Βρείτε χαρά στα μικρά πράγματα – ΤΟ BLOG ΜΑΘΗΤΙΚΗΣ ΖΩΗΣ

Βρείτε χαρά στα μικρά πράγματα – ΤΟ BLOG ΜΑΘΗΤΙΚΗΣ ΖΩΗΣ

April 20, 2022 0 Von admin

Φωτογραφίες και γραμμένο από την Amy Bridges

Αν η πανδημία μου έχει διδάξει κάτι, τότε πρέπει να βρεις χαρά στα μικρά πράγματα. Αυτά τα τελευταία δύο χρόνια ήταν δύσκολα και αδυσώπητα και ήταν δύσκολο να βρεις χαρά ανάμεσα στο χάος. Έπρεπε να μάθω τον εαυτό μου να βρίσκει χαρά στα μικρά πράγματα για να μην χάσω τελείως το μυαλό μου. Επειδή ήταν ένα μακρύ ταξίδι για να φτάσω εδώ, θα σας δώσω μια λίστα με μερικά από τα μικρά πράγματα που έχω μάθει να εκτιμώ λίγο περισσότερο.

Λιχουδιές

Έχω μάθει να ενθουσιάζομαι και να απολαμβάνω ακόμη και τις μικρές λιχουδιές όπως ένα cupcake ή ένα ιδιαίτερο ποτό. Έχω διαπιστώσει ότι μια κακή μέρα μπορεί να γίνει καλύτερη με ένα cupcake ή αυτή τη στιγμή επειδή δεν τα είχα όλο τον χειμώνα ένα μπολ με μούρα! Δεν είναι πολύ στο μεγάλο σχέδιο των πραγμάτων, αλλά το να κάνω έναν χαρούμενο χορό επειδή έχω ένα μικρό μπολ με φράουλες έχει κάνει μεγάλη διαφορά στη μέρα μου. Διαπίστωσα επίσης ότι υπάρχουν μη φαγητά λιχουδιές με τα οποία έχω ενθουσιαστεί και πάλι είναι μικρές αλλά κάνουν τη μέρα λίγο πιο φωτεινή. Το ένα είναι ένα νέο μπουκάλι νερό ή ένα νέο βιβλίο. Είναι μικρά αλλά έχουν μεγάλη απήχηση!

ΜΟΥΣΙΚΗ

Τα τελευταία δύο χρόνια η μουσική ήταν μια εξαιρετική διέξοδος. Χρησιμοποιώ μουσική για να μειώσει τη διάθεσή μου. Όταν έχω μια κακή μέρα, φωνάζω ένα τραγούδι στο οποίο ξέρω ότι δεν μπορώ παρά να μετακομίσω και με βοηθά να ανεβάζω τη διάθεσή μου. Μερικές φορές είναι μόνο λίγο, αλλά αυτό το λίγο βοηθά.

Μια μικρή πολυτέλεια

Η πιο πρόσφατη μικρή χαρά που βρήκα είναι στις βόμβες μπάνιου. Κανονικά κάνω μόνο ένα μπάνιο 45 λεπτών, το οποίο και πάλι δεν είναι τόσο μεγάλο στο μεγάλο σχέδιο των πραγμάτων, αλλά είναι αρκετό. Βρήκα μια εξαιρετική τοπική επιχείρηση BombzRUs που φτιάχνει φανταστικές βόμβες μπάνιου και τα χρώματα και οι μυρωδιές που προέρχονται από αυτές είναι απλά υπέροχα. Τα 45 λεπτά που αφιερώνω απλώς απολαμβάνοντας το πολύχρωμο αφρώδες νερό είναι ακριβώς ό,τι χρειαζόμουν για να κάνω τη μέρα καλύτερη ή να προετοιμάσω τον εαυτό μου για έναν καλό ύπνο για την επόμενη μέρα.

Ο Ήλιος ανατελλει

Δεδομένου ότι εργάζομαι στις 8 το πρωί και κάνω τράνζιτ φεύγω από το σπίτι στις 7 το πρωί. Δεν είμαι πρωινός άνθρωπος, αλλά έπρεπε να μάθω πώς να είμαι. Πρόσφατα υπήρξε ένα αρνητικό στο να σηκωθείς και να φύγεις από το σπίτι μέχρι τις 7 το πρωί και αυτό είναι η ανατολή του ηλίου. Ο μόνος τρόπος που θα μπορούσα να τους δω είναι αν ξυπνούσα νωρίς. Λοιπόν, θα πάρω τη μικρή χαρά μιας όμορφης ανατολής, αφού έτσι κι αλλιώς πρέπει να ξυπνήσω νωρίς.

Αν και είμαι σίγουρος ότι υπάρχουν περισσότερες, αυτές είναι οι μικρές χαρές στις οποίες εστιάζω αυτήν τη στιγμή, ενώ προσπαθώ να ελαχιστοποιήσω τις επιπτώσεις των δύσκολων ημερών.