέψεις που παρουσιάζω.

Έθεσα αυτή την ερώτηση σε μερικούς φίλους μου στο Erasmus:

«Ποιες ιδιότητες πιστεύετε ότι είναι βασικές για όποιον πρόκειται να σπουδάσει στο εξωτερικό;»

 • Είστε έτοιμοι να εγκαταλείψετε τις προσδοκίες σας και να γίνετε αυθόρμητοι, π.χ. γίνετε φίλοι με αγνώστους και δοκιμάστε νέους τρόπους μάθησης.
 • Σας αρέσει να σας προκαλούν και μπορείτε να προσαρμόζεστε, ειδικά ακαδημαϊκά και σε δεξιότητες ζωής (συμπεριλαμβανομένων γλωσσικών, ανάλογα με τον προορισμό).
 • Είστε ανοιχτόμυαλοι και θέλετε να δημιουργήσετε ένα διεθνές δίκτυο.
 • Είσαι αρκετά γενναίος για να ζεις σε διαφορετική χώρα, διαφορετική κουλτούρα και μακριά από όλα και όλους όσους γνωρίζεις.

*Αυτή ΔΕΝ είναι μια εξαντλητική λίστα, αλλά θεωρήσαμε ότι ήταν σημαντικά*

Εάν πιστεύετε ότι βλέπετε τον εαυτό σας σε κάποιες από αυτές τις ιδιότητες ή θα θέλατε να αναπτυχθείτε σε αυτούς τους τομείς, ίσως μια διεθνής εμπειρία θα ήταν εξαιρετική για εσάς. Σε αυτό το στάδιο, μπορεί να έχετε ερωτήσεις σχετικά με τον τρόπο υποβολής αίτησης, οι οποίες θα μπορούσαν να απαντηθούν μεταβαίνοντας σε αυτό Ιστοσελίδα Uni ή στέλνοντας ένα email στη διεύθυνση [email protected] εάν θέλετε να μιλήσετε με κάποιον από την ομάδα.

Αφού λάβετε την απόφαση να υποβάλετε την αρχική αίτηση,:

 • Πάρτε μια συνέντευξη (με κάποιον από τη διεθνή ομάδα και συνήθως κάποιον από τη σχολή σας).
 • Μάθετε εάν είχατε επιτυχία.
 • Έχουν οριστεί από το Πανεπιστήμιο του Worcester στο συνεργαζόμενο πανεπιστήμιο.
 • Συμπληρώστε μια αίτηση για το Πανεπιστήμιο στο οποίο σκοπεύετε να πάτε.
 • Ολοκληρωμένες αιτήσεις για βίζα, ασφάλιση, πτήσεις, δάνειο σπουδών, διαμονή κ.λπ. (όλα τα όχι και τόσο συναρπαστικά, αλλά πραγματικά σημαντικά μέρη).
 • Και επιτέλους πήγαινε στον προορισμό σου!

Εδώ είναι τα δικά μου 5 κορυφαίες συμβουλές για την ολοκλήρωση αυτής της διαδικασίας, όταν είστε ακόμη στο στάδιο λήψης αποφάσεων, δημιουργώντας την αρχική αίτηση και μέχρι τη διαδικασία μετά την αποδοχή:

 1. Κάντε την έρευνά σας

Όταν αποφασίζετε σε ποια ήπειρο θα θέλατε να σπουδάσετε. τη συγκεκριμένη πόλη και το πανεπιστήμιο, συν τα μαθήματα που προσφέρουν. το μέσο κόστος ζωής και το κλίμα είναι όλα βασικά στοιχεία για την έρευνα. Επιπλέον, ελέγξτε πώς είναι το πρόγραμμα ανταλλαγών του πανεπιστημίου υποδοχής, π.χ. επισκεφθείτε τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης του για να δείτε εάν έχουν σχέση με τη φοιτητική κοινότητα.

 • Μιλήστε με άτομα που έχουν ήδη σπουδάσει στο εξωτερικό

Αυτή είναι η αγαπημένη μου συμβουλή (είμαι προκατειλημμένη, το ξέρω). Ο λόγος για τον οποίο σοβαρεύτηκα να σπουδάσω στο εξωτερικό ήταν επειδή μίλησα με μια φίλη που είχε την εμπειρία της εκείνη την εποχή. Συνειδητοποίησα ότι θα μπορούσε να είναι πραγματικότητα και για μένα και πήρα αυθεντικές γνώσεις για το πώς είναι πραγματικά.

 • Εξετάστε τις επιπτώσεις

Είναι σημαντικό να σκεφτείτε πραγματικά τον αντίκτυπο που θα μπορούσε να έχει αυτό το ταξίδι τόσο στις προσωπικές σας συνθήκες όσο και στο ακαδημαϊκό σας ταξίδι. Για παράδειγμα, η αποφοίτηση αργότερα από τους συνομηλίκους σας μπορεί να είναι σημαντική για εσάς.

Η όλη διαδικασία είναι μακρά και περιστασιακά αισθάνεστε ότι υπάρχουν πάρα πολλά για να ολοκληρώσετε, ειδικά παράλληλα με τις σπουδές σας. Το να ξοδεύετε 30 λεπτά/1 ώρα την ημέρα για την αίτησή σας/τη γραφική εργασία σας είναι ένας καλός τρόπος για να το διαχειριστείτε αυτό.

Μην αφήνετε τίποτα μέχρι την τελευταία στιγμή, καθώς μπορεί να χρειαστείτε χρόνο σε περίπτωση που αντιμετωπίσετε καθυστερήσεις ή χρειαστεί να κάνετε διορθώσεις αργότερα.

 • Μιλήστε στη διεθνή ομάδα

Η μεγαλύτερη βοήθεια για μένα ήταν η τακτική επικοινωνία με την Cristina και τη διεθνή ομάδα. Είναι ειδικοί στην αποστολή φοιτητών στο εξωτερικό – επωφεληθείτε λοιπόν από την εκπληκτική υποστήριξη που μπορούν να παρέχουν!

Το μόνο που μένει να πούμε είναι, αιτήσεις για ένα εξάμηνο ή 3rd έτος στο εξωτερικό (2022-2023) είναι πλέον ανοιχτά- οπότε τι περιμένετε;

Μπορείτε να παρακολουθήσετε την Ομάδα Σπουδών στο εξωτερικό στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης:

Facebook: μπείτε μας Ομάδα Διεθνούς Εμπειρίας

Ίνσταγκραμ: @globalworcester

WeChat: @UoW_Int_Experience

WhatsApp: 07766511788

Ολίβια χ