Διαφανές OLED που εμφανίζεται στο Factory of the Future της BAE System

Διαφανές OLED που εμφανίζεται στο Factory of the Future της BAE System

November 30, 2022 0 Von admin

Δημοσιεύτηκε στις 4 Αυγούστου 2022 από την Emily Burkinshaw & καταχωρήθηκε ως , Case Study, General.

Συστήματα BAE είναι ένας κατασκευαστής με έδρα το Ηνωμένο Βασίλειο, παρέχοντας μερικές από τις πιο προηγμένες στον κόσμο λύσεις άμυνας, αεροδιαστημικής και ασφάλειας με γνώμονα την τεχνολογία. Σε συνεργασία με πελάτες και τοπικούς συνεργάτες, αναπτύσσουν, κατασκευάζουν, κατασκευάζουν και υποστηρίζουν προϊόντα και συστήματα για την παροχή στρατιωτικής ικανότητας, την προστασία της εθνικής ασφάλειας και των ανθρώπων και τη διατήρηση κρίσιμων πληροφοριών και υποδομών ασφαλή.

Όντας στην πρώτη γραμμή του κλάδου της, η BAE Systems ήθελε να δημιουργήσει ένα μέρος όπου η τελευταία λέξη της ψηφιακής τεχνολογίας χρησιμοποιείται για τη βελτίωση της παραγωγικότητας, ξεκινώντας το σχέδιο για το δικό της έξυπνο εργοστάσιο. Το αποτέλεσμα είναι των BAE „Εργοστάσιο του μέλλοντος“ ένα μέρος όπου «οι επαναστατικές τεχνολογίες συναντούν το προσαρμόσιμο και ψηφιακό εργατικό δυναμικό τους για να δημιουργήσουν απίστευτες λύσεις στα προβλήματα του αύριο». Για να ζωντανέψουν το όραμά τους απαιτήθηκε συμβολή από μια σειρά έξυπνων μυαλών, από το στρατηγικό πανεπιστημιακό ερευνητικό τους δίκτυο μέχρι ειδικούς στα δεδομένα, τη ρομποτική, τη συνδεσιμότητα και την τεχνολογία τρισδιάστατης εκτύπωσης. Αυτή η συλλογική προσπάθεια από την ομάδα τους καθώς και από περισσότερες από 40 εταιρείες blue chip, ΜΜΕ και ακαδημαϊκά ιδρύματα, αποτελεί απόδειξη της καινοτομίας του Ηνωμένου Βασιλείου, δημιουργώντας ένα πρώτο στο είδος του, πλήρως συνδεδεμένο, ψηφιακό εργοστάσιο στο Warton της Βορειοδυτικής Αγγλίας.

Το Factory of the Future έχει σχεδιαστεί για να δείξει πώς θα μπορούσαν να κατασκευαστούν στρατιωτικά αεροσκάφη στο μέλλον, εξοπλισμένα με τεχνολογία αιχμής για να επιτρέψουν στους πιο έξυπνους και τολμηρούς μηχανικούς να ερευνήσουν, να επενδύσουν και να δοκιμάσουν νέες τεχνολογίες, να δημιουργήσουν νέες δυνατότητες και να αξιοποιήσουν μετασχηματιστικούς τρόπους εργασίας. Το εργοστάσιο διαθέτει τα πάντα, από συναρμολόγηση με τη βοήθεια ρομπότ έως έναν ευφυή σταθμό εργασίας επαυξημένο από τον άνθρωπο, σχεδιασμένο με γνώμονα την ευελιξία για να διευκολύνει την κατασκευή διαφορετικών προϊόντων στην ίδια περιοχή.

Ήμασταν αρκετά τυχεροί που μας προσέγγισε η British Aerospace για να προμηθεύσει μια από τις καινοτόμες οθόνες μας για την εμφάνιση δεδομένων σε πραγματικό χρόνο για ρομποτικά μηχανήματα που λειτουργούν. Παρέχαμε το διαφανές OLED 55″ καθώς η διαφάνεια 24/7 επέτρεπε ένα σταθερό οπτικό πεδίο στην άλλη πλευρά, προβάλλοντας ειδικά δημιουργημένο περιεχόμενο με μαύρο φόντο για να διατηρεί τα υψηλότερα επίπεδα διαφάνειας ακόμα και όταν χρησιμοποιείται η οθόνη. Η διαφανής οθόνη OLED μας συνδυάστηκε με έναν αισθητήρα χειρονομιών Kinect που μπορεί να αναγνωρίσει τον μεμονωμένο εργαζόμενο και να του επιτρέπει να αλληλεπιδρούν με το περιεχόμενο στην οθόνη χωρίς να το αγγίζουν φυσικά.

Η χρήση διαφανών οθονών OLED σε αυτού του είδους τις εφαρμογές μπορεί να είναι απίστευτα ικανοποιητική, με τη δυνατότητα να βλέπετε τα δεδομένα και το ίδιο το μηχάνημα στο ίδιο οπτικό πεδίο, καταργώντας την ανάγκη εναλλαγής μεταξύ της προβολής της μιας οθόνης ή της άλλης. Αυτό το παράθυρο επαυξημένης πραγματικότητας επιτρέπει στους εργαζόμενους να ελέγχουν λειτουργίες όπως την ισχύ μετάδοσης κίνησης, τη ροπή και τη θέση του άξονα, καθώς και τη σύνδεση σε μια ζωτικής σημασίας πτυχή του εργοστασίου, το Διαδίκτυο των πραγμάτων που συνδέει κάθε στοιχείο και σύστημα μαζί σε πραγματικό χρόνο για παρακολούθηση, έλεγχο και ανάλυση απόδοση σε ολόκληρο τον ιστότοπο.

Αναμφισβήτητα αυτού του είδους το περιεχόμενο είναι όταν το Διαφανές OLED μπορεί να παρουσιαστεί στην καλύτερη περίπτωση, εκμεταλλευόμενο τα μαύρα χρώματα που εμφανίζονται ως διαφανή, για να κάνει το περιεχόμενο να φαίνεται σαν να επιπλέει στην οθόνη. Όχι μόνο η διαφάνειά του το καθιστά ιδανικό για πιο αποτελεσματικό χειρισμό μηχανημάτων, αλλά είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να παρουσιάσετε μια τέτοια έξυπνη τεχνολογία και πώς λειτουργεί σε επισκέπτες και επενδυτές. Η ομορφιά του Transparent OLED είναι η ικανότητά του να διατηρεί τη διαφάνεια ακόμα και όταν είναι απενεργοποιημένο, σε αντίθεση με τις ανταγωνιστικές τεχνολογίες διαφανούς οθόνης. Οι οθόνες TOLED δεν απαιτούν οπίσθιο φωτισμό για την παραγωγή μιας εικόνας, αντίθετα οι οθόνες τους αποτελούνται από εκατομμύρια αυτοφωτιζόμενα pixel που ενώνονται για να δημιουργήσουν μια εικόνα. Αυτό σας δίνει μεγαλύτερο έλεγχο της φωτεινότητας και του φωτισμού της οθόνης ανάλογα με το περιβάλλον σας, ιδανικό στο εργοστάσιο BAE του μέλλοντος όπου είναι απαραίτητος ο ισχυρός υπερυψωμένος φωτισμός.

Ο καθηγητής Andy Schofield, διευθυντής παράδοσης τεχνολογίας στις εγκαταστάσεις στρατιωτικών αεροσκαφών της BAE Systems στο Lancashire, είπε για το έργο:

«Η πρόκληση είναι να διασφαλιστεί ότι το Ηνωμένο Βασίλειο θα έχει παγκόσμιας κλάσης δυνατότητες σχεδιασμού, μηχανικής και κατασκευής που μπορούν να παραδώσουν στρατιωτικά αεροσκάφη για τα επόμενα εκατό χρόνια. Πρέπει να εργαστούμε σε τομείς όπως η ψηφιακή κατασκευή, ο έξυπνος αυτοματισμός, η κατασκευή προσθέτων, οι έξυπνες δομές όπως η χρήση ενσωματωμένων αισθητήρων και πιο έξυπνη υποδομή».

Ενώ οι διαφανείς οθόνες OLED διατίθενται μόνο σε μεγέθη οθόνης 55 ιντσών, μπορούμε επίσης να κατασκευάσουμε Διαφανή Video Walls OLED σε μια σειρά μορφών για να δημιουργήσουμε μεγαλύτερες διαφανείς οθόνες HD. Οι δημοφιλείς μορφές περιλαμβάνουν 2 x 1 και 2 x 2, προσφέροντας μια διαφανή οθόνη χωρίς να χρειάζεται να ανησυχείτε για σκιές ή κυκλοφορία που καταστρέφει την εικόνα.