Διαχείριση εργασίας και ταυτόχρονης μετάβασης στο πανεπιστήμιο – THE STUDENT LIFE BLOG

Διαχείριση εργασίας και ταυτόχρονης μετάβασης στο πανεπιστήμιο – THE STUDENT LIFE BLOG

April 6, 2022 0 Von admin

Γράφτηκε από την Amy Bridges

Ενώ σε έναν τέλειο κόσμο θα μπορούσατε να πάτε στο σχολείο και να κάνετε ακριβώς αυτό, πηγαίνετε στο σχολείο, αλλά δεν λειτουργεί πάντα έτσι. Σίγουρα δεν έχει για μένα. Από το γυμνάσιο έπρεπε να δουλέψω και να πηγαίνω ταυτόχρονα σχολείο. Δεν είναι ιδανική κατάσταση, αλλά έχω μάθει να το κάνω να λειτουργεί.

Έχω ασχοληθεί με πολλά διαφορετικά είδη εργασιών ενώ έχω πάει σχολείο και η καλύτερη διαδρομή που έχω βρει, είναι να δουλέψω για το ίδιο το σχολείο. Τα περισσότερα σχολεία έχουν πρόγραμμα μαθητικής εργασίας και, αν δεν έχετε ήδη μια δουλειά που κάνετε, προτείνω να προσπαθήσετε να αποκτήσετε μία από αυτές τις θέσεις. Διαπίστωσα ότι οι δουλειές εκτός σχολείου δεν είναι τόσο ευέλικτες όσον αφορά το σχολικό σας πρόγραμμα, επομένως προσθέτει ένα νέο άγχος σε μια ήδη αγχωτική κατάσταση. Το να δουλέψω για το Πανεπιστήμιο του Τρεντ ήταν μια από τις καλύτερες αποφάσεις που έχω πάρει ποτέ (άλλη μετά την απόφασή μου να πάω στο Πανεπιστήμιο του Τρεντ εξαρχής). Όχι μόνο αποκτώ εμπειρία σε διαφορετικούς τομείς (αφού έχω εργαστεί σε 4 διαφορετικές θέσεις τώρα), αλλά μπορώ να φροντίζω και για την οικογένειά μου ταυτόχρονα. Υπήρξαν στιγμές που χρειαζόμουν απλώς να επικεντρωθώ στο σχολείο και επειδή δούλευα για το σχολείο, το να παίρνω αυτό το ρεπό ήταν πολύ πιο εύκολο από ό,τι όταν δεν το έκανα. Κάποια στιγμή αναγκάστηκα να παρατήσω τη δουλειά μου (ήταν σε ένα καφέ που μπορείς να βρεις σε κάθε γωνιά στον Καναδά) επειδή αρνήθηκαν να φιλοξενήσουν μια υποχρεωτική εκδήλωση στην οποία έπρεπε να είμαι. Ποτέ δεν χρειάστηκε να αντιμετωπίσω αυτό το άγχος όταν επρόκειτο να εργαστώ για το σχολείο.

Το να δουλεύω στο σχολείο με έχει διδάξει πολλά. Το ένα είναι ότι απαιτούνται προγραμματισμός και καλές δεξιότητες διαχείρισης χρόνου. Το δεύτερο είναι ότι μπορείτε να κάνετε περισσότερα από όσα νομίζετε ότι μπορείτε, απλώς κάντε το ένα βήμα τη φορά. Διαπίστωσα επίσης ότι από τη στιγμή που είχα πολλές δουλειές σε όλη τη διάρκεια της μεταδευτεροβάθμιας καριέρας μου, έχω συνηθίσει να κάνω πάντα κάτι ή να κάνω πολλά πράγματα ταυτόχρονα (αφού μουλιάζω πιάτα και γράφω ταυτόχρονα). Αλλά μαζί με αυτό έρχεται και η εξουθένωση. Χρειάστηκε να αντιμετωπίσω την επαγγελματική εξουθένωση πολύ περισσότερο από κάποιους φίλους μου που δεν εργάζονται ενώ πηγαίνουν στο σχολείο. Έχω μάθει να τα καταφέρνω καλύτερα με αυτό φροντίζοντας να αφιερώνω χρόνο για τον εαυτό μου. Αν σημαίνει να πάρω μια μέρα άδεια από το σχολείο ή τη δουλειά για να αναπνεύσω, ενώ εκείνη τη στιγμή φαινόταν επιζήμιο, ήταν χρήσιμο γιατί μετά το διάλειμμα, μπόρεσα να αντιμετωπίσω τα πράγματα πολύ καλύτερα. Βοηθάει επίσης αν αφιερώνετε μερικές ώρες για να κάνετε κάτι μόνο για τον εαυτό σας ή ακόμα και να αγοράζετε μια λιχουδιά εδώ κι εκεί… βοηθάει και χρειάζεται.

Η εργασία και η μετάβαση στο πανεπιστήμιο ή το κολέγιο είναι εφικτό. Απλώς είναι απαραίτητο να βεβαιωθείτε ότι όταν προγραμματίζετε τον εαυτό σας, δεν ξεχνάτε να προσθέτετε χρόνο για να κάνετε την εργασία σας και να έχετε τουλάχιστον μερικές ώρες για τον εαυτό σας. Παρόλο που χρειάστηκε να θυσιάσω κάποια πράγματα όπως το να έχω μια πολύ ενεργή κοινωνική ζωή, ήταν διαχειρίσιμο και άξιζε τον κόπο. Χωρίς να δουλέψω δεν θα μπορούσα να κάνω το πανεπιστήμιο και είμαι πολύ ευγνώμων για αυτό γιατί χωρίς το πανεπιστήμιο δεν θα ακολουθούσα το πάθος μου. Ακόμα κι αν πρέπει να δουλέψεις μια δουλειά που μισείς (για μένα είναι το λιανικό εμπόριο) απλά να θυμάσαι ότι είναι το σκαλοπάτι για το μέλλον σου, δεν είναι για πάντα σου, είναι ακριβώς τώρα.