Διάσημες κολυμβήτριες σε όλη την ιστορία

Διάσημες κολυμβήτριες σε όλη την ιστορία

Mai 4, 2023 0 Von admin

Ο κόσμος της κολύμβησης έχει αλλάξει για πάντα από αυτές τις εμβληματικές και ενοχλητικές διάσημες κολυμβήτριες. Έχουν ανοίξει το δρόμο για τις αυριανές κολυμβήτριες με τις σημαντικές συνεισφορές και τα επιτεύγματά τους.

Εδώ είναι οι πιο επιδραστικές διάσημες κολυμβήτριες σε όλη την ιστορία:

1) Sarah “Fanny” Durack

fanny durack, διάσημες κολυμβήτριες,

Η Φάνι έγινε η πρώτη γυναίκα στον κόσμο που κέρδισε ποτέ το χρυσό Ολυμπιακό μετάλλιο στην κολύμβηση, εκπροσωπώντας την Αυστραλασία. Πριν φτάσει στον τελικό, όπου κέρδισε το πρώτο χρυσό μετάλλιο στις γυναίκες, σημείωσε νέο παγκόσμιο ρεκόρ 1:19,8 κάνοντας τα 100 μέτρα ελεύθερο.

2) Gertrude Ederle

Gertrude ederle, διάσημες κολυμβήτριες

Η Γερτρούδη ήταν η πρώτη γυναίκα που διέσχισε με επιτυχία τη Μάγχη το 1926. Το επίτευγμά της έκανε πάταγο στο κίνημα για τα δικαιώματα των γυναικών. Η Γερτρούδη ξεπέρασε τους πέντε άντρες που επιχείρησαν το κανάλι μπροστά της για δύο ολόκληρες ώρες. Επιπλέον, η Έντερλ ήταν μια από τις πρώτες γυναίκες που φόρεσαν μαγιό δύο τεμαχίων δημοσίως.

3) Krisztina Egerszegi

διάσημες κολυμβήτριες,

Η Krisztina έγινε η νεότερη γυναίκα Ολυμπιονίκης στην κολύμβηση σε ηλικία 14 ετών. Έχει συμμετάσχει σε τρεις Ολυμπιακούς Αγώνες και είναι πέντε φορές Ολυμπιονίκης. Κατείχε το παγκόσμιο ρεκόρ στη μεγάλη διαδρομή 200 μ. ύπτιο για σχεδόν 17 χρόνια, αναδείχθηκε η κορυφαία κολυμβήτρια στα 200 μ. ύπτιο στην παγκόσμια κατάταξη το 1988 και κέρδισε το ίδιο αγώνισμα κολύμβησης σε τρεις διαδοχικούς Θερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες!

4) Natalie Coughlin

διάσημες κολυμβήτριες, Natalie

Η Natalie Coughlin είναι δώδεκα φορές Ολυμπιονίκης. Στους Θερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του 2008, έγινε η πρώτη αθλήτρια των ΗΠΑ στη σύγχρονη Ολυμπιακή ιστορία που κέρδισε έξι μετάλλια σε μία Ολυμπιάδα και η πρώτη γυναίκα που κέρδισε ποτέ χρυσό στα 100 μέτρα ύπτιο σε δύο διαδοχικούς Ολυμπιακούς (wikipedia).

5) Katie Ledecky

Katie Ledecky, διάσημες κολυμβήτριες,

Σε ηλικία 15 ετών, η Katie Ledecky σημείωσε ένα αμερικανικό ρεκόρ στα 800 μέτρα ελεύθερο για να κερδίσει ένα χρυσό μετάλλιο στους Θερινούς Αγώνες του 2012. Έχει κερδίσει πέντε χρυσά ολυμπιακά μετάλλια και 14 χρυσά μετάλλια σε παγκόσμιο πρωτάθλημα, τα περισσότερα στην ιστορία για γυναίκα κολυμβήτρια.

Υπάρχουν άλλες διάσημες κολυμβήτριες που ξεχάσαμε να αναφέρουμε; Αφήστε ένα σχόλιο παρακάτω!